Büyükşehir’e otopark tepkisi: Vatandaşın cebindeki üç beş kuruşa göz dikildi!
Gündem, 14 Ocak 2026 09:58DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit N City AVM otoparkının ücretli hale getirilmesine ve belediye otoparklarına yapılan %200 oranındaki zamlara sert tepki gösterdi. Gergerlioğlu, "Kasada para bitti, faturayı vatandaşa mı kesiyorsunuz?" diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı eleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ve park politikalarına yönelik tepkiler büyüyor. İzmit’in sembol noktalarından biri olan ve yıllardır vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığı sahil otoparkının ücretli hale getirilmesi üzerine, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve parti il yönetim kurulu üyeleri açıklamada bulundu.
YILLARIN ÜCRETSİZ OTOPARKI ARTIK ÜCRETLİ
Otopark önünde konuşan Gergerlioğlu, vatandaşın elindeki son ücretsiz alanların da ellerinden alındığını vurguladı. N City otoparkının Kocaeliler için kritik bir nokta olduğunu belirten Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Buraya yıllardır vatandaşlar ücretsiz olarak arabalarını park edebiliyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi yeni bir kararla burayı ücretli hale getirdi. Vatandaşın rahatlıkla aracını bırakabildiği bu imkan elinden alındı. Belediye, vatandaşın cebindeki üç beş kuruşa gözünü dikmiş durumda." ifadelerini kullandı. Perşembe pazarı alanının kent meydanına dönüştürülmesinden sonra şehrin otopark ihtiyacını sahildeki bu otoparkın karşıladığını söyleyen Gergerlioğlu, N City otoparkının paralı olmasını doğru bulmadığını belirtti. Karavanlar için ayrı bir park yeri yapılarak uzun süreli parkın önüne geçilebileceğini söyleyen Gergerlioğlu, karavanlar gerekçe gösterilerek otoparkın paralı olmasını eleştirdi.
1.500 TL’DEN 4.500 TL’YE, %200 ZAM!
İzmit Kent Meydanı’ndaki otopark ücretlerine yapılan devasa zamma da dikkat çeken Gergerlioğlu, "İzmit Kent Meydanı’ndaki otoparka yapılan zam %50 değil, %100 değil, tam %200! 1.500 lira olan aylık otopark ücreti 4.500 lira oldu. Gebze’de özel otoparklarda bile aylık 2.000 lira olan yerler varken, Tahir Bey’in otoparkında bu fiyatlar kabul edilemez. Hiç mi utanmıyorsunuz? Bu ne haldir, el insaf!" ifadelerini kullandı.
“BUGÜN 10 SAAT ÜCRETSİZ DERLER YARIN BUNU 3 SAATE İNDİRİRLER!”
Belediyenin savunma olarak sunduğu "10 saat ücretsiz" kuralının zamanla suistimal edileceğini söyleyen Gergerlioğlu, engelli araç sahiplerinin de bu durumdan mağdur olacağını ifade etti. Gergerlioğlu, "Bugün 10 saat derler, yarın bunu 3 saate düşürürler veya tamamen kaldırırlar. Ekonomik krizin ortasında vatandaş üç kuruşun hesabını yaparken, bu kararlar halkı zarara uğratmaktır" dedi. Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a seslenerek ; "Kasada para bitti, vatandaşın cebinden mi bunu çıkaracaksın? Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Kocaeli halkı adına bu kararı protesto ediyoruz." dedi.
Gündem, 14 Ocak 2026 09:58
Yorumlar (1)
Namik dede
Onlarda anladı ilk seçimde gideçeğini son kuruşun peşindeler16 Ocak 2026 09:58
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
