İmamoğlu ile ilgili süreci gerektiği gibi yürüten hakim anında görevden alındı
Siyaset, 09 Aralık 2025 11:01CHP’nin yeni sözcüsü Zeynel Emre’nin gündemin tüm başlıklarına dair yaptığı konuşmada en dikkat çeken unsur, asgari ücrette işletmedeki çalışan sayısına göre getirilecek bir teşvik sistemiydi. Siyasi davalara ilişkin vurgular da çarpıcıydı.
CHP’de 39. Olağan Kurultay’ın ardından belirlenen 18 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen CHP’nin yeni Sözcüsü Zeynel Emre, yargı süreçlerinden ekonomik krize, asgari ücret önerisinden parti içi disiplin kararlarına kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu.
‘HUKUK KATLİAMI VAR’
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeni A Takımı, Genel Merkez’de mesaiye başladı. Saat 11.20’de Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan yeni MYK, yaklaşık 4 saat süren bir görüşme trafiği gerçekleştirdi. Toplantı saat 15.00’te sona ererken, alınan kararları ve toplantının gündemini CHP’nin yeni Sözcüsü Zeynel Emre kamuoyuyla paylaştı. Emre, emekçiden gence, esnaftan çiftçiye kadar toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir gelecek vizyonuyla Kurultay’ı tamamladıklarını belirtti.
Zeynel Emre’nin gündemindeki en sıcak başlık, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davalar oldu. İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yargılanmasını "hukuk katliamı" olarak nitelendiren Emre, sürecin siyasi saiklerle yürütüldüğünü vurguladı.
Emre, "O tarih itibarıyla yetkili olmayan, öğrenci olan İmamoğlu'nu ceza hukuku anlamında suçlamak hukuk katliamıdır. Kendisiyle birlikte diploması iptal edilen kimseler arasında sadece Sayın İmamoğlu'na dava açılması, bu davada ne kadar siyasi saikle hareket edildiğinin göstergesidir" ifadelerini kullandı.
‘SİYASETÇİYLE TARTIŞAN HAKİM Mİ OLUR’
Yargıdaki müdahalelere dikkat çeken CHP Sözcüsü, İmamoğlu’nun davalarındaki hakim değişikliklerini tek tek sıralayarak sert eleştirilerde bulundu. Emre süreci şöyle özetledi:
"Sayın İmamoğlu'nun görülen ve açılan davalarıyla ilgili hakimi değişmeyen davası yok. Akın Gürlek'e hakaretin görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kararda muhalefet şerhi yazan hakim iş mahkemesine gönderildi. Ahmak davasında ilk başta yargılayan hakim, talep olmamasına rağmen Sinop'a gönderildi. Yine ihaleye fesat suçlamasıyla bakılan davada 2 kere hakim değişti. Diploma davasında önceki duruşmada bulunan hakim süreci gerektiği gibi yönetti ancak dün gelen yeni üye, bir hakimin yapmaması gerektiği şekliyle Sayın İmamoğlu'yla polemiğe girdi."
‘ONA BİR ŞEY OLURSA SORUMLUSU…’
CHP’li belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk soruşturmalarını ve tutuklamaları eleştiren Emre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumuna dikkat çekti. Böcek’in tutuklu yargılanmasını gerektirecek bir durum olmadığını savunan Emre, iktidarı uyardı:
"Muhittin Böcek'in tutuklu yargılanmasını gerektirecek hiçbir unsur yoktur. Hayati tehlikesi vardır. Eğer hayatına bir şey olursa bunun birinci sorumlusu AK Parti iktidarıdır."
‘BU HALKIN BÜTÇESİ DEĞİL’
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi de MYK’nın gündemindeydi. Bütçenin halktan kopuk olduğunu savunan Zeynel Emre, "Bu bütçe, bizim nezdimizde halkın, milletin bütçesi değildir. Bu bütçe, bir avuç sermayenin ve onunla birlikte ayakta kalmaya çalışan AK Parti'nin bütçesidir. Bütçenin halkla uzaktan yakından ilgisi yoktur" diyerek eğitimden ulaştırmaya kadar ayrılan payları eleştirdi.
ASGARİ ÜCRETTE YENİ BİR ÖNERİ
Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı konusunda CHP’nin talebini açıklayan Emre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısını eleştirerek işçinin hakkının korunamadığını belirtti.
CHP’nin önerisi ise şu şekilde oldu:
"Biz diyoruz ki ne olursa olsun asgari ücretlinin maaşı 39 bin lira olmalıdır. Bu bile azdır ama en azından bir nefes aldırır. Burada da bir adil teşvik modeli öneriyoruz. 1 ve 10 arasında çalışanı olan işletmelere 10 bin 540 lira, 10-49 arası çalışanı olanlara 8 bin 400 lira ve 50 üzerinde çalışanı olan işletmelere 5 bin 100 lira asgari ücret desteği verelim. Bu sayede hem küçük esnafı koruruz hem de denge oluştururuz."
HASAN UFUK ÇAKIR HAKKINDA KESİN İHRAÇ İSTEMİ
Toplantıda parti içi disiplin konuları da masaya yatırıldı. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın partiye yönelik eleştirel ifadeleri nedeniyle MYK tarafından Parti Meclisi’ne (PM) sevk edildiği açıklandı.
Sürece dair bilgi veren Emre, "Uzunca bir süredir Genel Başkanımız çok büyük hoşgörü gösterdi. Ancak bazı şeylerin bir sınırı var. MYK tarafından o milletvekilimiz PM'ye kesin ihraç istemi düşüncesiyle sevk edildi. PM buna ilk toplantıda karar verecek" dedi.
Siyaset, 09 Aralık 2025 11:01
Yorumlar (0)
Teğmenleri geri getirip de onların rütbesini takmayan namussuzdur, şerefsizdir
Gebze Ticaret Odası ile Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan işbirliği anlaşması
Vatandaşların yüzde 78’i geçinemiyor
İzmit’te askıda et uygulamasına devam
Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor
İzmitli gençlere Avrupa programları ve başvuru süreçleri anlatıldı
Borcu olan emeklilere kötü haber! Kesinti yapılacak
TBMM'de taciz iddiası! Çocuklara iğrenç mesajlar
Başiskele’de trafiği rahatlatacak bir adım daha
Dilovası’nda MHP yöneticileri ziyaretten ziyarete koştu
Sanayi üretim endeksini değerlendiren Zeytinoğlu: Düşüşlerden endişeliyiz
Bülent Sarı’dan 10 Aralık İnsan Hakları mesajı
Çayırova Belediyesi’nden vatandaşlara psikolojik destek!
Büyükakın: Kadınlar mutlu olursa aile de toplum da mutlu olur
9 bin PKK’lı için özel bir af planlanıyor
Asgari ücret 33 bin liranın altına düşmemeli
İzmit’te Fevziye cami tuvaletleri de ücretsiz olacak
Hayat Kimya’nın o projesine 2 ödül birden
Altın 2026'da rekor üstüne rekor kıracak!
KOTO’nun kadınlarla ilgili seminerine büyük ilgi
Gölcük’te liseli gençlere sıfır atık bilinci aşılanıyor
Memduh Tağmaç Kışlası moloz döküm sahasına çevrildi
Belsa Otoparkı ihalesinde başvurular bugün sona eriyor!
MHP'nin oyu yüzde 4,4'e geriledi
Torpil ve kayırmadan gurur duyuyoruz demişti! Tepki yağdı
Derince’de Emniyet Müdürlüğü ile belediye personeli yeşil sahada kapıştı!
Şehir Tiyatroları, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahne alacak
Yoksula verilmesi gereken sosyal yardımlar garantili ihlaleler için eritiliyor
Büyükakın: Eseri olmayanın yerinde yeller eser
Kapı kapı gezerek dar gelirli vatandaşlara gıdalarını ulaştırdılar
Durağa iki dakikada bir tramvay gelecek!
Tahmin değişti: Kar değil yağmur yağacak
İnsanlık adına sesimizi daha da yükseltme zamanı
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Aydın: İSU yönetimi başarısızdır
O ilde salgın hastalık paniği! Hastanelere akın etiler
Kocaeli’de ulaşımda yenilikçi sistemler masaya yatırıldı
Gölcük’te tarihi geçmiş ürünleri vatandaşa yedireceklerdi
İşte en çok işçi arayan meslekler
Zeray GYO’da halka arz için geri sayım başladı
