SEDAŞ, o programla bu yıl 8 üniversite öğrencisini iş hayatına hazırlayacak
Gündem, 10 Ekim 2025 10:19Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), genç mühendis adaylarını enerji sektörüne kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Stargate Yetenek Programı’nın yeni dönemini başlattı. Bu yıl 8 üniversite öğrencisi, program kapsamında hem teorik eğitimlerle hem de uygulamalı çalışmalarla iş hayatını yakından tanıma fırsatı bulacak.
Enerji sektörünün geleceğini gençlerle şekillendirmeyi hedefleyen SEDAŞ, Stargate Programı’nın 5. dönemini başlattı. Gençlere mezun olur olmaz iş tecrübesi sunmaya devam eden “Stargate” programı kapsamında bu yıl 1.498 başvuru arasından yapılan değerlendirmeler sonrasında seçilen adaylar, SEDAŞ Üst Yönetim Ekibine sunum yaptı. Seçim sürecinin ardından Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce bölgelerinden Elektrik ve Elektrik&Elektronik Mühendisi olan genç yetenekler programa kabul edildi. Katılımcılar, şirketin farklı departmanlarında görev alarak sektörel deneyim kazanırken, saha çalışmaları ve atölye eğitimleriyle teorik bilgilerini de pekiştirecek.
.gif)
SEDAŞ yöneticileri, Stargate Yetenek Programı’nın genç yeteneklerin gelişimine katkı sağladığını belirterek; “Stargate Yetenek Programı ile gençlerimizin sektördeki gelişimlerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2020 yılından bu yana 39 öğrencinin deneyim kazanmasına imkân sağladık. Bu yıl da aynı hedefle yolumuza devam ediyoruz. Amacımız sadece bilgi ve deneyim kazandırmak değil, aynı zamanda sektöre yenilikçi bakış açıları da kazandırmak” dedi.
Program süresince dağıtım sektörünü yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, SEDAŞ’ın tüm teknik departmanlarında uygulamalı görevler üstlenecek, saha çalışmaları gerçekleştirecek ve sektör süreçlerini yerinde gözlemleyecek. Eğitimlerle desteklenen program, proje sunumlarıyla sona erecek. Böylece genç mühendis adayları, sektöre katma değer sağlayacak projeler geliştirerek kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapacak.
Gündem, 10 Ekim 2025 10:19
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
