Saadet Kandıra’da yeni başkan Ünal Kızılağıl
Siyaset, 04 Kasım 2025 11:07Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanlığı, partililerin yoğun katılımıyla 7. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. İlçe Başkanı seçilen Ünal Kızılağıl’a yeni döneme hazır olduklarının mesajını verdi.
Kongreye Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ve Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Recep Sarıdoğan'ın yanı sıra, partinin önde gelen isimleri ve çok sayıda Kandıralı partili iştirak etti.
"SAADET, ÇÖZÜMÜN TEK ADRESİDİR"
Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, kongrede yaptığı kapsamlı konuşmada hem ulusal hem de uluslararası meselelere değindi.
Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntıların ve toplumsal kutuplaşmanın, uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını belirten Atmaca, "Ülkemiz, maalesef ki ekonomik dar boğazdan geçiyor. Pahalılık, geçim derdi, adaletsizlik... İnsanlarımız yarınından endişe duyuyor. Bu sorunlar çözülmez değil. Ancak, çözüm, rant odaklı politikalarda değil, 'Önce Ahlak ve Maneviyat' diyen MillÎ Görüş'ün kadrolarındadır. Bizim partimiz, sadece bir siyasi hareket değil, bir medeniyet davasıdır. Saadet Partisi, adil bir paylaşımı ve insana onurlu bir yaşamı vadeden tek adrestir" dedi.
Atmaca, konuşmasının sonunda Kandıra teşkilatının çalışmalarını takdir ederek, yeni yönetimden daha da fazla gayret göstermelerini, "Kapı kapı dolaşarak her vatandaşımızın derdine ortak olmalarını" istedi.
Atmaca, konuşmasında şunları paylaştı:
• “İktidarın değişmesi gerekiyor.” diyerek doğrudan bir siyasi hedef ortaya koydu.
• Ekonomi ve sosyal alandaki sorunlara dikkat çekti: özellikle vatandaşın “krediye, faize mahkûm edildiğini”, konut kredilerinde ve vergi politikalarında yapılanların yetersiz olduğunu belirtti.
• Tarım ve üretim üzerinden yaptığı değerlendirmede: “Üretimden uzaklaşıp tüketimi teşvik eden bir anlayışla dışa bağımlılığımızı arttıran bir dönüşüm bu. Özellikle tarımda kendi kendine yeten bir ülke iken tarımda bile dışa bağımlı bir ülke haline geldik.” sözlerini kullandı.
• Kongreye özel olarak yaptığı çağrıda ise ilçeye, teşkilata ve katılımcılara dönük: “Kandıra’mız için daha güçlü, daha kararlı bir teşkilat yapısıyla yola devam edeceğiz. Bu kongre sadece bir seçim değil, bir yeniden dirilişin sembolü olacak.”
SARIDOĞAN TEŞKİLATLARA MOTİVE ETTİ
İl Başkanı Recep Sarıdoğan da kongrede önemli mesajlar verdi. Hem genel konulara hem de yerel meseleler hakkında konuşma yaptı.
İl Başkanı Sarıdoğan, konuşmasından satırbaşları şu şekilde: “Ülkemiz zor bir süreçten geçiriyor. Halkımızın sorunları da ortada” şeklinde bir değerlendirme yaparak, teşkilat olarak ilk hedeflerinin mevcut gündemi gözetmek olduğunu belirtti.
“Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin Kocaeli İl Başkanı olarak hayırlı hizmetler yapmayı Cenâb-ı Hak bizlere ve hepimize nasip etsin” diyerek ideolojik vurgusunu ortaya koydu.
.gif)
“Hükûmet har vurup harman savuruyor, durduğu her gün ülkeye zarar veriyor. Bu yüzden bu hükümet bir an önce gitmeli.” şeklinde çok net ve sert bir ifade kullandı. Yerel düzeyde teşkilata yönelik mesajlarında: “Bu kongre; haksızlıkların karşısında dimdik duranların … gençlerin hayalini ve emeğini savunanların sesi olacaktır.” sözleriyle, partinin rolünü “talep eden ve çözüm üreten” bir aktör olarak tarif etti.
Konuşmasında özellikle yerel yönetimler ve ahlaki değerler üzerindeki erozyona dikkat çeken Sarıdoğan, şöyle konuştu:
"Bu kongreler, birer bayrak yarışı ve tazelenme vesilesidir. Kandıra teşkilatımızın azmini ve gayretini yürekten kutluyorum. Bizim hizmet anlayışımızda liyakat esastır, torpilin ve adaletsizliğin yeri yoktur. Milli Görüş belediyeciliği demek, kaynakları israf etmeden, hakça ve adilce, 7'den 70'e her bir Kandıralının menfaatine kullanmak demektir."
Sarıdoğan, toplumda azalan sevgi, saygı ve dayanışma ruhuna vurgu yaparak, Saadet Partisi'nin siyasetteki üslubunun önemini hatırlattı: "Biz, ayrıştırmaya değil, kucaklamaya geldik. Türkiye'nin ihtiyacı olan; gerginliği değil, birleştirici, uzlaştırıcı ve yapıcı bir siyaset dilidir. Saadet Partisi bu dilin teminatıdır" ifadelerini kullandı.
Bu ifadelerden, Sarıdoğan’ın konuşmasında iktidara sert eleştirilerde teşkilata yönelik ise motivasyon mesajı yer aldığı görülüyor.
YENİ BAŞKAN KAZILAĞIL, TEŞEKKÜR ETTİ
Ünal Kızılağıl, teşekkür konuşmasında tüm partililere ve katılımcılara minnettarlığını dile getirdi. Kızılağıl, yeni dönem hedefleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bugün bize gösterdiğiniz güvene layık olmak için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Kandıra'nın tarımından turizmine, altyapısından gençliğine kadar her sorununu biliyoruz ve çözümlerimiz hazırdır. Amacımız, Kandıra'mızı hak ettiği refah ve huzura kavuşturmaktır. Bizim siyasetteki pusulamız merhum Erbakan Hocamızın izlediği yoldur. Gücümüzü inancımızdan, samimiyetimizden ve Kandıralı hemşehrilerimizin dualarından alıyoruz."
Tüm ilçe sakinlerini partilerinin kapısının herkese açık olduğunu belirten Kızılağıl, "Gelin, Kandıra'mızın geleceğini birlikte inşa edelim" çağrısında bulundu.
Siyaset, 04 Kasım 2025 11:07
Yorumlar (0)
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
Büyükakın: Gelecek, iyi eğitilmiş gençlerde
Eftal Turizm’den KOTO üyelerine indirim
