Başkan Büyükakın muhtarları unutmadı!
Gündem, 18 Ekim 2025 06:32Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, halk ile devlet arasında köprü görevi gören muhtarların çok önemli bir meslek icra ettiğini vurguladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Muhtarlık kurumunun tarihi geçmişine atıfta bulunan Başkan Büyükakın, “Bizim medeniyetimizde mahalle; bir ruhun, bir aidiyetin adıdır. Selçuklu’da ‘ihtiyar heyeti’ halkın sözcüsüydü, Osmanlı’da ‘kethüda’ adaletin kapısını aralayan bir rehberdi. Bugün ise bu görevi, mahallelerin güven kapısı olan muhtarlarımız sürdürüyor. Muhtarlarımız, her dönem mahallelerinde denge unsuru, vicdanın sesi olmuştur” dedi.
MUHTARLIK BİR GÖNÜL MESLEĞİDİR
Başkan Büyükakın, halk ile devlet arasında köprü görevi gören muhtarlarımızın çok önemli bir meslek icra ettiğini ve sosyal dayanışmanın öncüsü olduklarını belirterek, “Bir muhtar, mahallesindeki bir yetimin yüzünü güldürüyorsa, bir yaşlının kapısını çalıyorsa, bir komşuluk bağını onarıyorsa orada devletin sıcak eli vardır. Onlar; devleti gönüllerle, hizmeti kalplerle buluşturan bir gönül mesleğini icra ediyorlar” ifadesini kullandı.
MUHTAR, MAHALLESİNİN SESİDİR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışında muhtarların çok özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın şunları dile getirdi: “Biz yönetimde gücü öncelikle mahalleden alıyoruz. Muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü diyalog, bu şehri daha yaşanabilir kılan en büyük sermayemizdir. Her muhtarımız, bizim için bir bilgi kaynağı, mahallesinin sesidir.
BİRLİKTE YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kocaeli genelinde yürütülen her projenin planlama aşamasında muhtarlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Muhtarlarımız, şehrimizin kalbinde atan sesi, halkımızın en sahici temsilcisidir. Her birine şehrimize kattıkları emek, özveri ve samimiyet için teşekkür ediyorum. Birlikte üretecek, birlikte yönetecek, birlikte daha da büyüyeceğiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun.”
Gündem, 18 Ekim 2025 06:32
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
