Bu çifte standart münafıklıktır
Siyaset, 05 Temmuz 2025 01:13Gelecek Partisi Genel Başkanı CHP'li belediyelere üst üste gelen operasyonlara sosyal medyadan yaptığı paylaşımda tepki gösterdi. Ayetlerden örnek veren Davutoglu "Bu çifte standart münafıklıktır görmüyor musunuz" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in de aralarında bulunduğu 11 kişi, İstanbul’da gerçekleştirilen soruşturmanın ardından gözaltına alındı.
"ADALETİN AHLAKI, HERKESE EŞİT UYGULANMASIDIR"
Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP'li belediyelere yeni dalga operasyona sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamayla tepki gösterdi.
Davutoğlu, yaptığı paylaşımda şunları söyledi,
“Siyaset iki ilke ile anlam kazanır: adalet ve ahlak! Kendi yolsuzluklarını göz ardı edip başkalarının yolsuzlukları ile mücadele ettiklerini iddia edenler ahlaka da adalete de ihanet ederler!
Adaletin ahlakı, herkese eşit uygulanmasıdır. Ey kendi belediyelerindeki ve bakanlıklarındaki yolsuzlukları görmeyip, muhalefet belediye başkanlarını tutuklayan iktidar sahipleri! “Sizler kitabı okuduğunuz halde insanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz?” (Bakara, 44) ayeti sizin yüreğinizi hiç mi ürpertmez ? Ey iktidar yaptığında her şeyi hoş görüp, başkaları yaptığında ahlakçılık taslayan sözde kanaat önderleri!
Bu çifte standartın bir tür münafıklık olduğunu anladığınızda geride ahlaki değerlerden hiç bir şey kalmayacağını görmüyor musunuz? Ak Parti’de siyasi etik kurulu kurduğumuzda başkanlığına getirdiğimiz ahlak abidesi ve yaşayan sünnet örneği merhum Prof. Raşit Küçük’e “bu kurulu öncelikle beni denetlemeniz için kuruyorum. Benim de nefsim var ve güç beni de bozabilir; kılıcınızı en keskin olarak bana karşı kullanacaksınız” demiştim.
Bugün alnı secdeye değenlerin iktidarında herkese karşı kılıcı keskin, kendi yakınlarına ise alabildiğine müsamahakar zihniyete sahip riyakar bir siyaset ülkeye egemen oldu. Ey Hz. Peygamberi savunmak için haklı olarak sokaklara inen sivil toplum kuruluşları!
Bu riyakar siyasete karşı sessizliğinizin hesabını “kızım Fatıma olsa” diyen ve ahlakı tekmil eden Hatemül Enbiya’ya nasıl vereceksiniz? Olduğu gibi görünmeyen, göründüğü gibi olmayan sözde ahlakçı tutumun gerçek ahlakı tüketeceğini görmüyor musunuz? Kendiniz için korkmuyorsanız, gelecek nesilleriniz için korkun! Ahlakçı olmayın, ahlaklı olun!”
Siyaset, 05 Temmuz 2025 01:13
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
