Ali Sabancı'dan şaşırtan sözler! Geçinemiyorum
Gündem, 26 Aralık 2025 13:21Milyonlarca vatandaş asgari ücret ve düşük emekli maaşı ile geçim sıkıntısı yaşarken 9 milyar dolarlık varlık yöneten şirketin başındaki Ali Sabancı ‘Geçinemiyorum’ dedi. Sabancı ailesinin üçüncü kuşak üyelerinden Ali Sabancı’yı duyanlar kulaklarına inanamadı.
Milyonlarca vatandaş derin yoksullukla mücadele ediyor. TÜRK-İŞ’in kasım ayı verilerine göre açlık sınırı 29 bin 828 lira olurken yoksulluk sınırı ise 97 bin 159 lira olarak belirlendi. Asgari ücrete 2026 yılında yapılacak zam ise açlık sınırının altında kalarak 28 bin 75 lira oldu.
TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarında son 1 yılda düşüş görülse de milyonlarca vatandaş kirasını, faturalarını ödemekte ve gıda alışverişi yapmakta zorlanıyor.
BU SÖZLER TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İŞ ADAMLARINDAN BİRİNDEN GELDİ
Aralarında Pegasus Havayolları’nın da olduğu çok sayıda şirketi bünyesinde barındıran Esas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın söylediği sözler gündeme bomba gibi düştü
Fast Company Türkiye'nin İstanbul’da düzenlediği “CEO Council” etkinliğinde konuşan Sabancı ‘geçinemediğini’ ifade etti.
Sabancı, "Herkesin maddi emelleri var, bir şey söyleyeyim mi? Benim de maddi emellerim var. Ben geçinemiyorum" dedi.
Sabancı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki; çok doğal faiz ne olacak, enflasyon ne olacak, büyüme ne olacak diye odaklanıyoruz. Halbuki Londra’ya indiğin zaman orada sana pasaporttaki yetkili 'Ziyaret amacınız nedir?' dediğinde o zaman anlıyorsun gerçek dünyanın ne kadar büyük olduğunu."
JAPONYA’DA SUŞİ TAVSİYESİ
"Türk’ü beğenmiyorum demiyorum ama mümkün mertebe Japonya’ya gittiğinde kebapçıya gitmesini değil; mümkün mertebe Japonya’ya gittiğinde suşi yemelisin, o ortamın şartlarını ne gerektiriyorsa bunu yapan gerekiyor. Bunun için de sıkça buradan çıkmak gerekiyor. Buradan çıkınca anlıyorsun."
ŞİRKETİ 9 MİLYAR DOLARLIK VARLIK YÖNETİYOR
Geçinemediği ifade eden iş adamı Ali Sabancı, şirketinin 9 milyar dolarlık varlık yönettiğini söyledi. Sabancı, "120-130 tane ortağımız var. Amerika’nın Batı yakasından, Afrika’dan Türkiye’ye kadar yatırım yapıyoruz. Bizim takipten yönettiğimiz varlığın yüzde 50’si yurt dışında. Biz takriben bir hesaba göre 9 milyar dolar varlık yönetiyoruz. Bunun yüzde 15’i kadar eski lafla 'başkasının parası.' 1 milyon dolar yatırım yapan da var, 500 milyon dolar yatırım yapan da var. Almanya’daki ekibimize yatırım yapıyoruz. Bunlar global oyuncular” dedi.
Ali Sabancı, 950 milyon dolar servetiyle Forbes Türkiye'nin 2025'te yayınladığı en zengin Türkler listesinde 34. sırada yer alıyor.
ALİ SABANCI KİMDİR?
Ali Sabancı, Sabancı ailesinin üçüncü kuşak temsilcisidir. 1969 yılında Adana'da doğan Sabancı, eğitim hayatını ABD'de sürdürmüş, Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında lisansını tamamladıktan sonra Columbia Business School'da uluslararası finans alanında yüksek lisans yaptı.
Kariyerine Morgan Stanley & Co. Inc.'de finansal analist olarak başlayan Ali Sabancı, Türkiye'ye döndükten sonra aile şirketi Akbank ve Sabancı Holding'de önemli görevlerde bulundu. 2004 yılında aile şirketinden ayrılarak, babası ve ablasıyla birlikte Esas Holding'i kurdu. Günümüzde Esas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini
Gündem, 26 Aralık 2025 13:21
Yorumlar (0)
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
Çayırova için yeni bir nefes alma imkanı
Foncu oldukları ortaya çıkan Diyanet'i yönetenlerden yeni karar
İzmit’te bu hizmetten öğrenciler ve veliler memnun
Gölcük’te konservatuvar heyecanı
Bahçeli'nin tek arzusu
Kartepe’nin 4 mevsim turizm için önemli adım
Kocaeli mutfağı 41 lezzetle tarihe geçti
İzmit’te 5 yeni yetenek Gençlik Orkestrası’na katılmaya hak kazandı
Gebze’de 48 milyon TL’lik yatırım
Başkan Ömeroğlu’ndan Pazar turu
Sepaş Enerji, ilk 500’deki konumunu sürdürüyor
Ekonomist Demirtaş'tan Erdoğan'a çağrı!
Utanmadan sıkılmadan bunu mu yapacaklar?
İzmitli Diyetisyenden israf uyarısı: Gıdayı korumak geleceğimizi korumaktır
Gölcüklüler afet risklerinin azaltılması konulu bu panele davetli
İktidarın korktuğu İmamoğlu'nun kitabında ne yazıyordu?
Kazım Dinç, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Derince’de yeni araçlar tanıtılacak
Canan Çakar’ın ilk eseri Kitap Fuarı’nda
Çayırovalılardan Spor Kompleksi’ne tam not
Kocaeli’nde toplu ulaşım güvenli mi?
Cinsel saldırı ile suçlanmıştı, delil bulunamadı
Toplu ulaşımda ortak havuz dönemi başladı
Kaya hakkında 6 ayrı suçlamayla suç duyurusu
Zeytinoğlu: 26 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılmasını sevindirici buluyoruz
KOTO ile Türker Sosyal Hizmetler arasında da indirim protokolü imzalandı
Muhtar buluşmaları bu yıl da devam ediyor
MHP’liler Darıca’da buluştu!
Safiport kimyasallarla denizi kirletiyor, yetkililer açıklama yapmıyor!
Başkan Söğüt bu hafta da o lisedeki törene katıldı
Çayırova’da elektronik atıklarla hediye kazanabilirsiniz!
Darıca Gençlerbirliği yöneticisi Ürper’den çağrı!
Kira zam oranı belli oldu
En yüksek artış eğitimde
SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi
Kulağı çekilince ağız değiştirdi!
Bunun adı sansür
Nadir eserler için teklifler havada uçuştu
