PKK liderini öven, teröristleri serbest bıraktıranlara sert sözler
Gündem, 26 Temmuz 2025 12:52Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP milletvekili Cemal Enginyurt teröristlerin salınmasına ve bebek katili Öcalan'a 'umut hakkı' gündeminin konuşulması konusunda iktidarı topa tuttu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile başlayan açılım sürecinde 200 teröristin salınmasının ardından dün bebek katili Öcalan’ın bir videoda solunda oturan terörist Veysi Aktaş tahliye edildi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, teröristlerin tahliye edilmelerine tepki göstererek, "Ekrem İmamoğlu, Murat Çalık, Ayşe Barım, Aykut Erdoğdu, Buğra Gökçe ve diğerleri tutuksuz yargılanmalıdır” dedi. CHP milletvekili Cemal Enginyurt ise bebek katili Öcalan’a umut hakkı gündeminin gelmesine, “Terörist başına umut hakkı vermeyi düşünenler, milletin helal oylarıyla seçilmiş başkanlarını tutsak etti” ifadeleriyle tepki gösterdi.
TİYATRO OYUNUN SİLAHLAR YAKILDI
Bahçeli ve Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ adı altında 'müjde' olarak duyararak başlattığı süreçte, tiyatronun ilk perdesi teröristbaşı Öcalan’ın fesih çağrısı, ikinci perde terör örgütü PKK’nın fesih kararı ve son perde teröristlerin silahları yakması ile devam ediyor.
TERÖRİSTLER SALINIYOR
Geçtiğimiz günlerde 200 teröristin salınmasının ardından bugün İmralı’da bebek katili Öcalan ile kalan ve videolu mesajda sol yanında oturan terörist Veysi Aktaş’ın tahliye edildiği aktarıldı. Teröristlerin salınmasına ise tepkiler peş peşe gelmeye başladı.
ÖZDAĞ: TUTUKSUZ YARGILANMALILAR
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tahliyeye ilişkin, “200’den fazla ağır suçlu PKK’lı tahliye oldu ve tahliyeler devam ediyor ancak Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Ayşe Barım, Aykut Erdoğdu, Buğra Gökçe ve diğerleri ise hala tutuklu. Tutuksuz yargılanmalılar” çıkışında bulundu.
ENGİNYURT: TERÖRİST BAŞINA UMUT HAKKI VERMEYİ DÜŞÜNENLER, MİLLETİN HELAL OYLARIYLA SEÇİLMİŞ BAŞKANLARINI TUTSAK ETTİ
“Umut hakkı” detayına değinen CHP’li milletvekili Cemal Enginyurt ise şu ifadeler ile tepkisini gösterdi:
“Terörist başına umut hakkı vermeyi düşünenler, milletin helal oylarıyla seçilmiş başkanlarını tutsak etti. Ekrem İmamoğlu, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek ve diğer siyasi tutuklular yalnız değildir. CHP milleti yanına aldı, iktidara yürüyor; millet "sandık gelsin, ERDOĞAN gitsin" diyor.”
Gündem, 26 Temmuz 2025 12:52
Yorumlar (0)
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
O belediye kendi betonunu da üretecek
Gölcük’teki Mavi Vatan’a 245 bin kişi böyle ulaştırıldı
Gölette nefes kesen gösteri!
Meydanlarda bölücü tahrik
Hayali rüşvet üzerinden mahkûmiyet kararı çıkarıldı!
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
