Dar gelirliler için konut yaptık demişlerdi, aylık ödemesi 133 bin TL
Gündem, 27 Temmuz 2025 19:25“Dar gelirliye ev” vaadiyle duyurulan Gayrimenkul Sertifikası sistemi, vatandaşın cebine takıldı. Bakanlığın Başakşehir’deki projesinden ev alabilmek için vatandaşın ayda 133 bin lira ödemesi gerekiyor. Bakanlığın bu şartları, dar gelirliyi değil, yüksek gelir grubunu hitap etti.
Vatandaşın halini göremeyen Çevre Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde "müjde" diye duyurduğu konut projesinin aylık taksit tutarı dudak uçuklattı.
Yüksek enflasyon karşısında yaşam mücadelesi vermeye çalışan vatandaş, her geçen gün alım gücünü kaybetti. Barınma, yaşam ihtiyaçlarını her geçen gün öteleyen vatandaş artık ne kira ödeyebiliyor ne de beslenme giderlerini karşılayabiliyor.
Bakanlığın “Dar gelirliye ev” vaadiyle başlattığı projesi ise vatandaşın hayallerini yine suya düşürdü.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Gayrimenkul Sertifikası’ projesini açıkladı. Bu projeyle dar gelirlinin ev alabileceğini "müjde" gibi açıkladı.
Emlakkonut’un Damlakent projesi, İstanbul Başakşehir’de inşa edilecek. Projeye ilişkin konuşan Şehir Plancısı Ceyhan Çılgın, “İncelemelerime göre bu alanda 250 bin kişinin yaşaması ihtimal dahilinde.
Damla Kent Projesi, tüm bu alanın içinde 5.325 konutluk küçük bir alan. Bu konutlardan gayrimenkul sertifikası olarak ilk etapta halka arz edilecek konut sayısı 1.540” dedi.
Evleri borsadan almak için 631 bin 516 adet sertifika biriktirilmesi gerek. 36 ayda 631 bin 516 sertifika biriktirebilmek için aylık ortalama 17 bin 542 sertifika almak gerek. Her sertifika 7.59 lira olduğuna göre ayda yaklaşık 133 bin 144 TL birikim yapmak gerekiyor.
Ancak bakanlığın müjdesi, vatandaşın cebine uymadı. Asgari ücret 22 bin 104 lira, en düşük emekli maaşı ise 14 bin 469 lira. Toplumun en düşük maaşını alan vatandaşın bu projeye dahil olabilmesi için aylık maaşının üzerine 100 bin liradan fazla eklemesi gerek.
Gündem, 27 Temmuz 2025 19:25
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
