Ümit Özdağ uyardı: Oturduğunuz masaya dikkat edin
Siyaset, 01 Ağustos 2025 02:40Terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki elebaşı Zübeyir Aydar, Lozan Antlaşması’nı hedef alarak yeni harita ve sözleşme çağrısında bulundu. Aynı dönemde TBMM’de kurulan “Öcalan Komisyonu”na tepki gösteren Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, PKK’nın taleplerinin meşrulaştırılmasına karşı uyarılarda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Mücadele sonrası en büyük siyasi zaferi olan Lozan Antlaşması'nı hedefe koyan terör örgütü PKK'nın Avrupa uzantısı hainler, "Türkiye'nin tapu senedi" olan Lozan'ın 102. yılında, anlaşmanın imzalandığı kent olan Lozan'da toplandı. Terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki elebaşlarından Zübeyir Aydar, Lozan Anlaşması'nı hedef alarak, "Gelin, birlikte Lozan'ı parçalayalım. Bölgede haritalar değişebilir. Yeni bir anlaşma, yeni bir sözleşme istiyoruz." dedi. Lozan Antlaşması'nın artık anlamını yitirdiğini ileri süren Aydar, "Bölgede haritalar değişebilir. Orta Doğu'da sistem dönüşebilir. Yeni bir anlaşma, yeni bir sözleşme istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan “Öcalan Komisyonu”na sert tepki gösterdi. Özdağ, PKK’nın sözde silah bırakma sürecinin samimiyetsiz olduğunu, yakılan 30 silahın sembolik olduğunu ve asıl silahların PYD ile PJAK’a devredildiğini belirterek komisyonun Öcalan’ı meşrulaştırma sürecinin bir parçası olduğunu savundu. Özdağ, “Bu masaya oturanlar tarih ve millet tarafından izleniyor. Lozan’ı yırtmaktan bahsedenlerle aynı zeminde bulunmak Türkiye’nin milli birliğine tehdittir” diyerek şöyle konuştu:
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir Öcalan Komisyonu kuruldu ve bu Öcalan komisyonu PKK Kuzey Irak'ta sözde silah bırakma adına e mangal partisi kıvamında 30 tane silah yakıp diğer silahlarını da PYD'ye ve PJAK'a devrettikten sonra bir yeni aşamaya geçildi ve bu yeni aşamada Öcalan Komisyonuyla PKK'nın talepleri Türkiye Büyük Büyük Millet Meclisi tarafından gündeme alınacak ve bu komisyonun çalışmaya başlamasıyla birlikte Öcalan'ın artık İmralı'da bir mahkum olmaktan çıkıp meşrulaşacağı bir süreç başlayacak.
Bütün bunlar olurken dün PKK terör örgütünün ele başlarından bir tanesi Zübeyir Haydar Avrupa'da yaptığı bir konuşmada Lozan anlaşmasının yırtılması gerektiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmayı istemek, bunu politika haline getirmek PKK terör örgütünün genetiğine işlemiş. Sözde mangal partisi yapıp silah 30 tane Kalaşnikov yakarken öbür taraftan Avrupa'da yaptıkları toplantılarda istiklal harbimizin neticesinde emperyalizme imzalattığımız Lozan anlaşmasını bile yakalım yırtalım demeye devam ediyorlar. Biz Lozan'ı imzalatmadan önce Yunan ordusunu Akdeniz'de denize dökmüştük. Şimdi anlaşılıyor ki 100 sene sonra Lozan'ı imha etmek isteyen PKK'lı teröristlerin tamamının canını cehenneme yollamadan Türkiye'nin milli birliğini, bütünlüğünü sağlamak mümkün olmayacak. Bu masaya oturanlar, bu masada PKK'nın taleplerini dinlemeye ve yerine getirmeye hazırlananlar. Tarih sizi izliyor, millet sizi izliyor. Siz PKK'yı ve Öcalan'ı muhatap almaya hazırlanırken PKK sözcüleri istiklal Harbimizin sonucunda yazmış olduğumuz, yazdırmış olduğumuz Lozan anlaşmasını yırtmaktan hala bahsedebiliyorlar. Oturduğunuz masaya dikkat edin.
Siyaset, 01 Ağustos 2025 02:40
Yorumlar (0)
Gönül Bahçem Davet Evi, kapılarını en özel anlara açıyor
Dolar 60 TL olacak mı?
Şiddetli fırtına uyarısı!
İzmit’ten uluslararası alana uzanan kadın dayanışması projelere dönüşecek
Meme kanseri taramasının yapılacağı mobil araç devrede
Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya bu iddialara cevap verir mi?
Karamürselli esnaf intihar etti
MHP’den talimat geliyor, Türk Sağlık-Sen başkanları görevden alınıyor
İzmit’teki o mahalleye yeni sosyal yaşam alanı
Mehmet Sönmezoğlu veda etti
İSU’nun Çayırova’daki altyapı çalışmaları sürüyor
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne 12 yataklı yoğun bakım ünitesi
Polisler neden intihar ediyor?
Bu hafta da binlerce öğrenciye ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Millet Bahçesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Evi açıldı
Vali Aktaş, Kocaeli’nin eski ve yeni Emniyet müdürlerini ağırladı
Santral rampası yenilendi
Başkan adam mı öldürdü dedirten hapis talebi!
KOÜ Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu KOTO’da toplandı
Bu genç futbolcunun ismini bir kenara not edin!
Hayatının 87 yılında 3 kitap yazdı, resimlerini de sergiye çıkaracak
İstanbul'da simit 30 TL oldu
Erbakan seçimde yine adaylıktan çekilecek mi?
Gölcük’te ticareti canlandıran festival
Başiskele Kavşağı’nda trafik kontrollü sağlanacak
Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı’ndan Gölcük’e kalıcı eğitim yatırımı
Belediyenin yetiştirdiği aronyalar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı
Sigara yasakla değil irade gücüyle bırakılır!
İzmit Belediye Tiyatrosu kursiyer seçmeleri için başvuru süresi uzatıldı
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
