Vatandaştan yaşlılık sigortası ile prim talep edilecek
Gündem, 18 Ocak 2026 22:57BES'ten sonra şimdi de “yaşlılık sigortası” modeli geliyor. Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik “yaşlılık sigortası” ile ilgili ayrıntıları tek tek saydı.
Neredeyse hemen her gün gelen zamlar sebebiyle geçinemeyen emekliler isyanda. Komisyonda onaylanan 20 bin liralık en düşük emekli maaşı, muhalefet partilerinin ve sendikaların da tepkisini çekiyor. Huzurevi sayısının yetersizliği ve rehabilitasyon merkezlerinin neredeyse hiç olmaması da en büyük yapısal problemlerin başında.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Sırtınızı BES’e dayayıp yüksek ücretler, düşük performansla yolunuza devam edemezsiniz" diyerek vatandaşları teşvik ettiği Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde devlet desteğinin 30’dan 20’ye düşürülmesine isyanlar sürerken, sağlık sigortasına benzer bir “yaşlılık sigortası” modelinin devreye gireceği haberi dikkat çekti. Emekliliğinde rahat etmek istediği için BES'e güvenen ve düşürülen devlet desteği ile hayalleri suya düşen vatandaşlardan bu kez “yaşlılık sigortası” modeli ile 'prim' talep edilecek.
Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik,18-65 yaş arası prim ödeyenlerin bakıma ihtiyaç duyduğunda sistemden yararlanacağını söyledi.
'YAŞLILIK TSUNAMİSİNİN ALTINDAN DEVLET TEK BAŞINA KALKAMAZ'
Çelik, yaklaşan “yaşlılık tsunamisinin” altından devletin tek başına kalkmasını beklemenin mantıklı olmadığını söyledi. Çelik, Genel Sağlık Sigortası gibi “yaşlılık sigortası”nın da gündemde olduğuna dikkat çekti. 12. Kalkınma Planı’nda ve Cumhurbaşkanlığının 2026 projeksiyonunda yer alan bu düzenleme üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Çelik, tıpkı sağlık sigortası primi gibi ‘yaşlılık primi’ ödeneceğini dile getirdi. Çelik "Yaşlanmadan prim ödemelisiniz ki yaşlandığınızda hak iddia edebilin” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Çelik, yaşlılık sigostasıyla ilgili yasal düzenlemeler için önümüzde yıllı işaret etti.
Planlanan modele göre, 18-65 yaş arasında prim ödenecek, bu süreçte bakıma ihtiyaç duyulduğu anda sigorta devreye girecek. Çelik, "yaşlılık sigortası" ile ilgili "Genel sağlık sigortasıyla uyumlu bir model” ifadelerini kullandı.
Gündem, 18 Ocak 2026 22:57
Yorumlar (1)
Namuk dede
Niye bizden sigorta kestiniz,biz bir kurumla anlaşır ona istediğimiz ödemeyi yapar ona görede emekli olurduk.19 Ocak 2026 22:57
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
