Başkan Büyükakın muhtarları unutmadı!
Gündem, 18 Ekim 2025 11:17Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, halk ile devlet arasında köprü görevi gören muhtarların çok önemli bir meslek icra ettiğini vurguladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Muhtarlık kurumunun tarihi geçmişine atıfta bulunan Başkan Büyükakın, “Bizim medeniyetimizde mahalle; bir ruhun, bir aidiyetin adıdır. Selçuklu’da ‘ihtiyar heyeti’ halkın sözcüsüydü, Osmanlı’da ‘kethüda’ adaletin kapısını aralayan bir rehberdi. Bugün ise bu görevi, mahallelerin güven kapısı olan muhtarlarımız sürdürüyor. Muhtarlarımız, her dönem mahallelerinde denge unsuru, vicdanın sesi olmuştur” dedi.
MUHTARLIK BİR GÖNÜL MESLEĞİDİR
Başkan Büyükakın, halk ile devlet arasında köprü görevi gören muhtarlarımızın çok önemli bir meslek icra ettiğini ve sosyal dayanışmanın öncüsü olduklarını belirterek, “Bir muhtar, mahallesindeki bir yetimin yüzünü güldürüyorsa, bir yaşlının kapısını çalıyorsa, bir komşuluk bağını onarıyorsa orada devletin sıcak eli vardır. Onlar; devleti gönüllerle, hizmeti kalplerle buluşturan bir gönül mesleğini icra ediyorlar” ifadesini kullandı.
MUHTAR, MAHALLESİNİN SESİDİR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışında muhtarların çok özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın şunları dile getirdi: “Biz yönetimde gücü öncelikle mahalleden alıyoruz. Muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü diyalog, bu şehri daha yaşanabilir kılan en büyük sermayemizdir. Her muhtarımız, bizim için bir bilgi kaynağı, mahallesinin sesidir.
BİRLİKTE YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kocaeli genelinde yürütülen her projenin planlama aşamasında muhtarlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Muhtarlarımız, şehrimizin kalbinde atan sesi, halkımızın en sahici temsilcisidir. Her birine şehrimize kattıkları emek, özveri ve samimiyet için teşekkür ediyorum. Birlikte üretecek, birlikte yönetecek, birlikte daha da büyüyeceğiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun.”
Gündem, 18 Ekim 2025 11:17
Yorumlar (0)
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
Büyükakın: Gelecek, iyi eğitilmiş gençlerde
