Anaokulları’nın sorunları KOTO’da masaya yatırıldı
İş Dünyası, 12 Ocak 2026 06:32Kocaeli Ticaret Odası 23. Meslek Komitesi (Özel Eğitim Kurumları) bünyesinde faaliyet gösteren anaokulları, sektörel istişare toplantısında bir araya geldi.
23. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Aydemir’in, Komite Başkan Yardımcısı Melike Andız, Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz, Meclis Üyeleri Alparslan Naipoğlu, Handan Kümeli, Komite Üyeleri Fatih Korkmaz ve Mehmet Özden ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, Oda’ya kayıtlı anaokullarının yetkilileri katılım sağladı.
ÇALIŞMALAR SÜRECEK
23. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Aydemir’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, anaokulları sektörünün güncel durumu ele alındı. Komite Başkanı Aydemir, komite olarak sektör temsilcileriyle iletişim içinde olmaya önem verdiklerini belirterek, anaokulları sektörünün ihtiyaç ve beklentilerinin düzenli istişare toplantılarıyla takip edildiğini ifade etti. Aydemir, sektöre yönelik çalışmaların ve ilgili kurumlar nezdindeki girişimlerin sürdürüleceğini vurguladı.
.gif)
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR
Toplantıda; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerinde yaşanan farklılıkların sektörde oluşturduğu sorunlar ele alındı. Ayrıca KDV uygulamaları, personel ve istihdam desteklerinin devam etmesi gerekliliği, okul öncesi eğitim kurumlarına yönelik düşük faizli kredi destekleri ile deprem ve yangın yönetmeliklerine uyum sağlanabilmesi için hibe destekleri gündeme getirildi. Bunun yanı sıra, anaokullarına kota getirilmesi, il ve ilçe belediyelerinin kreş ve anaokulu açmasının sektöre etkileri, sektörün geleceği ile ruhsat harçlarına ilişkin yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Sektör temsilcileri, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirerek istişarelerde bulundu.
İş Dünyası, 12 Ocak 2026 06:32
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
