Denizden 115 bin kamyon çamur çıktı!
Gündem, 06 Aralık 2025 14:42Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü "İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi" kapsamında düzenlenen panelin ardından öğrenciler dip çamurunu yerinde inceleme fırsatı buldu. Şuana kadar 115 bin kamyon çamurun denizden çıkarıldığı bilgisini alan öğrenciler bu projede geleceklerini gördü.
ÖĞRENCİLER DİP ÇAMURU ÇALIŞMALARINI SAHADA İNCELEDİ
Sürdürülebilirlik ve çevre alanında Avrupa’ya örnek olan İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi’ni hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlarını “Hedef: Sağlıklı Bir Deniz Ekosistemi” paneliyle masaya yatırdı. Uzman kurumlar ve isimler tarafından gerçekleştirilen bilimsel araştırmaların aktarıldığı panelin ardından öğrenciler proje saha alanını ziyaret etti. Proje detayları sunum olarak aktarılırken, öğrenciler İzmit Körfezi’nden çıkarılan çamuru birebir gözlemledi.
SAHADA FLOKÜLASYON SİMÜLASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürü Yüksel Demircan, proje sahasında İzmit Körfezi’nin bütünleşik çevresel yönetimi açısından yapılan çalışmaları ve proje hakkında sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumun ardından İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi ARGE çalışmaları, proje şantiye sahası ve laboratuvarda çamurun geotekstil tüp içerisindeki flokülasyon işleminin simülasyonu gösterildi. Ziyaretçiler, çamurun bertaraf sahasını da inceleyerek ziyaretlerini sonlandırdı.
.gif)
115 BİN KAMYON ÇAMUR DENİZDEN UZAKLAŞTIRILDI
İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı Projesi’nin 2. etap çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında çıkarılması planlanan toplam 3,8 milyon metreküp çamurun bugüne kadar 1,75 milyon metreküplük kısmı temizlendi. Temizlenecek toplam 468 hektarlık alanın ise 189 hektarı tamamlandı. Karada kullanılacak 3.500 geotekstil tüpten 1.687’si projede kullanılırken, denizden toplam 115 bin kamyon çamur uzaklaştırıldı ve yaklaşık 250 futbol sahası büyüklüğünde bir alan temizlenmiş oldu.
Gündem, 06 Aralık 2025 14:42
Yorumlar (0)
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
Erken seçim AKP için mecburiyet!
Çayırova’da eller Çanakkale Şehitleri için semaya kalktı
Miniklerden Başkan Hürriyet’e bayram sürprizi
Başkan Söğüt: Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır
Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?
Kocaeli’de Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım bekleniyor
OYAK Çimento madalya ile ödüllendirildi
Paketli gidalardaki tehlike!
Derince’deki o Pazar Arefe günü kurulacak
Gölcük Çiftlik Mahallesi’nde bayrama böyle mi girilecek?
Kocaeli’de bayram boyunca ulaşım ücretsiz
İzmit’te binlerce kişi bu iftarda buluştu
Bu mağazada Kocaeli’ye özgü ürünler var!
Özel, Gürlek’in mal varlığı iddialarını ID numaralarıyla doğruladı
Bakan Gürlek'ten malvarlığı iddialarıyla ilgili açıklama
Büyükakın’dan 18 Mart mesajı: Eşsiz bir destandır
Dilovası’nda İHH, çocukları sevindirdi
Kağıtspor başarıya doymuyor!
Bu değirmenin suyu nereden geliyor dedirten sözler!
Türk milletinin ve devletinin bu oyuna gelmemesi elzemdir
İSU’dan Derince’de yoğun mesai
Vali Aktaş, yine vatandaşların sorunlarını dinledi
Kocaelispor asansör takım olmayacak
İzmit’teki camilerde vatandaşa helva ikram ettiler
Kocaeli’de Büyük Zafer muhteşem bir sergi ile taçlandırılacak
Erzurumlular Vakfı, emektar eğitimcileri iftar sofrasında ağırladı
Kocaeli’de bayramda hava nasıl olacak?
Çayırova’da bayram öncesi marketlerde denetim
Derinceliler Yenikent Kültür Merkezi’nde bayramlaşacak
Başkan Hürriyet Gebzelilere seslendi!
Başkan Büyükakın, Romanlarla iftarda buluştu
Yine Kartepe, yine hesapsız işler!
Başkan Sezer 18 Mart’ı unutmadı
Cami yanındaki ağaçları beton döküp kuruttular
Benzinde fiyatlar yine değişiyor
