Ümit Özdağ serbest
, 17 Haziran 2025 03:46Tutuklu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın aylar sonra tahliyesine karar verildi.
Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Ümit Özdağ 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı ve tahliyesine karar verildi.
"BOZKURT ÜMİT" SLOGANIYLA KARŞILANDI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da duruşmaya katıldı. Ümit Özdağ alkışlar ve "Bozkurt Ümit" sloganları eşliğinde duruşma salonuna girdi.
Salonda İstiklal Marşı okumaya başladı. Hakim duruşma düzenine ilişkin uyarılarda bulundu ve duruşma başladı.
SAVCI BİR HAFTADA MÜTALAASINI DEĞİŞTİRDİ
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti. İlk mütalaadan farklı olarak suçun bir de zincirleme şeklinde işlendiği iddia edildi. Özdağ hakkında 1 yıl 10 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapsi talep etti.
"SAVCININ MÜTALAASI HUKUK CİNAYETİ"
Özdağ savunmasına başladı. Özdağ şu ifadeleri kullandı:
-Savcının mütalaası bir hukuk cinayetidir! Savcılık imzasız, kim tarafından yazıldığı dahi belli olmayan bir kağıt parçası ile beni suçluyor.
-Savcılık Türk Milleti’ne büyük bir yalan söylüyor!
-Kayseri Olayları benim attığım tweetler sebebiyle değil; 27 yaşındaki Suriyeli bir sapığın, 7 yaşındaki yeğenini taciz etmesi sebebiyle gerçekleşmiştir. Bunu kamuoyundan gizleyemeyecekler!
"ÇOK ÖFKELİYİM"
Savcılığın bu mütalaası karşısında gerçekten çok öfkeliyim! Hukuk adına öfkeliyim! Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına öfkeliyim. Sovyetler zamanında iktidar önce suçluyu tespit eder sonra suçlamaları oluştururdu. 2025 Türkiye’sinde de benim için durum aynen budur.
Benim hiçbir X paylaşımım şiddete çağrı yapmadı. Hiçbir X paylaşımım halkı suç işlemeye teşvik etmedi. İddianamedeki X’ler, benim yıllar önce ülkemizin geleceği ve kamu düzenine ilişkin yaptığım paylaşımlardan ibarettir.
Önemli bir detayı paylaşmakta fayda var. Ne gariptir ki mütalaa ile birlikte duruşma savcısı da değişmiş!
"BÜTÜN TÜRKİYE'YE Mİ TUTUKLAYACAKSINIZ!"
Türkiye ve Türk Milleti için giriştiğim bu mücadele sebebiyle beni cezaevine geri yollayacaksanız yollayın! Ne yapacaksınız bütün Türkiye’yi mi tutuklayacaksınız! 5 aydır yatıyorum! Yargılandığım suçtan en yüksek cezayı alsam zaten bu kadar yatardım!
"ÜZERİNİZDE BÜYÜK BİR BASKI OLDUĞUNA EMİNİM"
Sayın Hakim; Sizin için çok zor bir dava, çok zor bir karar olduğunu biliyorum. Ben burada siyasi bir soruşturma çerçevesinde bulunuyorum. İktidar yanlısı bir politikacı olsaydım, hiç önünüze gelmezdim.
Gelseydim bile, beraat kararı vermeniz çok kolay olurdu. Ancak, ben iktidar yanlısı değilim ve bunun suç olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bundan dolayı işiniz hiç kolay değil. Üzerinizde büyük bir baskı olduğuna eminim.
Sizin iyi bir hukukçu olduğunuzu, sizi tanıyan herkes söylüyor. Bugün vereceğiniz tek adil karar olan beraat kararı ile 86 milyon insana, merakla bu davanın sonucunu bekleyen Türk milletine, ülkemizde bağımsız yargı olmasa da bağımsız yargıçlar olduğu mesajını verecek ve insanların adalet için tekrar umutlanmasını sağlayacaksınız.
Avukat M. Savaş Özdağ: “Sayın Hakim, siz bugün Ümit ÖZDAĞ hakkında hüküm vereceksiniz, tarih de sizin hakkınızda hüküm verecek! Ümit Hoca’nın da söylediği gibi Allah yardımcınız olsun!” dedi.
ÖZDAĞ HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ
Ümit Özdağ, üzerine atılı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Özdağ’ın tahliyesine karar verildi.
ZAFER PARTİLİLER SİLİVRİ'DE
Özdağ'ın duruşmasına destek için Zafer Partililer de Silivri'ye geldi. Savcı geçtiğimiz duruşmada Özdağ için 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini talep etmişti. Savcı bugün mütalaasını değiştirerek Özdağ'ın 7 yıla kadar hapsini istedi.
Yorumlar (0)
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
