Kocaeli’deki Melekler Yayıncılık’tan bir ilk daha
Gündem, 07 Eylul 2025 12:28Kocaeli’nin önemli yayınevlerinden olan Melekler Yayıncılık, günümüzde çocukları cep telefonuna olan bağımlılıklarından kurtarıp yeniden kitaplara yönlendirmek için bir ilki başardı.
Günümüzde ailelerin en büyük sıkıntısı çocuklarının dijital bağımlılıktan kurtulamıyor olması. Bilgisayarlar, tabletler ve özellikle de cep telefonları neredeyse bütün çocukların elinde. Çocukların hareketsiz kalması nedeniyle ileri ki yaşlarında oluşacak eklem ve kas rahatsızlıklarından göz bozukluklarına, sosyal becerilerin yoksunluğundan iletişim becerilerinin yetersizliğine kadar yüzlerce soruna sebep olabilen dijital bağımlılıktan çocukları kurtarmak ve insanlığın binlerce yıldır en iyi dostu olan kitaplarla yeni nesli tekrar bir araya getirmek amacıyla yola çıkan Melekler Yayıncılık, çocukları cep telefonlarından bir anda koparmadan yeniden hayatın içine çekmeyi ve kitaplarla tanıştırmayı amaçlayan bir teknolojiyi çocuk kitaplarında uygulamaya aldı.
KOCAELİ’NİN YAYINEVİ
Yaklaşık sekiz yıldır Kocaeli’nde faaliyet gösteren Melekler Yayıncılık; kitap sektöründe yapay zekâyı ve teknolojiyi üst düzeyde kullanarak bu anlamda bir ilki başardı. Çocuk kitaplarının sevilen yazarı Revasiye Cevherli’nin “Yavru Tavşan Yuvaya Dönüşün Peşinde” ve “Altın Kanatlı Kelebek” adlı çocuk kitaplarında, bu kitaplar için özel olarak bestelenmiş şarkılara ve animasyonlu Video Kliplere çocuklar kitaptaki QR Kodları okutarak ulaşabiliyorlar. Çocuklar için özel olarak hazırlanmış, yaş gruplarına uygun, hareketli şarkılarda dans ederek ve oynayarak hem çocuklar bir koltukta oturup, saatlerce ekran karşısında hareketsiz kalmaktan kurtuluyorlar hem de yine “Altın Kanatlı Kelebek” adlı çocuk kitabının yenilenmiş ‘İkinci Baskısı’ndaki sayfa içlerine konulan QR Kodları okutarak kitaptaki resimlerin hareketlenmesini ve içindeki efektler sayesinde çocukların cep telefonu ve tabletler nedeniyle durağanlaşmış hayal güçlerinin yeniden faaliyete geçmesini teşvik etmiş oluyor.
ÇOCUKLARI YENİDEN KİTAPLA BULUŞTURDUK
Konuyla ilgili konuşan ve kendisi de eski bir ana okulu öğretmeni olan Revasiye Cevherli, “Günümüz teknolojisinin çok iyi yanları olduğu kadar gelecek nesli gerçek hayattan kopararak onları dijital bağımlı hale getiren yönleri de var. Biz bu çalışma ile yine yapay zekâyı ve teknolojiyi olumlu yönde kullanarak çocuklarımızın tabletler ve cep telefonları arasında kaybolmasını önledik. Yavularımızı hayata geri kazandırmak için önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Çocuklarımızı onların da hoşuna gidecek ve eğlenceli bir şekilde yeniden kitapla buluşturduk” dedi. Yapılan açıklamada, internet satış sitelerinden bu eserlere kolayca ulaşılabileceğine dikkat çekildi.
Gündem, 07 Eylul 2025 12:28
Yorumlar (0)
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin KOTO’da ağırlandı
Kocaeli’de tarımsal üretimdeki 50 milyon dolarlık kayba yapay zekâlı çözüm
İhsaniye Festivali böyle sona erdi
Yağmur yağdı, özensiz iş ortaya çıktı
Kartepe’de yer alan okulun çevresindeki tehlike
Şehir içi ulaşımında koyu filmli cam yasak, UKOME ekipleri ortada yok
Yağışlar ne zaman sona erecek?
Dilovası’nda parklar ve oyun alanlarına el atıldı
Başkan Yasin Özlü’nün kuzeni 50 yaşında vefat etti
KSO’dan Fransa ile iş vizeleri ve ticareti kolaylaştıracak çifte protokol
Bağırsak sağlığı için önemli uyarılar!
Sedat Peker ile ilgili MHP'den al haberi!
Fon vurgununda mal varlığı kararı
Vali Aktaş o köydeki mevlit ve çocuk şenliği programına katıldı
CHP’liler Kandıra’da fındık üreticilerine bir dokundu bin ah işitti
Türk Hava Yolları yeniden Minsk’te! ASKON Kocaeli detayı
Başiskele Kavşağı’nda 80 tonluk tabliye tek hamlede yerine konuldu
Büyükşehir personeli Aktin vefat etti
Kocaeli Valiliği bir kez daha uyardı!
Bu korkunç soygun araştırılmalı
Siyasette bir ilk! Delege değil üye var
Elektrik tüketiminde şaşırtmayan sonuç!
Kaya ve eşinden bu milletin parasının hesabı sorulacak mı?
AKP'li eski vekilden muhalefete bir garip çağrı!
Her türlü yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele tavizsiz verilecektir
Tutuklanmak bu kadar basit!
Kocaeli’nde Uluslararası Kitap Fuarı için heyecan dorukta
Sözler Hz. Ömer uygulama Turist Ömer
KOTO’da KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı
Fotoğrafın tarihine ışık tutan buluşma
Namaz çıkışı cemaate ikram
Erdoğan'dan affını istedi
Eski karısını gece yarısı sokak ortasında öldürdü
Gönül Bahçem Davet Evi, kapılarını en özel anlara açıyor
Dolar 60 TL olacak mı?
İzmit’ten uluslararası alana uzanan kadın dayanışması projelere dönüşecek
Meme kanseri taramasının yapılacağı mobil araç devrede
Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya bu iddialara cevap verir mi?
Karamürselli esnaf intihar etti
