Erdoğan'ın derdi Türkiye, millet değil, kendi çıkarı!
Siyaset, 20 Temmuz 2025 04:38CHP lideri Özel, yeni çözüm sürecine dair yaptığı değerlendirmede "Biz bu sürece bir çıkar ilişkisi, parti çıkarı değil, ülkenin çıkarları olarak bakıyoruz. Erdoğan ise kendine bir çıkış yolu arıyor" ifadelerini kullandı.
"Terörsüz Türkiye" olarak adlandırılan yeni çözüm sürecinde tartışmalar gündeme yansımaya devam ediyor.
Medyascope’tan Özgecan Özgenç'e konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için bir çıkış aradığını söyledi.
Erdoğan'ın AKP, MHP ve DEM Parti’nin ittifak olduğu sözlerini hatırlatan Özel, “Erdoğan’ın siyasi yaklaşımları, bunu siyasi ittifak gibi sunması süreci kökünden sabote ediyor” dedi.
"ERDOĞAN KENDİNE ÇIKIŞ YOLU ARIYOR"
Özel, yeni çözüm sürecine ve CHP’nin 19 Mart’tan bu yana sürdürdüğü eylemliliğe ilişkin açıklamalar yaptı.
Özel'in açıklamasından satır başları şöyle:
"Biz bu sürece bir çıkar ilişkisi, parti çıkarı değil, ülkenin çıkarları olarak bakıyoruz. Erdoğan ise kendine bir çıkış yolu arıyor. Türkiye’nin çıkarları yerine AK Parti’ye bir çıkış yolu aramak çok menfaatçi bir tutum ve bu hem sürece zarar verir, hem de onun karşısındaki kimse enayi değil. Ne yapmaya çalıştığını herkes gördü. Bizim de yaklaşımımız bu.
Tabii ki diğer taraftan kimse Erdoğan’ın çizdiği çizgilerin içinde ya da dışında kalmak mecburiyetinde değil. Cumhuriyet Halk Partisi, bir yandan Diyarbakır’da demokrasi konuşulurken, İstanbul’da otokrasiye rıza gösterecek değil. Abdullah Öcalan’la müzakerelerin sürdüğü, PKK terör örgütü mensuplarının kiminin yurt içine gelmesi, kiminin başka ülkelere gitmesi, kiminin siyasete dahil olması gibi seçenekler dile getirildiği süreçte, CHP’nin bir Kürt belediye meclis üyesi alınıp da ‘Belediye meclislerinde temsilleri sağlandı’ deyip, buradan kent uzlaşısını kriminalleştirenler, hem geçmişte DEM Parti’de siyaset yapmış on kişiyi CHP’nin listelerinden girdikleri için hapislerde tutuyorlar, hem de iki tane belediye başkanımızı hapiste tutuyorlar. Şişli ve Esenyurt belediyelerine kayyum atadılar. Bunun yanında da birçok bürokratımız kent uzlaşısından içeride tutuluyor. Bunun da bu süreçte kabul edilebilir bir tarafı yok. Biz bu noktadaki itirazlarımızı dile getiriyoruz.
"SÜRECİ SABOTE EDİYOR"
Bu işin bir bölümü ama işin bir diğer yanı, Erdoğan kendisine siyasi ittifak arıyor. Biz her şeye rağmen sürece olumlu katkı sağlamak istiyoruz. Ancak süreci kökünden sabote eden Erdoğan’ın siyasi yaklaşımları, siyasi ittifak gibi sunmaları. Bir yandan Kürt siyasetiyle müzakereleri sürdürüp, bir yandan da kent uzlaşısından arkadaşlarımızın içeride tutulmasının kabul edilemez olduğunun da altını bir kez daha çiziyoruz.”
Siyaset, 20 Temmuz 2025 04:38
Yorumlar (0)
Gönül Bahçem Davet Evi, kapılarını en özel anlara açıyor
Dolar 60 TL olacak mı?
Şiddetli fırtına uyarısı!
İzmit’ten uluslararası alana uzanan kadın dayanışması projelere dönüşecek
Meme kanseri taramasının yapılacağı mobil araç devrede
Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya bu iddialara cevap verir mi?
Karamürselli esnaf intihar etti
MHP’den talimat geliyor, Türk Sağlık-Sen başkanları görevden alınıyor
İzmit’teki o mahalleye yeni sosyal yaşam alanı
Mehmet Sönmezoğlu veda etti
İSU’nun Çayırova’daki altyapı çalışmaları sürüyor
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne 12 yataklı yoğun bakım ünitesi
Polisler neden intihar ediyor?
Bu hafta da binlerce öğrenciye ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Millet Bahçesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Evi açıldı
Vali Aktaş, Kocaeli’nin eski ve yeni Emniyet müdürlerini ağırladı
Santral rampası yenilendi
Başkan adam mı öldürdü dedirten hapis talebi!
KOÜ Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu KOTO’da toplandı
Bu genç futbolcunun ismini bir kenara not edin!
Hayatının 87 yılında 3 kitap yazdı, resimlerini de sergiye çıkaracak
İstanbul'da simit 30 TL oldu
Erbakan seçimde yine adaylıktan çekilecek mi?
Gölcük’te ticareti canlandıran festival
Başiskele Kavşağı’nda trafik kontrollü sağlanacak
Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı’ndan Gölcük’e kalıcı eğitim yatırımı
Belediyenin yetiştirdiği aronyalar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı
Sigara yasakla değil irade gücüyle bırakılır!
İzmit Belediye Tiyatrosu kursiyer seçmeleri için başvuru süresi uzatıldı
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
