Bağımsız yargı falan yok artık
Gündem, 05 Temmuz 2025 12:20CHP’li belediyelere ‘duyumla’ jet soruşturma açılırken Ankara’daki milyon dolarlık yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları rafta kaldı. İşte vahim örnekler: Ankapark’ta 246 dinozora 98.4 milyon lira ödendi. Park hurdaya döndü, 801 milyon dolar hiç edildi. 2012’de belediye şirketi BELYA, değeri 26 milyon lirayken 9 milyona özelleştirildi. Teleferik projesini üstlenen şirkete iş artışları ve süre uzatımıyla 43 milyon lira haksız ödeme yapıldı. Osmanlıspor’a 25 yıl bedelsiz devredilen Yenikent Stadı için.
İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar devam ederken, soruşturmalar iktidar belediyelerine uğramıyor.
OPERASYONLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu sabah CHP'li belediyelere yönelik düzenlenen yeni operasyon dalgası üzerine "Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur! Haksızlığa, hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz" açıklaması yaptı.
HUKUK SİYASALLAŞTI
ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz Ankara’da Melih Gökçek dönemine ilişkin 100 soruşturma dosyasını savcılığa verdik ama Gökçek ifadeye bile çağrılmadı’’ dedi. Yavaş sosyal medya hesabından “Bu hukukun siyasallaştığını gösteriyor’’ paylaşımı yaptı. seçimden hemen sonra Mansur Yavaş, 31 Mart 2019’daki yerel seçimin ardından göreve gelir gelmez, Teftiş Kurulu aracılığıyla Melih Gökçek dönemini incelettirmişti. Teftiş Kurulu’nun tespitleri üzerine Gökçek ve dönemin bürokratları hakkında “Görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma, kamuyu zarara uğratma’’ gibi iddiaları ile 100’e yakın suç duyurusunda bulunuldu. Ancak bu dosyalarla ilgili işlem yapılmadı.
BELEDİYENİN ZARARA UĞRATILDĞI İDDİA EDİLEN PROJELER
Ankapark da yargıya taşındı Yargıya taşınan konular arasında 801 milyon dolar harcanan ve hurdaya dönen Ankapark, helikopter kiralanmalarında usulsüzlük, Belbeton’un özelleştirilmesi, hafriyat gelirlerinin Osmanlıspor’a devri, süs bitkisi ihalelerinde belediyenin zarara uğratılması gibi iddialar yer aldı. Bu iddialardan bir bölümü şöyle sıralandı:
TELEFERİK: Ankara’da teleferik yapımını üstlenen şirkete, usulsüz iş artışı ile haksız süre uzatımı sağlanması ve şirkete iş artışları ile birlikte toplam 43 milyon TL haksız ödeme yapılması.
BELYA: 2012 yılında 9 milyon TL’ye özelleştirilen ABB iştiraki BELYA şirketinin değerinin 26,7 milyon TL olduğu, özelleştirme sonrası da şirkete belediye bütçesinden para aktarıldığı.
STAT: Osmanlıspor’a 25 yıllığına bedelsiz devredilen Yenikent Stadı için belediye bütçesinden bir yılda 2 milyon TL harcanması.
ANKET A.Ş.: Belediye iştiraki Anket A.Ş’ye manuel terapist olarak alınan Moldova uyruklu Ana A.’nın başkanlık konutunda görevlendirildiği ve o dönem aylık 3 bin 800 TL maaşla çalıştırıldığı.
TAŞINMAZLAR: Kamuya ait taşınmazların bilinçli ve planlı şekilde alınan meclis kararları ve imar değişiklikleri ile FETÖ mensuplarına hukuka aykırı şekilde verilmesi.
ARITMA TESİSİ: Tatlar Arıtma Tesisleri’nin yenilenmesi için ABB Meclisi’nden toplam 536 milyon TL borçlanma yetkisi alınması ve bu paranın başka işlerde kullanılması.
Gündem, 05 Temmuz 2025 12:20
Yorumlar (0)
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
