Gebze Ticaret Odası, önemli bir destek programını hayata geçirdi
İş Dünyası, 06 Ocak 2026 18:05Gebze Ticaret Odası, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve gençlerin üretim ile teknoloji odaklı alanlarda teşvik edilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir destek programını hayata geçirdi.
Bu kapsamda, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden gelen 52 proje, jüri değerlendirmesi sonucunda incelenmiş; toplam 30 projeye 2 milyon 623 bin TL tutarında mali destek sağlanmıştır.
Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, KOSGEB Batı Yakası Müdürü İbrahim Ustaömer, Elektrik Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Baycan Aküzüm, Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Tanfer Yeşiltepe, okul müdürleri, öğrenciler ile Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis ve Meslek Komite Üyeleri katılım sağladı.
.gif)
Düzenlenen ödül töreninde; yenilikçi, sürdürülebilir ve katma değer üreten projeler kamuoyu ile paylaşılarak, gençlerin emek ve başarıları ödüllerle taçlandırıldı. Program, gençlerin mesleki yetkinliklerini artırmayı, girişimcilik ruhunu desteklemeyi ve bölgenin nitelikli iş gücü kapasitesini güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Programda konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, gençlere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Şunu hiçbir zaman unutmayın; ayakta kalmak için yalnızca konulan kurallara uymak yeterli değildir. Dünyayı, kurallara uyanlar değil; kuralları yazanlar inşa eder. Sizler, medeniyet üreten bir toplumun varislerisiniz ve geleceğimizi sizler inşa edeceksiniz.
Bizler sizlere güveniyoruz. O kadar güveniyoruz ki; üyelerimize yönelik faaliyetlerimizin yanı sıra, en büyük önceliğimizi eğitime verdik. Türkiye’de bu alanda öncü bir konumdayız. Mesleki eğitim ve atölye binamızla, okullarımızın ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bizler, sizler için buradayız.
Bu süreçte şeffaf, adil ve titiz bir değerlendirme gerçekleştirdik. Hiç şüphem yok ki; bugün desteklenen bu projeler, yarın üretime, ticarete ve katma değere dönüşecektir.”
Gebze Ticaret Odası, eğitim–üretim–teknoloji ekseninde hayata geçirdiği bu ve benzeri projelerle, bölgesel kalkınmaya katkı sunmaya ve gençlerin geleceğine yatırım yapmaya kararlılıkla devam edecektir.
İş Dünyası, 06 Ocak 2026 18:05
Yorumlar (0)
Kocaeli ile Sivas kardeş oldu
Vali Aktaş, o okuldaki resim sergisini gezdi
Dilovası’nda MHP’liler sıra bekleyen vatandaşlara su ve çay ikram etti
KOSGEB kredisinde son başvuru 30 Haziran
İzmit’in asırlık çınarları bu gösteride göz doldurdu
Vinsan Tesisleri’ndeki Lokomotif Çocuk Köyü’nde ilk ders
Konut ve düğün teşvikleri artırılsın
Kartepe’den bu parkı temizleyin çağrısı!
Temiz paradan umudu kestiler, kaynağı belirsiz paraya kapı açtılar
Kocaeli’de tiyatro festivali böyle başladı!
Sigarada zam dalgası sürüyor!
Kandıra’da 80 kilometrelik yola el atılacak
Su yerine çay ve kahve tüketmek sıvı ihtiyacını artırıyor
Sandıktan çıkmanın yolu CHP’den değil ekonomiden geçiyor
Derince’de iş ve siyaset dünyası bu sünnet töreninde buluştu!
Alo adalet nerdesin?
Emekli ve memurun alım gücü tepetaklak
Çınarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi Büyükakın tarafından tanıtıldı
Muhtar Habibe Demiroğlu Aksoy'a önemli görev
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde talep ve önerileri dinledi
Faizin olduğu yerde bereket olmaz!
Körfezli yüzücüler hem madalya aldılar hem de milli takıma seçildiler
Gölcük'teki sempozyumda Osmanlı denizcilik tarihi her yönüyle ele alındı
O belediye başkanı da AKP'ye geçecek!
Zeytinoğlu: Hedeflere göre enflasyon verileri yüksek seyrediyor
Akaryakıtta tabela yine değişiyor!
Başkan Bıyık o mahallede de soruları cevaplayacak
Kocaeli Şehir Tiyatroları, sezonu etkileyici rakamlarla tamamladı
Körfez’de şok! Ağaca asılı halde bulundu
Ömer Çeker: Maaş artışları üç ayda bir yapılmalı
Gebze’de Emek Partisi'nden imza kampanyası
Bu eziyeti herkese anlatacağım
Kurtlar Vadisi’nin Zülfikar ağası İzmitlileri coşturdu!
Kocaeli’de sağlık çalışanlarını kızdıran uygulamalar!
Belsa önündeki Çınar Çevre Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’de CHP’lileri üzen ölüm
Gebze Ticaret Odası’nda yeşil dönüşüm masaya yatırıldı
Yol çizgileri silindi, aydınlatma yetersiz
Gerçek işsizlik rakamı gizleniyor!
