Hürriyet: Büyükakın da CHP’ye mi geçiyor?
Gündem, 08 Ocak 2026 23:07Başkan Hürriyet TGRT Haber kanalında yayınlanan programda AKP’ye geçeceği yönünde ortaya atılan iddialara dair, “Algı başka yerde, gerçek başka yerde, İzmit ise bildiği yerde duruyor. Sadece bazıları İzmit’in nerede olduğunu hala bilmiyor” dedi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet AKP’ye geçeceğine dair ortaya atılan asılsız iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Başkan Hürriyet konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Bir video var, izlerken insan “bunlar ne anlatıyor?” değil, “bunlar nerede yaşıyor?” diye soruyor. Sadece bazıları haritayı ters tutuyor. Önce diyorlar ki: “Kocaeli AKP’ye geçiyor.” Hatta “Kocaeli de olabilir” cümlesi saydıkları büyükşehir isimlerinin arasına sıkıştırılıyor. Biri dayanamıyor ve hemen uyarı geliyor: “Kocaeli Büyükşehir zaten AKP’de.” Normalde burada durulur. Ama yok… Devam ediyorlar. Bu sefer de: “İzmit Büyükşehir AKP’ye geçecek.”
“BÜYÜKŞEHİR – İLÇE KARIŞMIŞ”
Ardından bir başka ses ve yine uyarı: “Kocaeli zaten AKP’de.” Kendi yönettikleri yeri muhalefette sanıyorlar, büyükşehri ilçe zannediyorlar, sonra da “analiz” yapıyorlar. Yani tablo şu: Büyükşehir–ilçe karışmış, AKP’de olan “AKP’ye geçiyor” diye anılmış, olmayan büyükşehir icat edilmiş, sonra herkes birbirini düzeltmiş. Ama kimse dönüp “Biz ne anlatıyoruz?” dememiş.
“KENDİ BAŞKANLARINDAN BİHABERLER”
Şimdi buradan soralım: AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın AKP’ye mi geçiyor, CHP’ye mi geçiyor, Yoksa kimse fark etmediği için serbest oyuncu mu? Yoksa arkadaşlar onu haritadan mı sildi? Belli ki kendi başkanlarını bile saymıyorlar. Ya da Tahir beyi AKP’liler ve yandaşlar da dahil ne kadar gözden çıkardılarsa kendi başkanlarından bi haberler.
“İZMİT BİLDİĞİ YERDE DURUYOR”
Kocaeli’ni muhalefette sanacak kadar kopmuşlar. Şehir gitmiş, başkan gitmiş, akıl da videonun başında kalmış. Acaba Kocaeli Büyükşehir Başkanı da videoyu izleyip “Ben neredeyim ya?” diye sordu mu? Videoyu izlemeye gerek yok, yetki bilmeye gerek yok, tek refleks var: “Geçiyor!” Bu kafayla yarın şunu da duyarız: “Kocaeli Marmara’dan Ege’ye taşındı.” Algı başka yerde, gerçek başka yerde, İzmit ise bildiği yerde duruyor. Sadece bazıları İzmit’in nerede olduğunu hala bilmiyor.”
Gündem, 08 Ocak 2026 23:07
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
