Kocaeli vekili değil de Cumhurbaşkanı tehdit edilmiş olsaydı ne olurdu?
Siyaset, 08 Aralık 2025 05:53Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki anayasanın uygulanış şeklini ve yargıdaki çifte standartları sert bir dille eleştirdi. Amor, özellikle DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik BBP Kocaeli eski il başkanı Kaan Şengil’in tehditini örnek göstererek, muhaliflere karşı takınılan tavır ile iktidar mensuplarına yönelik hassasiyet arasındaki farka dikkat çekti.
ANAYASA BİR MENÜ DEĞİLDİR, BÜTÜNÜNE SAYGI DUYULMALI"
Sanchez Amor, Türkiye'de anayasanın "seçmeli" olarak uygulandığını belirterek, siyasi iktidarın kendi lehine olan yetkileri güçlü şekilde uygularken, aynı Anayasa'daki temel güvenceleri ve hakları muhalifler için tamamen göz ardı ettiğini söyledi. Amor, "Bir anayasanız var ama anayasanız sadece yarı yarıya uygulanıyor. Çünkü siyasi iktidar, hükümetin ve cumhurbaşkanının yetkilerini güçlü şekilde savunabiliyor ama aynı Anayasa'daki diğer güvenceleri ve hakları tamamen göz ardı ediyor. Anayasa bir menü değildir. Birini seçip diğerini bırakamazsınız. Bütün anayasaya saygı duymalısınız" ifadelerini kullandı.
GERGERLİOĞLU'NA SÖYLENEN SÖZLER CUMHURBAŞKANINA SÖYLENMİŞ OLSAYDI NE OLURDU?
AP Raportörü, “Gergerlioğlu'na yapılan tehditlere karşı yargının tutumunu ve hükümet yetkililerine uygulanan tutum arasında dağlar kadar fark var" sözleriyle yargının muhalefete baskı aracı olarak kullanılmasını eleştirdi. Amor, bir kamu görevlisinin hakarete uğraması durumunda hükümet ve AKP'li yetkilileri ilgilendiren konularda uygulanan yöntemle, iktidarın sevmediği isimlere yönelik ağır saldırılarda uygulanan yöntem arasında büyük bir fark olduğunu vurguladı.
Gergerlioğlu'na yönelik BBP Kocaeli eski il başkanı Kaan Şengil’in sözlerini örnek veren Amor, "Gergerlioğlu’na biri 'Seni çöp bidonuna atıp sokaklarda sürükleyeceğiz' dedi... Bir düşünün, biri aynı şeyi bir bakan ya da cumhurbaşkanına söylese ne olurdu? Bu da başka bir çifte standarttır.” İfadelerini kullandı. Sanchez Amor, bu sözleriyle Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişeleri bir kez daha dile getirmiş oldu.
Siyaset, 08 Aralık 2025 05:53
Yorumlar (0)
Cengiz Çakar oğlunu evlendiriyor
Sürücüler dikkat! D-130 İzmit istikameti 22 Mayıs’a kadar trafiğe kapalı
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
