Rekor üstüne rekor kıran altın hafif düşüşte
Ekonomi, 25 Aralık 2025 12:00Küresel piyasalar Noel tatiline girerken rekor kıran altın fiyatları hafif düşüşe geçti. Dolar güne yükselişle başlarken euro ise düşüşe geçti.
Küresel piyasalarda Noel tatili nedeniyle ABD ve Avrupa'da piyasalar bugün kapalı kalırken, Asya tarafında açılan az sayıdaki borsada likiditenin oldukça düşük olduğu görülüyor.
ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün yaklaşık 5 baz puan düşüşle yüzde 4,13 seviyesine inerek, üst üste iki işlem gününde geriledi. Dolar endeksi ise yatay seyrini koruyarak 97,9 seviyesinde bulunuyor.
Altının ons fiyatının Fed'in faiz indirimlerine ilişkin iyimserlikler, jeopolitik tansiyonun artabileceği endişeleri ve merkez bankalarının devam eden alımlarından faydalandığı görülürken, altının onsu 4 bin 526 dolara kadar çıkarak en yüksek seviyesine ulaştı.
Ons altın dün bu seviyelerden gördüğü kar satışlarıyla bir miktar gerileyerek günü yüzde 0,4 düşüşle 4 bin 479 dolarda tamamlarken, dünya genelinde birçok borsanın kapalı olması nedeniyle dar bantta hareket ediyor.
Gram altın ise güne hafif düşüşle 6 bin 166 liradan başladı. Çeyrek altın 10 bin 82 liradan işlem görürken Cumhuriyet altını ise 40 bin 205 lira seviyesinde yer alıyor.
PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE
ABD'nin Venezuela'ya yönelik girişimleri nedeniyle oluşan arz endişeleriyle yükselen Brent petrolün varil fiyatı ise dün yüzde 0,3 azalışla 61,8 dolara indi.
DÖVİZ KURLARINDA AÇILIŞ FİYATLARI
Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üstünde 42,8462'den tamamladı.
Dolar/TL, saat 09.25 itibarıyla yatay seyirle 42,8460'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL önceki kapanışın hemen altında 50,6200'den satılıyor.
Küresel piyasalarda Noel tatili nedeniyle ABD ve Avrupa'da piyasalar bugün kapalı kalırken, Asya tarafında açılan az sayıdaki borsada likiditenin oldukça düşük olduğu görülüyor.
Analistler, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi, imalat sanayi kapasite kullanım oranı, haftalık para ve banka istatistiklerinin takip edileceğini belirtti.
Ekonomi, 25 Aralık 2025 12:00
Yorumlar (0)
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
İstanbul'da deprem oldu, Kocaeli'de hissedilmedi!
PKK canisine İmralı'da konut yapılacak mı?
Karamürsel Saadet Partisi’nden Esnaf Odası’na tebrik ziyareti
Metroda sorun yok diyenler suçu örttü!
Dilovası’ndaki faciada suçu ölen babalarına atıp kurtulmaya çalışıyorlar
İflasların ardı arkası kesilmiyor
AKP'li Külünk bunları çocukluk arkadaşı Erdoğan'a bizzat söyleyemiyor mu?
İzmit’e yeni hizmet araçları
Bir dolandırıcının lafına bakılarak başkan mı gözaltına alındı? Doğruysa yuh olsun!
Hiç utanmıyor musunuz!
Milli takımın zaferi Kocaelileri sokaklara döktü!
Gebze Ticaret Odası, dijital çağı yakaladı!
Araç sahipleri dikkat!
Yolsuzluk iddiaları millete soruldu!
Kocaeli’de Halk Ekmek bu fiyattan satılacak
Kağıtspor, uluslararası arenada tarih yazdı
Başkan Gökçe bu kez iki okula konuk oldu
İzmitliler bu konsere davetli!
