Kocaeli Müteahhitler Birliği’nden Antalya’daki çalıştaya yoğun katılım
Gündem, 24 Aralık 2025 19:28Kocaeli Müteahhitler Birliği, İMKON Türkiye 7. İnşaat Sektörü Çalıştayı’nda sektörün yol haritasına katkı sundu.
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen Türkiye 7. İnşaat Sektörü Çalıştayı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen birlik, dernek ve federasyon başkanları ile teknik kadroların katılımıyla, Antalya’da gerçekleştirildi. İki gün süreyle üç oturum halinde gerçekleşen Çalıştayda, inşaat ve müteahhitlik sektörünün uzun süredir biriken yapısal sorunları tüm yönleriyle ele alınırken, çözüm önerileri ve sektöre ilişkin ortak yol haritası istişare kültürü içerisinde değerlendirildi.
Çalıştaya, Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı aynı zamanda İMKON Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Keleş, Kocaeli Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri; Abdullah Üstübi, Cengizhan Cin, Emre Çakar, Emrah Paksoy, Fatih Altay, Mehmet Gümüş ve Nurali Paşaoğlu ile birlikte katılım sağladı. Kocaeli Müteahhitler Birliği, 2 gün süren çalıştay boyunca İMKON’un alt birliği olarak tüm süreçlere aktif katkı sundu.
KOCAELİ’NİN SAHA DENEYİMİ MASAYA TAŞINDI
Çalıştayın birinci teknik oturumunda söz alan 33 il başkanı ve teknik temsilciler tarafından; Müteahhitler Odası’nın kurulması, Müteahhitlik sınıflandırma sistemi, Finansmana erişim sorunları, Enflasyon muhasebesinin sürekliliği, Ruhsat ve iskan süreçleri, arsa fiyatlarındaki kontrolsüz artışlar, yapı denetim sistemindeki yapısal sorunlar öncelikli başlıklar olarak gündeme taşındı. Kocaeli Müteahhitler Birliği, sanayi ve konut üretiminin yoğun olduğu bir kentte faaliyet göstermenin getirdiği saha tecrübesiyle, özellikle finansman erişimi, arsa maliyetleri ve ruhsat süreçlerindeki uygulama farklılıkları konusunda somut örnekler üzerinden üst düzey katkı sundu.
.gif)
ORTAK AKIL VE ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
İkinci teknik oturumda, belirlenen 7 başlık çerçevesinde teknik, hukuki, mevzuatsal ve siyasi çözüm yolları değerlendirilirken; uygulanabilir, sürdürülebilir ve sektörün tamamını kapsayan öneriler geliştirilmesi öne çıktı. Üçüncü teknik oturumda ise İMKON öncülüğünde yurt içi ve yurt dışı ortak projeler, kurumsal iş birlikleri ve sektörün uluslararası rekabet gücünü artıracak adımlar ele alındı.
BAŞKAN OĞUZHAN KELEŞ’TEN DEĞERLENDİRME
Çalıştayın ardından değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İMKON Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Keleş, “İnşaat sektörü, yalnızca ekonomik bir alan değil; istihdamdan şehirleşmeye, sanayiden sosyal yapıya kadar Türkiye’nin temel taşıdır. İMKON çatısı altında gerçekleştirilen bu çalıştay, sorunları erteleyen değil, çözüm üreten bir sektör iradesinin güçlü bir göstergesidir. Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak, sahada yaşadığımız sorunları ve çözüm önerilerimizi ortak akıl zemininde paylaşmaktan memnuniyet duyduk. Özellikle Meslek Yasası ve Müteahhitler Odası’nın kurulması, sektörün disipline edilmesi ve nitelikli üretimin sürdürülebilirliği açısından vazgeçilmezdir” dedi. Keleş, İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’nun süreci ortak akıl ve istişare zemini üzerine inşa eden yönetim anlayışının, farklı görüşleri aynı hedef doğrultusunda buluşturduğunu ve sektör adına güçlü bir birliktelik ortaya çıkardığını ifade etti.
KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ: SORUMLULUK ALMAYA DEVAM EDECEK
Sektörün geleceği adına sorumluluk almaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Keleş, “Kocaeli Müteahhitler Birliği, İMKON’un alt birliği olarak; sektörün kurumsallaşması, mevzuat altyapısının güçlendirilmesi ve müteahhitlik mesleğinin itibarlı, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması yönündeki çalışmalara aktif katkı sunmaya devam edecektir” dedi.
Gündem, 24 Aralık 2025 19:28
Yorumlar (0)
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
İstanbul'da deprem oldu, Kocaeli'de hissedilmedi!
