Gebze Ticaret Odası’nda yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi
İş Dünyası, 25 Aralık 2025 10:23Gebze Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ekonomik gelişmeler, reel sektörün beklentileri ve oda faaliyetleri ele alındı.
BAŞKAN ASLANTAŞ’IN DEĞERLENDİRMELERİ
Toplantıda konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, finansmana erişimin üretim ve yatırım açısından belirleyici bir unsur hâline geldiğini vurguladı. Aslantaş, faiz politikalarına ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Merkez Bankamızın aldığı faiz indirimi kararlarının, politika metinlerinde kalmayıp reel piyasaya hızlı ve güçlü şekilde yansıması büyük önem taşımaktadır. Üretim yapan, yatırım planlayan ve istihdam sağlayan işletmelerimiz için finansman maliyetleri artık kritik bir eşiktir.”
Başkan Aslantaş, para politikası ile reel sektör arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, kredi kanallarının daha etkin çalışmasının temel hedefler arasında yer aldığını ifade etti. “Para politikası ile reel piyasa arasındaki bağın güçlenmesi, kredi kanallarının etkin çalışması ve işletmelerimizin sağlıklı bir finansal ortama erişimi temel hedefimizdir.”
GEBZE’YE YÖNELİK ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR
Toplantıda, Gebze’nin sanayi ve lojistik merkez olma özelliği özellikle vurgulandı. Yüksek üretim kapasitesi, organize sanayi bölgeleri ve ulaşım altyapısıyla Gebze’nin Türkiye ekonomisinin lokomotif merkezlerinden biri olduğu ifade edildi.
.gif)
Bu kapsamda, Gebze’ye ikinci bir araç muayene istasyonunun kazandırılması yönündeki talep gündeme taşındı. Artan sanayi ve araç yoğunluğu dikkate alındığında, bu ihtiyacın hem işletmeler hem de vatandaşlar açısından önem taşıdığı belirtildi. Öte yandan, uluslararası iş birliklerinin Gebze merkezli yürütülmesi de toplantının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.
Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan iş birliği kapsamında, Gebze’deki organize sanayi bölgeleri ve yatırım altyapısının yabancı heyetlere tanıtıldığı, bölgenin uluslararası yatırım ve ticaret açısından güçlü bir merkez olarak konumlandırıldığı aktarıldı.
TOPLANTIDA ELE ALINAN DİĞER BAŞLIKLAR
• PlastEurasia Fuarı ziyaretleri
• Yalın Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Programı
• TOBB Müşterek Konsey Toplantısı
• Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan iş birliği protokolü
• Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden gelen projelere sağlanacak maddi ve nakdi destekler.
Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Aslantaş, Gebze Ticaret Odası’nın yaklaşımını şu sözlerle özetledi: “Bizim önceliğimiz nettir: Üretimi, ticareti ve istihdamı güçlendiren her adımın arkasındayız. Üyelerimizin taleplerini doğru mercilere taşımayı ve Gebze iş dünyasının temsil gücünü her platformda artırmayı sürdüreceğiz.” Toplantı, Meclis üyelerinin görüş ve değerlendirmelerinin alınmasının ardından sona erdi.
İş Dünyası, 25 Aralık 2025 10:23
Yorumlar (0)
Başkan Ömeroğlu’ndan Pazar turu
Sepaş Enerji, ilk 500’deki konumunu sürdürüyor
Ekonomist Demirtaş'tan Erdoğan'a çağrı!
Utanmadan sıkılmadan bunu mu yapacaklar?
İzmitli Diyetisyenden israf uyarısı: Gıdayı korumak geleceğimizi korumaktır
Gölcüklüler afet risklerinin azaltılması konulu bu panele davetli
İktidarın korktuğu İmamoğlu'nun kitabında ne yazıyordu?
Kazım Dinç, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Derince’de yeni araçlar tanıtılacak
Canan Çakar’ın ilk eseri Kitap Fuarı’nda
Çayırovalılardan Spor Kompleksi’ne tam not
Kocaeli’nde toplu ulaşım güvenli mi?
Cinsel saldırı ile suçlanmıştı, delil bulunamadı
Toplu ulaşımda ortak havuz dönemi başladı
Kaya hakkında 6 ayrı suçlamayla suç duyurusu
Zeytinoğlu: 26 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılmasını sevindirici buluyoruz
KOTO ile Türker Sosyal Hizmetler arasında da indirim protokolü imzalandı
Muhtar buluşmaları bu yıl da devam ediyor
MHP’liler Darıca’da buluştu!
Safiport kimyasallarla denizi kirletiyor, yetkililer açıklama yapmıyor!
Başkan Söğüt bu hafta da o lisedeki törene katıldı
Çayırova’da elektronik atıklarla hediye kazanabilirsiniz!
Darıca Gençlerbirliği yöneticisi Ürper’den çağrı!
Kira zam oranı belli oldu
En yüksek artış eğitimde
SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi
Kulağı çekilince ağız değiştirdi!
Bunun adı sansür
Nadir eserler için teklifler havada uçuştu
Büyükşehir’den öğrencilere 30 bin TL destek
Kitap Fuarı’nda söyleşiler yoğun ilgi görüyor
İki il sallandı: Büyük deprem bekleniyor mu?
İzmit’te tiyatro seçmeleri tamamlandı
Fon vurguncuları tutuklanacak mı?
Kaldırım yok ve yolda çamurla kaplı
İzmit’te BTP’liler pazarda stant açtı
PKK lideri ile ilgili DEM'lilerden al haberi!
Sahaflara büyük ilgi
Basketbol takımı bu yıl Glint Çayırova Belediyesi adıyla mücadele edecek
