Anıtkabir'e slogan atsınlar diye adam taşımaya ne denir?
Gündem, 26 Kasım 2025 00:50Her ulusal bayramda AKP ekiplerince Ata’nın kabrine getirilen ve Erdoğan lehine slogan atan gruplar kamuoyundan tepki çekiyordu. AKP’li vekil Erdem, bu haklı tepkilere “kıskançlık” dedi.
10 Kasımlar başta olmak üzere her ulusal bayramda Anıtkabir’e taşınan bir grubun Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atarak günün anlamına ve Ata’nın kabrine saygısızlık yapması, epeydir sosyal medyada tepki çekiyordu. Bu konu TBMM’de gündeme geldi ama iktidar saflarında mahcubiyet değil pişkinlik vardı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un başkanlığında toplandı. Komisyonda bugün Milli Savunma Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi ve kesin hesabı görüşülüyor.
DAHA DOĞAL BİR ŞEY YOK’
AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem komisyonda muhalefet milletvekillerinin Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenlerde Erdoğan'ın lehine kimi şahıslarca slogan atılmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.
Erdoğan'ın başkomutan olduğunu belirten Erdem, "Onu sevenlerin tezahürat etmesinden daha doğal bir şey yoktur" dedi.
AKP'li Erdem tezahüratlara gelen tepkilere şöyle yanıt verdi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa uyarınca şu anki başkomutanı bizim Cumhurbaşkanımızdır ve onun sayesinde bugün Azerbaycan’dan Libya’ya, Somali’den Bosna Hersek’e her yerde önemli adımlar atılmıştır. Onun da sevenlerinin tezahürat etmesinden daha doğal bir şey yoktur. Buna da kıskanacak bir halde olmanız gerçekten garip. Sahiden bir parti hepsi dostumuz; yanlıştan anlamalarını istemem ama hani Atatürkçülük kisveti arkasına sığınarak hiçbir şey yapmadan bu ülke için bu konuları konuşmanıza şaşıyorum. Hani Uğur Mumcu’nun ‘Bu ülkede banka soyanlar kar maskesi, ülke soyanlar Atatürk maskesi takarlar’ sözü son yaşananlarla da çok örtüşüyor."
Gündem, 26 Kasım 2025 00:50
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
