İşte Kocaeli’de 2026 otopark ücretleri
Gündem, 22 Aralık 2025 03:50Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde otoparklardaki düzeni sağlamak, kısa süreli park kullanımını teşvik etmek ve otopark alanlarını daha verimli hale getirmek amacıyla 2026 yılı otopark ücret tarifelerini belirledi. Kadıköy Katlı Otoparkı, 1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı, Kocaeli Büyükşehir Belediye binası arkası (NCity) otoparkında uygulanacak ücret tarifesiyle vatandaşlar artık park yeri bulmak için zaman kaybetmeyecek, uzun süreli parklanmaların da önüne geçilecek.
AMAÇ, UZUN SÜRELİ PARKLANMANIN ÖNÜNE GEÇMEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin düzeni ve en yaşanılabilir hali için çalışmalarına devam ediyor. Kadıköy Katlı Otoparkı, 1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı, Kocaeli Büyükşehir Belediye binası arkası otoparkında belirlenen ücret tarifeleriyle özellikle şehir merkezindeki otoparkların uzun süreli ve uygunsuz kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Böylece hem şehir içi trafik rahatlayacak hem de vatandaşlar otoparklara daha kolay erişim sağlayacak.
KADIKÖY KATLI OTOPARK İLK 4 SAAT ÜCRETSİZ
2026 yılı itibarıyla Kadıköy Katlı Otoparkında ücretli park uygulaması başlayacak. Toplam 895 araç kapasitesine ve 40 bin 261 metrekarelik alana sahip olan otoparkta ilk 4 saat ücretsiz olacak şekilde kademeli bir ücretlendirme uygulanacak. Ayrıca otoparkı aktif kullanan vatandaşlar aylık otopark abonman sisteminden de yararlanabilecek.
1 MART VAPUR İSKELESİ OTOPARKI’NDA YENİ UYGULAMA
1 Mart Vapur İskelesi Açık Otoparkı da 2026 yılıyla birlikte ücretli hizmet vermeye başlayacak. 160 araç kapasiteli ve 9 bin 650 metrekarelik alana sahip otoparkta kısa süreli parklar ücretsiz olacak, uzun süreli parklar ise düşük ücretle sınırlandırılacak. Ayrıca ilk 10 saat boyunca vatandaşlar 1 Mart Vapur İskelesinde araçlarını ücretsiz park edebilecek.
.gif)
NCİTY OTOPARKI İLERLEYEN SÜREÇTE ÜCRETLENECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binasının arkasında yer alan ve “Ncity Otoparkı” olarak da bilinen alan, devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle 2026 yılının ilerleyen dönemlerinde ücretli olarak hizmet verecek. 2 bin 200 araç kapasiteli ve 67 bin 673 metrekarelik alana sahip otopark için de 1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı ile aynı ücret tarifesi uygulanacak.
2026 YILI OTOPARK ÜCRET TARİFELERİ
Kadıköy Katlı Otopark
0-4 saat: Ücretsiz
4-6 saat: 40 TL
6-8 saat: 60 TL
8-10 saat: 90 TL
10-12 saat: 120 TL
12-24 saat: 170 TL
Aylık Abonman: 3.000 TL
KBB Binası Arkası (NCity) ve
1 Mart Vapur İskelesi Açık Otopark
0-10 saat: Ücretsiz
10-12 saat: 20 TL
12-24 saat: 300 TL
Gündem, 22 Aralık 2025 03:50
Yorumlar (0)
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
