Büyükşehir Hatay’da okul yaptırmıştı, açılıyor
Gündem, 12 Eylul 2025 16:01Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu iş birliğiyle Hatay'ın Kumlu ilçesinde yapılan 12 derslikli okul, 15 Eylül Pazartesi günü açılıyor. Başkan Tahir Büyükakın, çocuklarımızın geleceğe umutla bakması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
OKUL 12 DERSLİKLİ OLACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkım yaşayan Hatay Defne’de sadece depremzedelerin temel ihtiyaçlarını gidermekle kalmadı, kentin tekrar eski günlerine dönmesi için büyük bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu ile birlikte Hatay’ın Kumlu ilçesinde 12 derslikli bir okul inşa etmeye başladı. Çalışmaların tamamlandığı okul, 15 Eylül Pazartesi günü ilk öğrencilerini kabul edecek.
.gif)
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, okulun açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Büyükakın, “6 Şubat depreminin ardından Hatay’ın yaralarını sarmak için var gücümüzle çalıştık. Çadırkent ve konteyner kentler kurduk, barınmadan gıdaya, giyimden diğer temel ihtiyaçlara kadar tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bölgeye bir de hastane kazandırarak sağlık hizmetlerine katkı sunduk. Bugün ise ayrı bir gururun mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu ve kıymetli bağışçılarımızın desteğiyle inşa ettiğimiz 12 derslikli okul tamamlandı ve pazartesi (15 Eylül) günü kapılarını öğrencilerimize açıyor. Hatay’ın yeniden ayağa kalkması, çocuklarımızın geleceğe umutla bakması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’daki okul projesi zemin ve 1 kattan oluşuyor. Zemin kat bin 146 metrekare taban alana ve okul yapısı da toplamda 2 bin 390 metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. Okulda 48 metrekarelik 12 derslik, ana okul dersliği, fen dersliği, görsel sanatlar atölyesi, müzik dersliği, kütüphane, destek eğitim odası, beden eğitim salonu, mescit, yemekhane, öğretmenler odası, rehberlik servisi, idare odası, 90 kişilik çok amaçlı salon, okul aile birliği ve zümre öğretmenler odası yer alıyor. 77 milyon 892 bin TL’ye mal inşa edilen modern eğitim binasında Hataylı çocukların daha kaliteli ve nitelikli eğitim almaları sağlanacak.
Gündem, 12 Eylul 2025 16:01
Yorumlar (0)
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
AKP'lilere küskünleri arayın talimatı
Tüpraş'ta korkutan patlama!
Erdoğan'a o iş insanı dolandırıcılıktan ceza aldı denilmedi mi?
Düşmanca bir dili doğru bulmuyorum
