Kocaelili öğrenciler TEKNOFEST’te dikkatleri üzerine çekti!
Gündem, 25 Eylul 2025 12:13Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Akçakoca Bilgievi’nde öğrenim gören öğrenciler, geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2025’e katıldı. Öğrenciler, yerli ve milli üretim azmiyle geleceğe damga vurdu.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR TEKNOFEST’TE
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin en büyük vitrini olan TEKNOFEST 2025, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 5 gün boyunca 1 milyon 32 bin teknoloji tutkununu ağırlarken, Türkiye’nin dört bir yanından yükselen başarı hikâyeleri festivale damgasını vurdu. Bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen, 58 ana kategori ve 138 alt kategoride yarışmaların düzenlendiği TEKNOFEST 2025 büyük bir coşkuya sahne oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Kılavuz Teknoloji Merkezi ve Gazi Akçakoca Bilgievi takımlarıyla festivale katkı sunarak, bilim ve teknolojiyi her yaştan ziyaretçiye tanıttı.
.gif)
AKÇAKOCA ROV YARI FİNALİST OLDU
Gazi Akçakoca Bilgievi Neptune Labs takımı geliştirdiği Akçakoca ROV su altı aracıyla TEKNOFEST 2025 Mavi Vatan Yarışması’na katıldı. İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde yarı finalist olan Neptune Labs takımı, su altı aracını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kılavuz Gençlik standında ziyaretçilere sergiledi. Gazi Akçakoca Bilgievi Bilişim Eğitmeni Yeşim Yalçın, ortaokul öğrencileri Muhammed Kayra Önür, Ömer Atıf Açıkgöz, Ömer Mustafa Pehlivan ve Zeynep Ravza Güleç tarafından geliştirilen yerli su altı aracı Akçakoca ROV’un dışı Filistin bayrağının renkleriyle tasarlandı.
PULSE GUARD PROJESİ İLK 10’A GİRDİ
Gazi Akçakoca Bilgievi Kılavuz takımı tarafından tasarlanan Pulse Guard projesi TEKNOFEST 2025 Uluslararası Bilim Yarışması ‘sağlıklı yaşam’ kategorisinde 86.55 puan ile Türkiye 9’uncusu oldu. Gazi Akçakoca Bilgievi Bilişim Eğitmeni Yeşim Yalçın ve ilkokul 4. sınıf öğrencileri Yağmur Acar ile Ekin Gökçe Şahin tarafından tasarlanan ‘Sağlıklı yaşam için giyilebilir teknolojiyle akıllı stres takip cihazı’ bireylerin nabız, oksijen ve stres düzeylerini takip edebileceği, HRV analizi yapabilen giyilebilir teknolojilerle geliştirilen akıllı bir takip cihazı olarak öne çıkıyor.
Gündem, 25 Eylul 2025 12:13
Yorumlar (0)
Şiddetli fırtına uyarısı
Haldız inşaatla ilgili şok iddia! 45 milyon dolar nerede?
Bu nasıl ahlaksız bir habercilik anlayışı
Memurlarla ilgili düzenleme geri çekilmelidir
Bir bavula sığan hayatlar: Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anıldı
Kocaeli Valisi Aktaş, Boks Şampiyonasını izledi
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
