Kocaeli limanları uyuşturucu baronlarının arka kapısı olmasın
Siyaset, 24 Aralık 2025 14:08CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iki hayati konuyu kamuoyunun gündemine taşıdı. Kanko, 11’inci Yargı Paketi’nin 27’nci maddesiyle deprem suçlularına tahliye yolu açılmasını sert sözlerle eleştirirken, uluslararası uyuşturucu trafiğinin Kocaeli limanlarına kaydığına dikkat çekti.
BUGÜN HUKUKU DEĞİL, ADALETİN KENDİSİNİ TARTIŞIYORUZ
Basın toplantısında konuşan Kanko, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerde 50 binden fazla yurttaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün burada sadece bir yasa maddesini değil, adaletin kendisini konuşuyoruz. O enkazların altında yalnızca beton yoktu; ihmal vardı, rant vardı, göz yumanlar ve imza atanlar vardı. Şimdi ise depremde insanları mezara gömenler, 11’inci Yargı Paketi’nin 27’nci maddesiyle tahliye edilmenin yolunu arıyor.” Kanko, söz konusu maddenin fiilen “İhmal ettin, öldürdün ama sorun değil, çıkabilirsin” anlamına geldiğini belirterek, “Buna adalet denir mi? Buna hukuk devleti denir mi?” diye sordu.
ADALET PEŞİNDE AİLELER YALNIZ DEĞİLDİR
Kanko, Adalet Peşinde Aileleri Platformu’nun Meclis önündeki nöbetine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Evlatlarını toprağa veren anneler, babalar bu Meclis’ten sadece adalet istiyor. Ama karşılarına tahliye kapısı çıkarılıyor. Çocuğunu kaybeden bir anneye bunu nasıl anlatacaksınız? Deprem kader değildir, bu ölümler kader değildir. Bunlar bilinçli ihmallerin ve rant düzeninin sonucudur.”
Kanko, AKP iktidarının getirdiği düzenlemenin deprem suçlularını koruduğunu vurgulayarak, “Bu madde yürürlükte kaldıkça bu Meclis’in vicdanı yaralı kalacaktır. Adalet olmazsa devlet olmaz, hukuk olmaz, gelecek olmaz” dedi.
UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİN ROTASI KOCAELİ LİMANLARINA KAYDI
Basın toplantısının ikinci bölümünde uyuşturucu ile mücadeleye değinen Kanko, son dönemde medya, sanat ve iş dünyasına yönelik operasyonların meselenin ciddiyetini ortaya koyduğunu ifade etti.
“Uluslararası uyuşturucu trafiğinin rotası açıkça Kocaeli’deki limanlara kaymış durumdadır. Türkiye’nin en yoğun ticaret hacmine sahip bu limanlar, uyuşturucu baronları için adeta bir arka kapıya dönüştürülmüştür” diyen Kanko, limanlardan ülkeye giren uyuşturucunun tüm Türkiye’yi tehdit ettiğini söyledi.
“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ KORUYUN”
Kanko, denetim zafiyetlerinin kabul edilemez boyuta ulaştığını vurgulayarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a açık çağrıda bulundu: “Kocaeli limanlarını uyuşturucu tacirlerine teslim etmeyin. Gümrüklerde etkin denetim sağlanmadan, liman güvenliği güçlendirilmeden bu bataklık kurutulamaz. Gençlerimizin geleceğini korumak devletin asli görevidir.”
Siyaset, 24 Aralık 2025 14:08
Yorumlar (0)
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
Sanayide ürkütücü kan kaybı
Seçim gündemi yok, ittifak baskısı var
Bahçeli terörsüz Türkiye işin sosu, asıl amaç anayasa değişikliği demedi!
Kocaeli Vergi Dairesi binasını 1000 günde bitireceğiz dediler, yarısını bile tamamlayamadılar!
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
Gökhan Ercan: Hayatım boyunca uyuşturucu kullanmadım
Japon deprem uzmanı Moriwaki GEBKİM’de sanayicilere seslendi
Gölcük Tersanesi’ndeki TEKNOFEST Mavi Vatan’a Erdoğan katılacak mı?
Milleti kıyma kuyruğuna soktular
İzmit soruşturmasında uyuşturucu testi şoku!
