Bu gidişte yakında ormanımız kalmayacak
Gündem, 29 Temmuz 2025 21:52Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı, orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında, “Aldık dedikleri uçaklar Air Tractor diye bir ilaçlama uçağının versiyonu. 150 litre civarı su taşıyor. 6 bidon su ne işe yarar?" ifadelerini kullandı.
Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye’de yaz başından beri devam eden orman yangınlarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nı hedef aldı.
Altaylı, yangın söndürme uçaklarının yetersiz olduğunu belirterek, "Uçak aldık dedikleri uçaklar Air Tractor diye bir ilaçlama uçağının versiyonu. 150 litre civarı su taşıyor. 6 bidon su ne işe yarar?" dedi.
"HESAP YOK, KİTAP YOK, BİLGİ YOK"
Bakanlığın kiraladığı uçakların da Türkiye’nin derin vadili ormanlarına uygun olmadığına dikkat çeken Altaylı, "Hesap yok, kitap yok, bilgi yok. Akılları ihaleye eriyor" ifadelerini kullandı.
.jpg)
Altaylı, sözlerinin devamında şunları söyledi,
"Eskiden bakan uzman olmasa bile altında tecrübeli bir müsteşar olurdu. Başkanlık sistemiyle bu da bitti. Siyasetçi bakanın yanında müsteşar kalmadı. Yerini yine liyakatsiz ama partili bakan yardımcıları aldı. Sonuç bu oldu. Ancak çok da karamsar olmamak lazım. AKP bir süre daha iktidarda kalırsa orman yangını diye bir sorun kalmayacak. Çünkü ormanlarımızı bir yandan yangına diğer yandan AKP'nin çıkardığı yasalarla müteahitleri peşkeş çekerek yok ediyoruz. Bu gidişte yakında ormanımız kalmayacak. Olmayan orman da yanamayacak. Kim bilir belki iktidarımız maden yasasını orman yangınları ile mücadele maksadıyla çıkarmış olabilir. Yanmadan keselim diyerek bu kafa ile biz daha çok orman kaybederiz."
Evrensel gazetesinin Orman Genel Müdürlüğü’nün kâr açıklamasına işaret eden Altaylı, "Yangına karşı araç, gereç, personel ve uçak alımına para ayırmayan Orman Genel Müdürlüğü bilançosunda ciddi bir kâr açıklanmış. O kârı da hazineye aktarıp faize ödemişlerdir. Devletin düşürüldüğü nokta bu."
Gündem, 29 Temmuz 2025 21:52
Yorumlar (0)
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
