TBMM acilen toplansın çağrısı
Siyaset, 27 Temmuz 2025 14:32Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, ülkedeki yangınlar nedeni ile TBMM’ye acil çağrı yaparak "Milli seferberlik ilan edilmeli, yangınlara ilişkin kapsamlı bir araştırma komisyonu kurulmalı" dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ülkeyi saran orman yangınlarıyla ilgili TBMM’nin acilen toplanarak milli seferberlik ilan etmesi gerektiğini belirterek, yangınlara ilişkin kapsamlı bir araştırma komisyonu kurulmasını ve ihmallerin en sert şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin her bir yanını saran yangınlar artan sıcaklıklar ve bireysel hatalarla izah edilebilmenin çok ötesine geçmiştir. Rant ihtirası ve kurumsal zaaflar ihmalin ötesinde ihanet boyutuna ulaşmış durumdadır" ifadelerini kullandı.
"MİLLETİN YÜREĞİ YANARKEN TATİL OLMAZ"
"Vatanın ciğerleri, milletin yüreği yanarken TBMM tatil yapamaz!" diyen Davutoğlu, TBMM’nin acil toplantısında, siyasilerin sadece kendi kitlesine mesajlar verdiği nutuklar atılmaması gerektiğini belirtti.
"Alanda aralıksız çalışacak bir Araştırma Komisyonu kurulmalıdır" çağrısında bulunan Davutoğlu, komisyonda yangınların çıkış nedenleri, alanların rant değerleri, müdahalede yaşanan zaaflar, kurumsal yetersizlikler ve hukuki mevzuat eksiklikleri gibi konuların araştırılmasını istedi.
Ahmet Davutoğlu, "Her bir ağacın bu toprakların sahibi ve ‘ekolojik vatandaşı’ olduğu anlayışıyla yangınlara neden olanlar toplu katliam yapmışcasına cezalandırılmalı. Bu yangınlara müdahalede yetersiz kalan bütün kurumların yetkilileri görevlerinden alınmalıdır. Ülkemizin kriz çözme kapasitesini daraltan kim varsa hesap vermelidir" ifadelerini kullandı.
Siyaset, 27 Temmuz 2025 14:32
Yorumlar (0)
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
