Kocaeli’de 2025 en güzel şarkılarla uğurlandı
Gündem, 22 Aralık 2025 14:34Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Türk Sanat Müziği Korosu yılın son konserinde Kocaelili musiki severlerle buluştu. Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki koro “Bir Zamanlar İstanbul” konserinde, Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel eserlerini başarı ile seslendirdi.
YILIN SON TSM KONSERİ
Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki yılın son Türk Sanat Müziği Korosu konseri “İstanbul’da Boğaziçi’nde Bir Fakir Orhan Vali” adlı hicaz makamındaki eser ile başladı. Ardından, “Dün Kahkahalar Yükseliyorken”, “Demet Yasemen”, “Kimseye Etmem Şikâyet” ve “Benzemez Kimse Sana” adlı sevilen şarkılar icra edildi. Konserde solo performanslara da yer verildi.
.gif)
FATİH ADALI’DAN BAŞARILI TAKSİM
Konserin ikinci bölümü Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü Keman eğitmeni Fatih Adalı’nın yaptığı nihavent keman taksimiyle başladı. Başarılı taksim konukların alkışlarıyla karşılandı. Koro bu bölümde, Türk Sanat Müziğinin hareketli eserlerine verdi. “Çile Bülbülüm Çile”, “Telgrafın Tellerine Kuşlar mı Konar”, “Beyoğlu’nda Gezersin”, “Bir Bahar Akşamı Rastladım Size”, “Tadı Yok Sensiz Geçen Günlerimin” adlı eserlerini “Ada Sahillerinde Bekliyorum”, “Bir Geceye Bin Ömür Verilir Kanlıca’da”, “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin” ve “Biz Heybeli’de Her Gece” adlı şarkılar takip etti. Konserin son bölümünde ise “Biz Çamlıca’nın Üç Gülüyüz” ve “Çamlıca Yolunda” eserleri seslendirildi. Konukların eserlere alkışlarıyla eşlik etmesi ise konsere ayrı bir güzellik kattı.
ALKIŞLAR BAŞARILI KORO İÇİN
Musiki severler, Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki koroya olan beğenilerini dakikalarca süren alkışlarıyla ortaya koydu. Sahneye gelen Dışişleri Başkanlığı İstanbul Temsilcisi Vekili Mehmet Zahit Uzun, şef Neşe Sarısözen Adalı’ya çiçek takdim ederek, teşekkür etti.
Gündem, 22 Aralık 2025 14:34
Yorumlar (0)
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
