Bu ekonomi gençleri işsiz, aileleri borçlu bıraktı
Siyaset, 12 Ocak 2026 14:04Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 2026 yılına girerken Türkiye’nin içine sürüklendiği ağır ekonomik tabloya ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Kanko, iktidarın yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının bedelini artık milyonlarca yurttaşın icra dairelerinde, borç batağında ve işsizlik kuyruğunda ödediğini vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi yönetimini sert sözlerle eleştiren Kanko, “Bu ülke, üretimi değil faizi, emeği değil rantı, halkı değil sermayeyi önceleyen bir anlayışla yönetiliyor. Sonuç ortada: Saray ekonomisi vatandaşı borçla terbiye etmeye çalışıyor” dedi.
VATANDAŞIN BORCU 6 TRİLYON 100 MİLYARA DAYANDI! BATIK KREDİLER 595 MİLYAR!
Açıklamasında çarpıcı verileri paylaşan Kanko, vatandaşın bankalara ve varlık yönetim şirketlerine olan toplam finansal borcunun 6 trilyon 96 milyar liraya ulaştığını belirtti. Bu rakamın, milyonlarca ailenin geçim mücadelesini sürdüremez hale geldiğinin açık göstergesi olduğunu ifade etti. Bankaların vadesinde tahsil edemediği ve icra takibine aldığı batık krediler, sadece son bir haftada 17,1 milyar lira artarak 595 milyar liraya yükseldi. Kanko, “Bu tablo, ekonominin çarklarının değil, borç sarmalının döndüğünü gösteriyor” dedi.
İCRA DAİRELERİ DOLUP TAŞIYOR. 2026 YILININ İLK 10 GÜNÜNDE 243 BİN YENİ DOSYA AÇILDI!
Ocak–Kasım 2025 döneminde yaklaşık 2 milyon vatandaşın bankalar tarafından icraya verildiğini hatırlatan Kanko, bankalar ve varlık yönetim şirketleri tarafından takipte olan kişi sayısının 4 milyon 173 bine ulaştığını söyledi. Üstelik 2026 yılının yalnızca ilk on gününde icra dairelerine 243 bin yeni dosya geldiğine dikkat çekti.
İŞSİZLİK GERÇEĞİ GİZLENİYOR
2025 yılında en az 1 milyon 842 bin kişinin işinden çıkarıldığı için İş-Kur’a başvurduğunu ifade eden Kanko, “Bu sadece resmi rakam. Başvurmayan, kayda girmeyen yüz binlerce işsiz bu tabloya dahil bile değil” diyerek iktidarın işsizlik gerçeğini gizlemeye çalıştığını vurguladı.
Kanko açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu ülkenin insanları borçla, icrayla, işsizlikle yaşamaya mahkûm değildir. Türkiye’nin ihtiyacı Saray’dan yönetilen faizci bir düzen değil; halktan, emekten ve üretimden yana bir ekonomi politikasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu adaletsiz düzenle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.
Siyaset, 12 Ocak 2026 14:04
Yorumlar (0)
Akaryakıtta beklenen indirim haberi geldi
Başkan Büyükakın, Dilovası’ndaki projeyi yerinde inceledi
Vatandaş kirasını ödeyemiyor, ülkeyi yönetenlerin derdi başka!
AKP ve MHP seçmeni bile yargı baskı altında dedi!
Gölcük Şevketiye çeşmesi yenilendi
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
KOTO’da önemli görüşmeler
Ya haklarımız verilecek ya da buradan çıkmayacağız
AKP'li başkandan vatandaşa: Tayyip ne lan dingil!
Ormanya’da yavru leylek için kutlama yapıldı
Kocaeli’de pehlivanların kıyasıya mücadelesi
Başkan Kaya LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Erdoğan yine CHP'ye yüklendi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan ödemeler dengesi verileri ile ilgili değerlendirme
Huzur Partisi Kocaeli İl Başkanı Can’dan Yeni Yol Partisi yorumu!
Minik balerinlerden göz dolduran gösteri
Başkan Büyükakın, yeni kavşaktan TOGG’la geçti!
Siz kovboy değilsiniz, burası da Teksas değil
Beyaz ette fiyatlar uçar mı?
Başkan Ömeroğlu: Haydi Dilovası tek yürek olalım
Stadyum Yolu’nda kaza geliyorum diyor!
Dilovası’nda MHP’liler de o anlamlı buluşmada yerlerini aldı
Kuruçeşme’nin girişimci kadınları herkesi bu panayıra davet etti
GOSB Teknopark’tan girişimcilere yeni destek
Başkan Söğüt’ten başarılı öğrencilere: Sizlerle gurur duyuyoruz
Savcı minibüs şoförünün üzerine yürüdü!
Altın o açıklamadan sonra yükselişe geçti
Bir belediyeye daha gözaltı operasyonu
Denizde 30’a yakın balık türü yeniden görüldü
Yasal düzenleme yapılmazsa sıfır zam alacaklar
Altın yatırımcılarına uyarı!
Henkel, Kocaeli’deki GEBKİM Fabrikası’nı karbon nötr hale getirdi
Tarım alanı 38,6 milyon hektara nasıl düştü? Önce bunun hesabını verin
Çayırova’da yeni meslek lisesi inşaatı yükseliyor
İzmit’te eğlence dolu şenlik
Vatandaş soracak, Başkan Ömeroğlu cevaplayacak
Satıyoruz satıyoruz bitmiyor!
İzmit bir kadın kenti!
Gebze Ticaret Odası, iş insanlarını Çinlilerle bir araya getirdi!
