DEM'liler Öcalan için ayaklandı, polis müdahale etti
Gündem, 18 Ekim 2025 18:11DEM Parti'nin çağrısıyla terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a 'özgürlük' talebiyle yapılan yürüyüşe polis müdahale etti. Yürüyüşe katılan bazı kişilerin polise 'düşman' olarak seslediği ve "Teröristlerin izinden gideceğiz" ifadeleri ile tepki gösterdiği görüldü.
DEM Parti Gençlik Meclisi’nin çağrısıyla terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a 'özgürlük' talebiyle yapılan yürüyüşe polis müdahale etti. Müdahale sırasında DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya biber gazından etkilenirken, polisin DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin’e biber gazı sıktığı anlar kameraya yansıdı.
Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle DEM Parti Gençlik Meclisi’nin çağrısıyla Diyarbakır’da yürüyüş düzenlendi.
DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş, Diyarbakır Milletvekilleri Serhat Eren, Adalet Kaya ve Mehmet Kamaç ile çok sayıda kişinin katılımıyla yapılan ve taşınan Öcalan posterinin Sur ilçesindeki Ben u Sen burcuna asılmasının hedeflendiği yürüyüş, merkez Yenişehir ilçesindeki Ali Pınar Köprüsü’nde başladı. Havai fişekler eşliğinde 2 kilometre yürüyen grup, Ben u Sen burcuna giden Urfa Kapı mevkisini ulaşıma kapatan polis tarafından durduruldu.
Katılımcılara seslenen polis, yürüyüşün burada son bulması ve açıklamaların yapılıp dağılmaları uyarısı yaptı. Grup ise Ben u Sen burcuna yürüyüp açıklama yapacağını bildirdi.
Polis ve yürüyüş yapan grup arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından polis, grubu dağıtmak için biber gazı kullandı. Gerginliğin son bulması için devreye giren DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya biber gazından etkilenirken, polisin DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin’e biber gazı sıktığı anlar kameraya yansıdı. Öte yandan yürüyüşe katılan bazı kişilerin polise 'düşman' olarak seslediği ve "Teröristlerin izinden gideceğiz", "PKK halktır" ifadeleri ile tepki gösterdiği görüldü.
Gerginliğin sona erdikten sonra Kürtçe yapılan açıklama yapıldı ve yürüyüşe katılanlar dağıldı.
Gündem, 18 Ekim 2025 18:11
Yorumlar (0)
Kocaeli ile Sivas kardeş oldu
Vali Aktaş, o okuldaki resim sergisini gezdi
Dilovası’nda MHP’liler sıra bekleyen vatandaşlara su ve çay ikram etti
KOSGEB kredisinde son başvuru 30 Haziran
İzmit’in asırlık çınarları bu gösteride göz doldurdu
Vinsan Tesisleri’ndeki Lokomotif Çocuk Köyü’nde ilk ders
Konut ve düğün teşvikleri artırılsın
Kartepe’den bu parkı temizleyin çağrısı!
Temiz paradan umudu kestiler, kaynağı belirsiz paraya kapı açtılar
Kocaeli’de tiyatro festivali böyle başladı!
Sigarada zam dalgası sürüyor!
Kandıra’da 80 kilometrelik yola el atılacak
Su yerine çay ve kahve tüketmek sıvı ihtiyacını artırıyor
Sandıktan çıkmanın yolu CHP’den değil ekonomiden geçiyor
Derince’de iş ve siyaset dünyası bu sünnet töreninde buluştu!
Alo adalet nerdesin?
Emekli ve memurun alım gücü tepetaklak
Çınarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi Büyükakın tarafından tanıtıldı
Muhtar Habibe Demiroğlu Aksoy'a önemli görev
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde talep ve önerileri dinledi
Faizin olduğu yerde bereket olmaz!
Körfezli yüzücüler hem madalya aldılar hem de milli takıma seçildiler
Gölcük'teki sempozyumda Osmanlı denizcilik tarihi her yönüyle ele alındı
O belediye başkanı da AKP'ye geçecek!
Zeytinoğlu: Hedeflere göre enflasyon verileri yüksek seyrediyor
Akaryakıtta tabela yine değişiyor!
Başkan Bıyık o mahallede de soruları cevaplayacak
Kocaeli Şehir Tiyatroları, sezonu etkileyici rakamlarla tamamladı
Körfez’de şok! Ağaca asılı halde bulundu
Ömer Çeker: Maaş artışları üç ayda bir yapılmalı
Gebze’de Emek Partisi'nden imza kampanyası
Bu eziyeti herkese anlatacağım
Kurtlar Vadisi’nin Zülfikar ağası İzmitlileri coşturdu!
Kocaeli’de sağlık çalışanlarını kızdıran uygulamalar!
Belsa önündeki Çınar Çevre Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’de CHP’lileri üzen ölüm
Gebze Ticaret Odası’nda yeşil dönüşüm masaya yatırıldı
Yol çizgileri silindi, aydınlatma yetersiz
Gerçek işsizlik rakamı gizleniyor!
