Terörsüz Türkiye sloganını çöpe atacaklar!
Siyaset, 20 Ekim 2025 13:51“Terörsüz Türkiye” sözüne dair İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Terörsüz Türkiye” sözü bir seçim sloganı. Niyetleri, Sayın Erdoğan’ın yeniden adaylığını tahkim edecek adımları attıktan sonra çöpe atmak” yorumunda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sözcü yazarı İpek Özbey’e açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile başlayan Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ olarak adlandırdığı 2’inci açılım sürecine dair, çarpıcı bir iddiada bulundu. Dervişoğlu, “İddia ile söylüyorum, “Terörsüz Türkiye” sözü bir seçim sloganı. Niyetleri, Sayın Erdoğan’ın yeniden adaylığını tahkim edecek adımları attıktan sonra çöpe atmak” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM konuşmasında terör örgütü PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan için Meclis’e gelip ‘örgütü lağvettiğini açıklasın’ çıkışıyla 2’inci açılım süreci tam anlamıyla başlamıştı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sürece ‘Terörsüz Türkiye’ sloganıyla çıkmıştı.
"'TERÖRSÜZ TÜRKİYE' SEÇİM SLOGANI"
Meclis ayağı devam eden sürece dair İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu analizlerini Sözcü yazarı İpek Özbey’e aktardı. Dervişoğlu, ‘Terörsüz Türkiye’ sözünün bir seçim sloganı olduğunun altını çizerken, “Niyetleri, Sayın Erdoğan’ın yeniden adaylığını tahkim edecek adımları attıktan sonra çöpe atmak. Ve bu sürecin sonunda Türkler kadar yine Kürtler de zarar görecek. Ama oraya kadar bile yaşayamayacak” dedi.
"BU SÜRECİN YÜRÜMEYECEĞİNİ GÖRÜYORUM"
Sürecin yine yürümeyeceğini belirten Dervişoğlu, “İlk düğmenin yine yanlış iliklendiği bu sürecin yürümeyeceğini görüyorum. Hem milletimizin feraseti hem parlamentoda iktidar bloğundaki birçok arkadaşımızın hem de devlet aklının bu işe razı olmadığını görüyorum. Bin yıllık kardeşliğimiz, aklıselim Türkler kadar, bu mücadelede milyonlarca Kürt kardeşimizin karşı duruşu da en önemli güçtür” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 20 Ekim 2025 13:51
Yorumlar (0)
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
Metro projesi için segmentler İzmit’te fabrika ortamında üretiliyor
Şiddetli fırtına uyarısı
Haldız inşaatla ilgili şok iddia! 45 milyon dolar nerede?
Bu nasıl ahlaksız bir habercilik anlayışı
Memurlarla ilgili düzenleme geri çekilmelidir
Bir bavula sığan hayatlar: Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anıldı
Kocaeli Valisi Aktaş, Boks Şampiyonasını izledi
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
