Şehit annesine parmak salladı
Gündem, 15 Kasım 2025 04:47Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan askerden birinin annesi olan Pakize Akbaba, cenaze töreninde açılım sürecine karşı gelince Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in hışmına uğradı.
Yaşar Güler, şehit cenazesinde Pakize Akbaba’ya parmak salladı: ‘Hadsizlik yapma, sen şehit anasısın o kadar’
Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan Üsteğmen Cüneyt Kandemir, Astsubay Ümit İnce ve Uzman Çavuş Cem Dolapci Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yeni “sürece” itiraz eden şehit annesi Pakize Akbaba'ya parmağını sallayarak "Hadsizlik yapma, sen şehit anasısın o kadar" dedi.
DEVLET ERKANI TAM TEKMİLKEN
VeryansınTV’nin haberine göre Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen törene şehit ailelesi ve yakınlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kuvvet Komutanları, Ankara Valisi Vasip Şahin, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Şehit kardeşinden uçak iddiası: Üç ay önce uçağın motoru durmuştuŞehit kardeşinden uçak iddiası: Üç ay önce uçağın motoru durmuştuGündem
Şehit naaşları, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Askeri bando eşliğinde cenaze arabasına taşınan şehitler İnce ve Dolapci’nin cenazesi Cebeci Şehitliği’nde, şehit Kandemir’in cenazesi ise Gölbaşı Ballıkpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
‘SEN ŞEHİT ANASISIIN, O KADAR!’
Cenaze törenine Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba da katıldı. Diğer şehit analarıyla birlikte taziye çadırında oturan Pakize Akbaba, bölücü açılıma itirazını Hakan Fidan, Numan Kurtulmuş ve Yaşar Güler’e iletti.
Akbaba, kendisiyle selamlaşan Kurtulmuş’a “Meclis’te terörist istemiyoruz.” dedi. Kurtulmuş’tan “Biz de istemiyoruz” yanıtını alan Akbaba, “Siz istiyorsunuz!” diyerek duruma itiraz etti. Bunun üzerine Kurtulmuş, “Hallederiz” diyerek Akbaba’nın yanından uzaklaştı.
Ardından Akbaba, kendisinin yanına gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e de, yeni ‘sürece’ ilişkin itirazını dile getirdi. Akbaba, Güler’e yönelik olarak, “Bizim çocuklarımızın katilini affedemezsiniz! Bu haddiniz değil! Meclis’te istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Güler, bu sözler sonrası önce uzaklaştığı Akbaba’nın yanına geri döndü. Güler, parmağını sallayarak hitap ettiği Akbaba’ya yönelik olarak “Burası yeri değil hadsizlik yapma. Hadsiz konuşma, burada cenaze var. Sen şehit anasısın o kadar” dedi.
ŞEHİT ANNESİNDEN UNUTULMAYACAK CEVAP
Bunun üzerine Akbaba, Güler’e “Hiçbir zaman bizimle ilgilenmediniz. Gözyaşımızı silmediniz” diyerek yanıt verdi.
Akbaba’nın bu sözleri sonrası Güler, alandan uzaklaşırken çadırdaki diğer şehit yakınları “Konuştuğunuz bir şehit anası. Burada cenaze değil, şehidin şehadet töreni. Konuştuğunuz şehit anası, siz hadsizlik yapmayın” sözleriyle tepki gösterdi.
Yaşanan olay sonrası Pakize Akbaba, Veryansın Tv’ye açıklamalarda bulundu.
Yaşar Güler’e tekrar yanıt veren Akbaba, “O tepkileri PKK terör örgütüne niye göstermiyorsunuz? Meclis’te slogan attırıyorsunuz. Ben haklıyım. Sormak zorundayım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin siz yönetiyorsunuz. Ben size mecburum demeye: Şehitlerin katilini affediyorsunuz! Hadsiz ben miyim siz misiniz? Bizim çocuklarımızın katilini affetmek ne demek?” dedi.
Gündem, 15 Kasım 2025 04:47
Yorumlar (0)
Sadece iktidar yanlıları hayatından memnun
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Büyükakın: Bu sergide sadece objeler yok, Çanakkale’nin ruhu var
Hürriyet: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
İzmit’te çocuklar bayramda Oyuncak Müzesi’nde buluşacak
Sarıdoğan: Çanakkale ruhu bugün de yol gösterici olmalı
Bu yasağa uymayan sürücüye 26 bin TL ceza kesilecek
Özgür Özel'den yeni Akın Gürlek açıklaması: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
Erken seçim AKP için mecburiyet!
Çayırova’da eller Çanakkale Şehitleri için semaya kalktı
Miniklerden Başkan Hürriyet’e bayram sürprizi
Başkan Söğüt: Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır
Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?
Kocaeli’de Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım bekleniyor
OYAK Çimento madalya ile ödüllendirildi
Paketli gidalardaki tehlike!
Derince’deki o Pazar Arefe günü kurulacak
Gölcük Çiftlik Mahallesi’nde bayrama böyle mi girilecek?
Kocaeli’de bayram boyunca ulaşım ücretsiz
İzmit’te binlerce kişi bu iftarda buluştu
Bu mağazada Kocaeli’ye özgü ürünler var!
Özel, Gürlek’in mal varlığı iddialarını ID numaralarıyla doğruladı
Bakan Gürlek'ten malvarlığı iddialarıyla ilgili açıklama
Büyükakın’dan 18 Mart mesajı: Eşsiz bir destandır
Dilovası’nda İHH, çocukları sevindirdi
Kağıtspor başarıya doymuyor!
Bu değirmenin suyu nereden geliyor dedirten sözler!
Türk milletinin ve devletinin bu oyuna gelmemesi elzemdir
İSU’dan Derince’de yoğun mesai
Vali Aktaş, yine vatandaşların sorunlarını dinledi
Kocaelispor asansör takım olmayacak
İzmit’teki camilerde vatandaşa helva ikram ettiler
Kocaeli’de Büyük Zafer muhteşem bir sergi ile taçlandırılacak
Erzurumlular Vakfı, emektar eğitimcileri iftar sofrasında ağırladı
Kocaeli’de bayramda hava nasıl olacak?
