Seçim öncesi maaşlara büyük zam yapacaklar!
Gündem, 13 Ocak 2026 22:02Emekliler isyanda. AKP'li Şamil Tayyar emekli, memur ve asgari ücretliye büyük zam yapılacak diyerek tarih verdi.
Vatandaşlar neredeyse hemen her gün art arda gelen zamlar sebebiyle isyanda. Asgari ücrete yapılan yüzde 27 zamla açlık sınırının altında 28.075 TL olarak açıklanan rakama tepki gelmeye devam ediyor. Asgari ücretin altında kalan 16 bin 881 TL olan en düşük emekli maaşına yaklaşık bin lira ek zam yapıldı.
AKP'li Şamil Tayyar, beklentileri boşa çıkan emekli, memur ve asgari ücretliye TGRT canlı yayınında önemli haberi verdi.
EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE BÜYÜK ZAMMI AÇIKLADI
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni yılda piyasalardaki para akışının rahatlayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Tayyar, Şimşek'in ifadelerinden açlık sınırının altında kalan emekli ve asgari ücretliye yapılacak büyük zam için tarihi duyurdu.
Türkiye'nin 5 yıldır kötü giden ekonomiyle mücadele ettiğini hatırlatan Şamil Tayyar, koşulların dar ve sabit gelirlilerin bütçesinde ciddi tahribata yol açtığını ifade etti. Tayyar, yeni süreçte çok daha önemli reformlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek maaşlardaki iyileşmenin Temmuz’da yapılacak ikinci bir asgari ücret artışı ve seyyanen zamla onarılamayacağını kaydetti.
EMEKLİ, MEMUR VE ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN TARİH VERDİ
Asıl düzenlemeler için 2027'yi işaret eden Şamil Tayyar, emekli, memur ve asgari ücretliler için ciddi artışların yapılacağını ve seyyanen zammın da bu pakete dahil olacağını duyurdu. Tayyar, bu yıl sıkı para politikasının etkilerinin süreceğini, gerçek rahatlamanın ise 2027’de hissedileceğini ifade etti.
Tayyar, aynı tarihi daha önce de sosyal medya hesabından da paylaşmıştı. Şamil Tayyar, paylaşımında, iktidarın yarattığı ekonomik krizin enkazından kurtulmaya başladığını ifade etmiş, Erdoğan'ın 2027 seçim hamlesini hamlesini deşifre etmişti.
Kasım 2027 olası erken seçim tarihini hatırlatan Şamil Tayyar, emeklinin beklediği ek zam düzenlemesinin sandığa bağlı olduğunu vrugulamıştı.
Tayyar, "Emeklileri derin yoksulluğun pençesinden kurtaracak seyyanen zam gibi iyileştirici ek düzenlemelerin 2027 yılında yürürlüğe sokulması planlanıyor. SSK/Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri arasındaki zam farkının giderilmesi konusu da değerlendiriliyor.... Seçime doğru tüm siyasi hesaplar altüst olur" dedi.
Gündem, 13 Ocak 2026 22:02
Yorumlar (0)
Tuğba Ekinci müstehcenlikten tutuklandı
AGD Kocaeli Liseler Komisyonu’nun yeni dönem planı belli oldu
İzmit’te toplu sünnet coşkusu!
Kocaeli Devlet Hastanesi kreşinde farkındalık etkinliği
Dilovası’nda MHP’liler TOKİ konutlarında stant kurup üye kaydı yaptı
Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarından biriyle karşı karşıya
Vali Aktaş, MHP’nin yeni il başkanını da ağırladı
Desteklerle gençler ve kadınlar tarıma teşvik ediliyor
Başkan Gökçe mahalle mahalle geziyor
Eğitimin kalitesi ile değil kıyafetle ilgilenen bakan!
İzmit Çınarlı cami cemaatine kek ve limonata ikram edildi
Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde 2026’nın ikinci hasadı
Melih Gökçek'in mal varlığı araştırılsın diyen hakim açığa mı alındı?
Binlerce gıda işletmesine ceza kesildi
Bal üretiminde dünyada ikinciyiz
Bahçeli, Erdoğan'ın seçilme planına hayır diyebilir mi?
Büyükakın, çocukluğunun geçtiği Karamürsel’de çalışmaları inceledi
Geleceğimiz satıldı
KOTO üyelerine iyi haber!
Geçim sıkıntısı anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı
BBP lideri Destici yarın İzmit’te
Kocaeli’de toplu ulaşımda dev adım!
Motorin 100 TL’ye koşuyor!
Sandıkta kaybedilen belediyeyi böyle mi alacaksınız?
Kocaeli, sporda yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
Başkan Gökçe, iş insanı Yıldırım’ı ziyaret etti
Kırtasiye masrafı aileleri zorluyor
Öğrencileri ile birlikte okul bahçesine fide dikip ürün yetiştirdi
Zabıta Teşkilatı’nın 200. yılı Körfez’de böyle kutlandı
Bireysel borçlar çığ gibi büyüyor
Umuttepe cami ve otopark projesinde sona gelindi
KOTO üyeleri o konuda bilgilendirildi
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Melih Gökçek'in parsel parsel Ankara'yı nasıl sattığını açıklayacak mı?
Otomotiv dünyasında dikkat çeken gelişme
Yıldız Demir Çelik, o raporu kamuoyu ile paylaştı
Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Derince’de sahnelenecek
Bu yolu okulların açılışına yetiştirin çağrısı!
Kartepe Kent Konutları’nda hak sahipleri yarın evlerine kavuşuyor
