Her yöneticiye banyo!
Gündem, 26 Kasım 2025 20:26Bürokratların makam odasının arkasına dinlenme odası, giyinme odası ve banyo yaptırması genel bir uygulamaya dönüşmeye başladı. Makam odasına banyo yaptıranlar kervanına Kayseri, Sinop ve Dicle Üniversitesi’nden sonra Kütahya Üniversitesi de katıldı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 28 Ağustos 2025 tarihinde “Türk Çini Seramik Sanatı Araştırma ve Üretim Merkezi Binası” için yapım ihalesi düzenledi. İhalede üç teklifin verildiği ve 83 milyon 870 bin TL teklif veren Mahmut Çil’in ihaleyi aldığı açıklandı. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; 650 günde tamamlanması istenen binanın ihale dosyasında yer alan mimari projeye göre, müdür odasının arka kısmına dinlenme odası ile banyo yapılacak.
Kısa süre önce de Sinop Üniversitesi’nin inşa ettireceği yeni rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in makam odasının arkasında dinlenme odası ile banyo da yapılacağı anlaşılmıştı. İnşa edilecek binada, bir Rektör Yardımcısı için de banyo ve dinlenme odası, iki Rektör Yardımcısı için de banyo ile giyinme odası yapılacak. Üniversitenin Genel Sekreteri’nin makam odasının arkasında da yine dinleme odası ile banyonun yer alacağı belirtildi. Rektör Taşdemir’in makam odasının hemen karşısında da sekiz kişilik bir özel yemek salonu yapılacak.
STANDART UYGULAMAYMIŞ
Öte yandan Kayseri Üniversitesi ile Dicle Üniversitesi’nde de benzer uygulamalara imza atıldı. Kasım 2024’te Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü koltuğunda oturan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın, makam odasını ve makam katını yenilemek için milyonlarca lira harcadığı anlaşılmıştı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 6 milyon TL karşılığında Rektör Karamustafa ile özel kalem müdürünün makam odası yenileneceği, Rektör Karamustafa’nın odasının iki kat büyütüleceği, makam odasının arkasına ise dinlenme odası ile banyo yapılacağı anlaşılmıştı.
BirGün 16 Kasım 2025’te de “Rektör Bey’in banyosu olacak” başlıklı haberiyle TOKİ’nin Dicle Üniversitesi’ne 123 milyon TL’ye yeni rektörlük binası yaptıracağını ve Eski AKP Milletvekili Oya Eronat'ın kardeşi olan Rektör Kamuran Eronat’ın odasında banyo da yer alacağını” haberleştirdi.
Dicle Üniversitesi, haberin ardından bir yazılı açıklama yaparak banyo yapılacağını doğruladı. Açıklamada, “Bu tip uygulamalar özel olarak yapılmayıp bütün kurumlarda idareciler için standarttır” denilmişti.
Gündem, 26 Kasım 2025 20:26
Yorumlar (0)
Büyükakın: Bu sergide sadece objeler yok, Çanakkale’nin ruhu var
Hürriyet: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
İzmit’te çocuklar bayramda Oyuncak Müzesi’nde buluşacak
Sarıdoğan: Çanakkale ruhu bugün de yol gösterici olmalı
Bu yasağa uymayan sürücüye 26 bin TL ceza kesilecek
Özgür Özel'den yeni Akın Gürlek açıklaması: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
Erken seçim AKP için mecburiyet!
Çayırova’da eller Çanakkale Şehitleri için semaya kalktı
Miniklerden Başkan Hürriyet’e bayram sürprizi
Başkan Söğüt: Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır
Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?
Kocaeli’de Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım bekleniyor
OYAK Çimento madalya ile ödüllendirildi
Paketli gidalardaki tehlike!
Derince’deki o Pazar Arefe günü kurulacak
Gölcük Çiftlik Mahallesi’nde bayrama böyle mi girilecek?
Kocaeli’de bayram boyunca ulaşım ücretsiz
İzmit’te binlerce kişi bu iftarda buluştu
Bu mağazada Kocaeli’ye özgü ürünler var!
Özel, Gürlek’in mal varlığı iddialarını ID numaralarıyla doğruladı
Bakan Gürlek'ten malvarlığı iddialarıyla ilgili açıklama
Büyükakın’dan 18 Mart mesajı: Eşsiz bir destandır
Dilovası’nda İHH, çocukları sevindirdi
Kağıtspor başarıya doymuyor!
Bu değirmenin suyu nereden geliyor dedirten sözler!
Türk milletinin ve devletinin bu oyuna gelmemesi elzemdir
İSU’dan Derince’de yoğun mesai
Vali Aktaş, yine vatandaşların sorunlarını dinledi
Kocaelispor asansör takım olmayacak
İzmit’teki camilerde vatandaşa helva ikram ettiler
Kocaeli’de Büyük Zafer muhteşem bir sergi ile taçlandırılacak
Erzurumlular Vakfı, emektar eğitimcileri iftar sofrasında ağırladı
Kocaeli’de bayramda hava nasıl olacak?
Çayırova’da bayram öncesi marketlerde denetim
Derinceliler Yenikent Kültür Merkezi’nde bayramlaşacak
