Sapık imama 39 yıl hapis cezası
Polis & Adliye, 13 Ekim 2025 05:17Diyarbakır’da yatılı kaldığı kuran kursunda 4 erkek çocuğa istismarda bulunan imam hatip Ahmet Ü. 39 yıl hapisle cezalandırıldı.
Diyarbakır’ın Çermik İlçesinde Muhammed Emin Er Erkek Yatılı Kuran kursunda misafir olarak kalan imam hatip Ahmet Ü.’nün (40) buradaki erkek çocuklara cinsel istismarda bulunduğu belirlenince İlçe Müftülüğü adli makamlara ihbarda bulundu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da “Zincirleme şekilde 12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından dava açtı.
Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sapık imam çocukların kendisine iftira ettiğini belirterek, “Bir şebeke çocukları bana karşı kullanıp iftirada bulunuyor. Ben oradaki öğrencilere pratik olarak ders tekniklerini anlatmak için geçici kalıyordum” dedi.
"BİZİ MARKETE GÖTÜRDÜ..."
İstismar mağduru S.A isimli çocuk, “Kursa geldikten sonra hafta sonu bizi markete götürüp ‘Ne istiyorsanız alın’ dedi. Geri döndüğümüzde uzun süre yanağımdan ve dudağımdan beni öptü. Sonrasında arka özel bölgeme dokundu. Yarı uyanık haldeyken bunları yapıyordu. Birkaç kez bana seslendi. Korkudan ses çıkarmayınca tekrar yanak ve dudaklarımdan öptü. Özel bölgeme dokunurken sertlik hissettim” dedi.
Mağdur S.A ise, sapık imamın ders verirken masanın altından 3 dakika kadar bacaklarına elbiseleri üzerinden okşar şekilde dokunulduğunu, sandalyede otururken ayağa kalktığı sırada imamın ön özel bölgesiyle kendisinin arka özel bölgesine dokunduğunu söyledi.
Çocuklardan H.A da imamın elini omzuna attığını, ardından göğsüne dokunduğunu, bazı günlerde sabah namazını kıldırırken kendisini yataktan kucağına alıp indirdiğini, bu dokunuşlarının kötü niyetli olduğunu anlattı.
Çocukların anne ve babaları da imamdan şikayetçi oldu.
Çocuk İzleme Merkezince tutulan raporda, çocukların ifadelerinin tutarlı, anlama ve kavrama yeteneğine sahip olduğu ifade edildi.
ZİNCİRLEME BİÇİMDE CİNSEL SAİKLE ALIKOYMA
Dinlenen 3 tanık sanığın çocukları dudaklarından öptüğünü, özel bölgelerine dokunduğunu, çocukların lavaboya gitme bahanesiyle odadan çıkmak istemelerine izin vermediğini belirttiler.
Mahkeme, olay tarihinde 12 yaşından küçük olan 4 çocuğa karşı yatılı kuran kursunda ders verme bahanesiyle kalan imam hatip Ahmet Ü.’nün çocukların arka özel bölgelerine dokunduktan sonra pijama iplerini çözmeye çalıştığı, yanak ve dudaklarından öptüğünü, buna karşı çıkan ve korkarak lavaboya gitmek isteyen çocuklara engel olup, “Sonra gidersin” diyerek izin vermeyip hürriyetlerinden alıkoyduğuna dikkat çekti.
Mahkeme sapık imamın, “Zincirleme biçimde cebir kullanarak cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçunu işlediğini belirtti.
YATILI ORTAMIN SAĞLIĞI KOLAYLIKTAN YARARLANDI
Son olarak olayın yaşandığı yatılı kuran kursunun insanların toplu yaşama mecburiyetinde olduğu yerlerden olduğu, sanığın da insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamın sağladığı kolaylıktan faydalanarak çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işlediği ifade edildi.
Mahkeme, sanığın her ne kadar yatılı kuran kursunda resmi olarak görevli olmasa da, eğitici-öğretici görevi üstlenerek öğrencilere ders verdiğini, dersten kalmaları ya da geçmeleri hususunda tasarrufta bulunma yetkisine haiz olduğu için “Eğitici-öğretici” sıfatının bulunduğu kabulüyle suçun nitelikli hal kapsamında kaldığına dikkat çekti. Mahkeme sanığı her çocuğa karşı istismar suçundan ayrı ayrı olmak üzere toplam 39 yıl 3 ay hapisle cezalandırıp hükmen tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Polis & Adliye, 13 Ekim 2025 05:17
Yorumlar (1)
Faruk Durmaz
Arka kapıdan salmazlar inşallah14 Ekim 2025 05:17
Öğrencileri mezun olmadan sektörle buluşturan GEBKİM modeli tanıtıldı
Son anketten AKP açık ara birinci mi çıktı?
Körfezim Eğitim Kurumları’nda liseye geçiş coşkusu!
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
