Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden uluslararası proje
Eğitim, 07 Ekim 2025 15:01Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul müdüresi ve aynı zamanda Hareketlilik Yürütme Kurulu Başkanı Beyhan Karabayır öncülüğünde yürütülen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında önemli bir uluslararası projeye imza attı.
Şöhret Turhan refakatinde gerçekleştirilen Öğrenci Grup Hareketliliği ile birlikte, öğretmenler Rağibe İkbal Örengül, Neriman Pingal Ünsalan ve Fulya Dural Tarlak, İşbaşı Öğrenme Hareketliliği kapsamında Sırbistan’ın Kraguyevac kentine giderek ülkemizi başarıyla temsil etti.
Proje ortak kurumu olan “Srednja škola Knez Aleksandar Karadjordjević” okulunda düzenlenen ilk günkü oryantasyonun ardından Türk öğrenci ve öğretmenler, yerel eğitim sistemini yakından tanımak amacıyla derslere katılarak eğitim süreçlerini gözlemledi. Programın devam eden günlerinde ise Türk kültürü, gelenek ve görenekleri, sokak oyunları, halk oyunları ve yerel lezzetler tanıtılarak Avrupa ortak mirasına değerli katkılar sağlandı.
.gif)
Yapılan çalışmalar, Derince ilçesinde büyük takdir topladı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kültürel tanıtımda gösterdikleri başarı, ülkemizin ve Kocaeli’nin eğitimdeki vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.
Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen çalışmalar bununla da sınırlı kalmayacak. Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, ikinci hareketlilik için 18 Ekim 2025 tarihinde İtalya’nın Napoli kentinde bulunan Don Geremia Piscopo Okulu’na giderek yeni bir eğitim deneyimine adım atacak. Hazırlıklarını sürdüren ekip, Avrupa’da Türk eğitim sistemini ve kültürünü en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.
Eğitim, 07 Ekim 2025 15:01
Yorumlar (0)
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Otelde 20 yaşındaki genç kızla basılan başkan CHP'den şutlandı!
Avrupa Günü Kocaeli Sanayi Odası Konseri ile kutladı
Müsilajın nedeni kanalizasyon suları mı?
