MHP kurmayları AKP'lileri şaşırtıyor!
Siyaset, 14 Ocak 2026 01:13Kulislere göre, AKP kurmayları, henüz netleşmemiş ya da kamuoyuna açıklanmamış konuları MHP'lilerden duymaktan rahatsız. İşte ayrıntılar...
Cumhur İttifakı'nda gerginlik çıktığı iddiaları gündem oldu. MHP'lilerin "gölge bakan" gibi konuşarak AKP'de soru işaretleri yarattığı eleştirisi Cumhur İttifakı kulislerine yansıdı. Gazeteci Nuray Babacan bugünkü yazısında AKP'li bazı kurmayların, infaz yasası gibi kritik başlıklara ilgili MHP’li isimlerden duymaktan huzursuzluk duyduğunu belirtti.
AKP'lilerin MHP'lilerin henüz netleşmemiş ya da kamuoyuna açıklanmamış konularda açıklama yapmasının soru işaretlerine neden olduğunu belirttiğini aktaran "Bir süreden beri iktidar partisinin devlet yönetimindeki zafiyetine ilişkin örnekler yaşanıyor. Bazen alınan kararları ve yapılacak çalışmaları, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağından duymak kimseyi şaşırtmıyor. Açılım süreci kararları, pandemi affı çalışmaları veya bir yasa düzenlemesi ilk kez MHP’den öğreniliyor" ifadelerini kullandı.
Bababacan'ın dikkat çeken yazısının devamı şöyle:
"Sanki MHP genel başkan yardımcıları gölge bakan gibiler. Tabii bunun AKP’de yansımaları oluyor. Doğal olarak bu bilginin kaynağı ve ilgilisini bulmak için iktidar partisinde yapılan yoklamalar, kimi zaman boşa çıkıyor. AKP’li kurmaylar birçok konuyu MHP’li kurmaylardan duymaktan pek memnun değil.
FETİ YILDIZ'IN VERDİĞİ RAKAMLAR İLGİLİ BÜROKRATLARI ŞAŞIRTMIŞ
Örneğin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın pandemi affından yararlanacaklara ilişkin verdiği rakamlar, ilgili bürokratları bile şaşırtmış. Onlara göre, aşamalı olarak yararlanacakların sayısı Yıldız’ın söylediği gibi 120 bin değil,100 bin civarında kalacak. Nedeni de pandemi affına getirilen sınırlamalar.
Sadece kapsam dışı tutulan suçlardan kaynaklanmıyor. Disiplin cezası almış mahkumlar, hangi suçu işlerlerse işlesinler, pandemi affından yararlanamıyor. Daha önceki aflarda kapsam dahilinde olan bu grubun yeni düzenlemeden de yararlanması için uğraşılmış ama sonuç alınamamış.
Şu an itibariyle 435 bin olan mahkum sayısı, 400 binin biraz altına düşmüş. Aşamalı olarak 335 bine kadar ineceği hesap ediliyor. Bu da ancak cezaevlerindeki ‘yoğunlaştırılmış kapasite’ denilen rakama ancak iniyor. Yani cezaevlerinin boşalması söz konusu olmadığı gibi, doluluk aynen devam ediyor. Tabii her gün yeni suç işleyerek cezaevine girenler bunun dışında.
Ayrıca küçük ortağın, yeni infaz düzenlemesinin içeriğiyle ilgili verdiği bilgilerin de bakanlıkta yapılanlarla örtüşmediği öne sürülüyor. Bu düzenlemenin çerçevesi belli. Açılım süreciyle direkt ilişkilendirilebilecek herhangi bir düzenleme yok. İnfaz uygulamasına yeni aşamalar ve net tanımlar getiriliyor. PKK’lıları kapsayacak özel hükümler içermediği gibi süreç içerisinde istenirse dahil edilebilecek."
Siyaset, 14 Ocak 2026 01:13
Yorumlar (0)
DEM'liler PKK'lıların ayakkabı numaralarını biliyor!
İzmitlilere helva dağıtıldı
Başkan Ölmez’den Kandil dolayısıyla esnaf turuna çıktı
Akaryakıtta zamlar durmuyor
Başkan Söğüt: Miraç, manevi yükselişin sembolüdür
Başkan Büyükakın Vanlılarla buluştu
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Bütçe 1 trilyon 779 milyar TL açık verdi
İZGİM Tufting Atölyesi’nde kadınların üretime katılımını desteklemeye devam
Toplu taşımada kural ihlaline para cezası
SEDAŞ yöneticileri okul okul gezip öğrencileri bilgilendirdi
Emekli ve asgari ücretliye kötü haber
Başkan Büyükakın: Basın Onur Günü’müz kutlu olsun
Cumhurbaşkanı'na hakaret etmekle suçlanan BTP lideri beraat etti
Kocaeli Müteahhitler Odası yönetimi İYİ Parti’nin kapısını çaldı
Başkan Sezer: Miraç kandilimiz mübarek olsun
Başkan Gökçe’den Basın Onur Günü mesajı: Basın milletin müşterek sesidir
Zeytinoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü İKV’nin 60’ıncı yaşı İstanbul’da kutlandı
Sofradaki deprem büyüyor
Ormanya’daki beyaza bürünmüş doğada eşsiz görüntüler
Körfez’de Kocaelispor dolu bir akşam!
Başkan Ömeroğlu'ndan Miraç Kandili mesajı
Gölcük’te unutulmaz bir akşam!
Karne sizden, indirim Büyükşehir’den!
Hızlı tren biletleri kaç lira oldu?
Erbakan'ın ekonomicisinden adil düzen çıkışı
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a meydan okudu!
İzmit’te kapsamlı sosyal belediyecilik
Evsiz vatandaş barınma evine yerleştirildi
İktidarın son kullanma tarihi geçmiştir!
Başkan Bıyık Ankara’dan 150 milyon TL’lik dev destekle döndü
Babacan'dan Bilal Erdoğan'a: Babanla hasbihal et
Psikolog Tatlı, Körfezli kadınlara tükenmişlik sendromunu anlattı
Metin Anik’i tebrik eden edene!
Kanko: Sağlık Bakanlığı halkın sağlığıyla oynuyor
Kocaeli’de Bahçeşehir Koleji’ne yeni kampüs
İzmit Eseler Köyü’nde Kaz Bayramı heyecanı
Kocaeli Valiliği uyardı: Fırtınaya dikkat!
İYİ Parti Kocaeli Gençlik Kolları’nda yeni atama ve yeni üyeler
Emekli maaşları ile ilgili düzenleme mi yapılacak?
