Kocaeli vekili Kanko’dan Trump’a sert sözler
Siyaset, 25 Eylul 2025 02:34Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın uluslararası ilişkilerde sergilediği tutumları sert bir dille eleştirdi. Kanko, Trump’ın davranışlarını “terbiyesiz, hadsiz ve ukala” olarak nitelendirdi.
MACRON VE ERDOĞAN’I BOŞ KONVOY İÇİN BEKLETMEK ÇOCUKÇA!
Kanko, yaptığı açıklamada, Trump’ın Birleşmiş Milletler toplantısı sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sokak ortasında bekletmek için boş araç konvoyu göndermesini “çocukça bir gösteriş” olarak değerlendirdi. Kanko, “Bu tarz oyunlar, bir devlet adamına yakışmayan, uluslararası diplomasiye zarar veren ve dünya barışını hiçe sayan davranışlardır” dedi.
CHP’li Kanko, Trump’ın kendisini dünyanın mutlak lideri gibi görmeye çalıştığını, ancak gerçeklerin böyle olmadığını vurguladı. “Onurlu ve vicdanlı tüm ülkeler ve milletler, Amerika’nın İsrail’in katliamcı politikalarına verdiği sınırsız desteğe ve Trump’ın pervasız yaklaşımlarına karşı dik duracaklardır” ifadelerini kullandı.
Kanko, ABD Dışişleri Bakanı Rubio’nun yaptığı açıklamalara da değinerek, “ Rubio’nun aptalca ve pervasızca açıklaması, tüm dünya liderlerini kendilerine muhtaç gösterme çabasıyla aslında büyük bir saygısızlığa imza atmıştır. Bu tavır, sadece liderlere değil, tüm uluslara ve milletlere yapılmış bir hakarettir” şeklinde konuştu.
TRUMP ARAP ÜLKELERİNDE TRİLYONLARCA DOLAR HARAÇ KESTİ! SONUÇ İSRAİL SALDIRISI!
Arap ülkelerinden trilyonlarca dolar haraç keser gibi anlaşmalara imza atan Trump’ın tek taraflı, buyurgan ve küstah politikalarının artık kabul edilemeyeceğini vurgulayan Kanko, uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti. “Dünya artık Amerika’nın oyun bahçesi değildir. Hem Katar’ın milyarlarca dolar parasını alacaksın hem de İsrail’in Katar’a saldırmasına göz yumacaksın! Tüm dünya ülkeleri, eşit ve onurlu bir duruş sergileyerek bu pervasızlığa karşı ve İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara karşı ortak tavır almalıdır. Küresel barış ve adalet ancak böyle sağlanabilir” dedi.
Kanko, son olarak CHP’nin her zaman barıştan, halkların kardeşliğinden ve uluslararası hukuk ilkelerinden yana olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün dış politikada bize miras bıraktığı ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinden sapmadan, bağımsız duruşunu sürdürmelidir” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 25 Eylul 2025 02:34
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
