Saadet Partisi çalıştay raporunu yayınladı!
Siyaset, 09 Ocak 2026 19:55Saadet Partisi Sosyal İşler Başkanlığı tarafından Temmuz ayında geniş bir katılımla gerçekleştirilen "Ortak Akıl, Güçlü Şehir Çalıştayı"nın merakla beklenen sonuç bildirisi kitapçık haline getirilerek yayımlandı.
Yayımlanan sonuç bildirisi İl Başkanı Recep Sardoğan’a takdim edildi ve bütün ilçelerde dağıtımı yapılmak üzere gönderildi.
Başkan Sarıdoğan, yapılan çalışmanın önümüzdeki seçimler için önemli bir temel oluşturacağını ifade ederek, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti.
Sardoğan, “Kongremiz sonrası ciddi hazırlıklara başladık. Hem saha da hem de teşkilat içi süreçlerde yoğun bir süreç yürütüyoruz. Bütün birimleri daha aksiyonel kılmak için şehrimizin problemlerini odaklandık bu bağlamda da bir çalıştaya imza attık. Ve Çalıştayımızın sonuç bildiri yayınlandı.
Bize de takdim etti arkadaşlarımız. Bu sonuç bildirisi gelecek seçimler için şehrimize önemli bir kaynak çalışma olarak dosyalarımızdaki yerini aldı ve önümüzü aydınlatacak önemli rapor özelliğini taşıyor. Sosyal İşler Başkanlığı başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“SAADET PARTİSİ, ÇÖZÜM ODAKLI SİYASETİN ADRESİ”
İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Birim Başkanı Ömer Faruk Çoşkun, sonuç bildirisiyle ilgili önemli açıklamada bulundu.
Çoşkun, “Saadet Partisi Kocaeli Başkanlığı olarak, Türkiye’nin yerel yönetimler ve şehircilik vizyonuna katkı sunmak amacıyla düzenlediği çalıştay verilerini kalıcı bir esere dönüştürdük. Temmuz ayında uzmanlar, akademisyenler ve yerel yönetim temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda ele alınan temel sorunlar ve çözüm önerileri, kapsamlı bir rapor niteliği taşıyan sonuç bildirisi yayınlayarak İl Başkanımız Recep Sarıdoğan’a takdim ettik” dedi.
Şehirlerin Temel Sorunlarına "Milli Görüş" Perspektifi
Yayımlanan kitapçıkta; çarpık kentleşmeden sosyal adalete, afet yönetimine hazırlıktan engelli dostu şehir planlamasına kadar pek çok kritik başlık yer alıyor. Çalıştayda öne çıkan "insan merkezli şehir" vurgusu, kitapçığın ana eksenini oluşturuyor.
Kitapçıkta öne çıkan bazı başlıklar şunlar:
• Deprem ve Afet Yönetimi: Şehirlerin sadece fiziksel olarak değil, sosyal olarak da afetlere nasıl hazırlanacağı.
• Sosyal Belediyecilik: Yoksullukla mücadele ve toplumsal dayanışma ağlarının yerelde güçlendirilmesi.
• Erişilebilirlik: Engelli, yaşlı ve çocukların şehir yaşamına tam katılımını sağlayacak mimari ve sosyal düzenlemeler.
• Ekolojik Şehircilik: Yeşil alanların korunması ve sürdürülebilir çevre politikaları.
"SADECE TESPİT DEĞİL, ÇÖZÜM SUNUYORUZ"
Sosyal İşler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu kitapçığın sadece mevcut sorunları saptamakla kalmadığı, aynı zamanda uygulanabilir ve somut çözüm yolları sunduğu ifade edildi. Kitapçığın, başta belediye başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere tüm karar vericiler için bir rehber kaynak olması hedefleniyor. Saadet Partisi, bu çalışma ile "Yaşanabilir Şehirler" kurma hedefini akademik veriler ve saha tecrübesiyle birleştirerek kamuoyunun takdirine sunmuş oldu.
Siyaset, 09 Ocak 2026 19:55
Yorumlar (0)
Kocaeli’deki yöresel ürünler festivalleri denetlenmeli çağrısı
Ormanya’da yetiştirilen 9 kızıl geyik daha doğaya salındı
Gölcük’te su kanalı kısmen kapatıldı, bakın sonra ne oldu!
KOTO üyeleri için temizlik ürünleri ile ilgili de indirim protokolü imzalandı
Başkan Özlü’den selzede esnafa destek sözü
Dilovası’nda MHP’liler soluğu Şehit ve Gazi Derneği’nde aldı
Gebze Ticaret Odası, Baykar Teknoloji’yi üyeleriyle buluşturdu
Vurguncular halkın haber alma hakkını gasp ediyor
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
Artan işlem gücü, artan soğutma ihtiyacı
Çayırova Kitap Fuarı’nda Erdim’in söyleşine büyük ilgi
Kocaeli vekilinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e tepki
Derince’de DERTAŞ’ın 11. satış noktası İshakçılar’da açılıyor
Körfez’de selde çöken köy yolu ulaşıma açıldı
O ilçede marketlerdeki ürünler tek tek incelendi
Vatandaş kurtuluşu cezaevinde arıyor!
Öğrencilere yok, tarikatlara var
Saadet Partisi’nden Kocaeli’nin ulaşım sorununa çözüm önerisi
İzmit’te doğal ve katkısız ürünlere ilgi duyanlar buraya davetli!
Savunma sanayisinin paydaşları Gebze’de buluştu
Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, büyük sahnelerden özel deneyimlere: Search’n Stuff’ın yeni rotası
Kocaeli’nin asırlık lezzeti uluslararası buluşmada tatlı hatırasına dönüştü
Büyükakın Kandıra’da konuştu: Büyüklerimiz bizim her şeyimiz
Azerbaycan, Kocaeli vekilini istenmeyen kişi ilan etti!
MHP’liler Dilovası’nda kapı kapı gezdi
220 milyar dolar vergi topladınız, bu milletin parası nereye gitti?
Büyükşehir’in iki numaralı ismi Osmangazi Köprüsü’ndeki büyük buluşmayla ilgili konuştu
Kocaelili o başkan Özgür Özel’le görüştü
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentimizi yineliyoruz
Hyundai Motor Türkiye’den Mimari Tasarım Ideathonu ile gençlere ödül kazanma fırsatı
Millet iradesinin temsilcisi milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
Anayasa Mahkemesi'nin YENİ Parti kararı
PKK lideri Öcalan kendisi için yapılan villaya mı geçti?
