Başkan Büyükakın tatlı şenlikte helva dağıttı
Gündem, 21 Temmuz 2025 00:40Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği 23.Helva Şöleni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
HELVA ŞÖLENİ’NDE COŞKULU ANLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen 23. Helva Şöleni, muhteşem etkinliklere sahne oldu. İzmit Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda düzenlenen şölene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sanatçılar Cüneyt Şentürk ve Cem Kayan’ın, Rumeli yöresine ait eserleri seslendirdiği festivalde vatandaşlar, halay çekerek keyif dolu anlar yaşadı.
HELVA KAZANININ AÇILIŞINI BÜYÜKAKIN YAPTI
Protokolün ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 23. Helva Şöleni’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Pehlivanoğlu’nun yanı sıra; Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Şölende Başkan Büyükakın ve protokol üyeleri gelenek olan helva kazanının açılışını gerçekleştirdi.
.gif)
“ORALAR BİZİM ATA TOPRAĞIMIZ”
23. Helva Şöleni’nde konuşan Başkan Büyükakın, “Hasan Başkanın şahsında tüm yönetimine, bu ve benzeri organizasyonları yapan diğer derneklerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu alanda çalışan ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen birçok derneğimiz var. El birliğiyle çok daha güzel organizasyonlar yapmak boynumuzun borcu. Oralar bizim ata toprağımız, orayı unutmamak lazım. Neden bunu sürekli söylüyoruz. Oradakilerin gönlü açısından, onların gönlündeki yerimiz açısından bunu yapmak bizim için bir vatan görevidir. Çünkü oradakilerin gözü burada. Biz burada sağlam ve dik durursak oradakilere cesaret gelir, daha güvenli olur ve seslerini daha gür çıkarırlar. Esas olan orayla gönül bağımızın devam etmesi. Buradan Balkanlardaki soydaşlarımıza bir güven mesajının gitmesi son derece önemli. Biz onlarla ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi daha da ilerletmemiz gerekiyor. Gerçekleşecek her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel etkinlikler oradaki soydaşlarımızla bağlarımızı güçlendirecektir” dedi.
KOCAMAN VE ÖZLÜ TEŞEKKÜR ETTİ
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Balkanlardan gelen çok ciddi bir nüfusa sahip olduklarını belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Öte yandan Özlü, Balkanlardan göç hikâyesini konu alan bir göçmen müzesini hayata geçireceklerini söyledi.
“ÖRF VE ADETLERİMİZİ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Pehlivanoğlu ise yaptığı konuşmada, “Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak birlik ve dayanışma ruhunu yaşatmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Rumeli kültürünün köklü geçmişi ve zengin gelenekleri bizlerin kimliğinin temel taşıdır. Bizler de bu mirası gelecek nesillere taşımak, örf ve adetlerimizi yaşatmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 21 Temmuz 2025 00:40
Yorumlar (0)
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
İşte TBMM'ye susmaya gidenler!
Kredi kartı limiti düzenlemesine tepki: Vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmadı
Pankarttan korktular, yolu polisle kestiler!
İzmit’te metro tesisinin pisliği denize mi akıyor?
AKP’de o ilçe başkanına istifa et mi denildi?
Dört parti ittifak mı yapacak?
MHP’li başkan Turhan’a Dilovası spor bayrağı
Kocaelililer, Milli Direniş Günü’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen o profesörle ilgili yeni karar
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Gazeteci Uğur Ulusoy’un 2’inci kitabı yayında
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
