Metro için aynı anda tünel kazılacak!
Gündem, 22 Ağustos 2025 16:15Körfezray Metrosu’ndaki tünel kazıları için Seka Devlet Hastanesi İstasyonu’na getirilen dev köstebeklerin montaj işlemi yapılıyor. İlk etapta 2, ardından da 6 TBM aynı anda tünel kazısı yapacak.
MONTAJ İŞLERİ DEVAM EDİYOR
Kocaeli Körfez-Kartepe arasındaki trafik sorununu çözecek olan Körfezray Metrosu’nda bir süredir önemli gelişmeler yaşanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği metro inşaatında, dev köstebekler olarak bilinen Tünel Açma Makinesi(Tunnel Boring Maching) TBM’den ikisi geçtiğimiz günlerde Seka Devlet Hastanesi İstasyonu’na getirildi. Dev köstebeklerin montaj çalışmalarında sona gelinirken, kısa süre içinde ilk kazı işleminin başlaması planlanıyor.
OTOGAR’A KADAR KESİNTİSİZ KAZI
TBM’lerin her biri 100 metre uzunluğunda. Toplam ağırlığı 670 ton, genişliği ise 7 metre. Proje kapmasında toplam 6 TBM kullanılacak. Montajı tamamlanacak 2 TBM, ilk etapta İzmit Doğu İstasyonu istikametinde tünel açmaya başlayacak. Sekapark üzerinden Cumhuriyet Parkı İstasyonu’na kadar kazdıktan sonra, Milli İrade Meydanı’na inecekler. Buradan da Otogar İstasyonu’na kadar kesintisiz kazı yapacaklar. Son derece hızlı ilerleyecek iki TBM’nin Otogar’a kadar olan kazı işleminin, Mayıs 2027’ye kadar sürmesi planlanıyor.
.gif)
SÖKÜP TAKILACAK
İki TBM, Otogar’daki kazıdan sonra sökülecek. Söküp yeniden birleştirilme işlemi 1.5-2 ay sürecek olan TBM’ler, Fındıklı İstasyonu’na taşınacak. Buradan da Kartepe yönündeki son durak olan İzmit Doğu İstasyonu’na doğru kazı işlemi başlayacak. Bu işlemin de 9 ay kadar sürmesi bekleniyor. Yüklenici firma, metronun hızlıca tamamlanması için İzmit Doğu İstasyonu yönündeki kazı işlemi yapılırken, Körfez istikametindeki kazıya da hızlıca başlayacak.
DİĞER 4 TBM DE ÇALIŞACAK
Körfez istikametinde 4 TBM birden devreye alınacak. TBM’lerden ikisi, Derince Millet Bahçesi yönüne tünel açacak. Aynı anda Derince Millet Bahçesi’ne konuşlandırılacak son 2 TBM de Körfez’deki son durak olan Körfez-Petkim İstasyonu’na doğru kazı yapacak. Bu güzergahtaki kazı da 1.5-2 ay içinde başlayacak. Öte yandan, Seka Devlet Hastanesi-Derince Millet Bahçesi arasında tünel açma çalışması bittikten sonra 2 TBM sökülecek, Fındıklı İstasyonu’na getirilerek Otogar yönünde kazı işlemine başlanacak. Böylece, 6 TBM’nin aynı anda tünel kazma işlemini yürütmesi ile birlikte çalışmalar son derece hızlı ve kesintisiz yürütülecek.
Gündem, 22 Ağustos 2025 16:15
Yorumlar (0)
Karamürsel'de Özgür Özel izdihamı!
Tahtalı’da tarımsal üretime sulama desteği
CHP’de Beyhan Korkmaz Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı oldu
İş insanı Yıldırım Diliskelesi Spor Kulübü festivalinde elini cebine attı!
Ekrem İmamoğlu, Akın Gürlek'e meydan okudu!
Körfez’deki o cadde göz kamaştıracak!
Özgür Özel, Nail Çiler’in kulağına ne fısıldadı?
CHP'nin demirbaşları YENİ Parti'ye mi götürüldü?
Kocaeli’de Pazar günü ulaşım ücretsiz!
Köksal Şakar: 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun
Melih Gökçek servetini kaçırdı mı?
Bir dev şirket daha iflasla karşı karşıya
Büyük zafer çifte konserle taçlanacak
Kaza tespitlerinde teknoloji devreye sokulacak!
Başiskele’deki o cadde 15 gün trafiğe kapatıldı
Mehmet Avcı’dan bir kez daha Atatürk ve Cumhuriyet çağrısı geldi
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan 30 Ağustos mesajı
Elektrikli araçlardaki tehlike
Milli eğitim ve ulus devlet hedef alınıyor
Evrem İşitme Cihazları Körfez’de de hizmette
Beklenen İstanbul depremi ile ilgili yeni açıklama
Vali Aktaş, AKP İl Başkanı Talus’u ağırladı
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Kocaeli Ultra, 29 Ağustos’ta Kartepe’de yarışacak!
Süleyman Soylu doğruyu söyleyenlere yalancı mı dedi?
Başkan Bıyık Darıcalıları gurur ve coşkuyu birlikte yaşamaya davet etti
Dilovası’nın Şükrü amcası son yolculuğuna böyle uğurlandı
Hayır diyememe psikolojisi!
Gölcük'te dev spor kompleksi inşaatı ne durumda?
Kocaeli vekili Gergerlioğlu Temmuz ayında da arı gibi çalıştı
Erdoğan o görevde kalmak için yine sistemi değiştirecek!
Esnafın vergi ve SGK borcu engeli kaldırıldı
Çenesuyu’nun yeni binasını Özgür Özel açacak
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
