Fatih Erbakan: İsrail'e karşı ortak hareket edilmeli
Siyaset, 15 Haziran 2025 17:27Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail-İran gerilimine ilişkin, "İnsanlığın çektiği maddi ve manevi sıkıntıların sebebi siyonist rejim azgınlaştı, şımardı ve haddi fazlasıyla aştı." dedi.
Van'da bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 2. Olağan İl Kongresi'ne katılan Erbakan, Gazze'de insanlık dramının yaşandığını söyledi.
Vahşette, soykırımda, katliamda sınır tanımayan İsrail'in son olarak dost ve kardeş ülke İran'a alçak bir saldırı düzenlediğini belirten Erbakan, şöyle konuştu:
"İsrail, bu saldırısıyla anladığı dilden cevap verilmezse dur durak bilmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. İnsanlığın çektiği maddi ve manevi sıkıntıların sebebi siyonist rejim azgınlaştı, şımardı ve haddi fazlasıyla aştı. Bugün İran'ı vuran siyonist rejimin asıl hedefi, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın 40 sene önce ifade ettiği gibi Suriye ve İran'dan sonra Türkiye'dir. Türkiye'nin bölünüp parçalanması, kolay yutulacak lokmalar haline getirilmesi ve İsrail'e vilayet yapılması planını yıllardan beri sürdürüyorlar. Cenabıallah, Gazze'deki kardeşlerimizi, oradaki günahsız yavruların yüzü suyu hürmetine bir an evvel selamete çıkarsın, insanlığın baş belası olan bu siyonistleri 'Kahhar' ismiyle perişan eylesin."
"TÜRKİYE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Erbakan, Müslüman ülkelerin bünyelerinde barındırdıkları doğal zenginliklere değinerek, "İşte Gazze'yi görüyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Yemek yerken, çoluğumuzun, çocuğumuzun başını okşarken utanıyoruz. Doğu Türkistan, Keşmir, Arakan, Myanmar bunların hepsi aynı durumda. Tüm bunların kurtuluşu için Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu D-60 hedefinin hayata geçirilmesi, Türkiye'nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya gelerek ortak hareket etmesi, karar alması, adım atması gerekiyor." diye konuştu.
Müslüman ülkelerin yer altı kaynakları bakımından zengin olduğunu ifade eden Erbakan, şunları kaydetti:
"Allah, Müslüman ülkelerine dünya petrolünün üçte ikisini, doğal gazın yüzde 55'ini, su kaynaklarının yarısını, uranyumun yüzde 40'ını vermiş. Uranyum olmadan nükleer enerji diye bir şey olmaz. Allah dünyadaki lityum yataklarını Afganistan'a vermiş. Lityum olmadan elektrikli otomobil, cep telefonu, tablet, taşınabilir bilgisayar üretilemez. Bu kadar önemli stratejik madenler Müslüman ülkelerin elinde. İşte Müslüman ülkeler beraber hareket edip ortak karar aldığı zaman, bu madenleri, kaynakları zulme, sömürüye karşı bir yaptırım gücü olarak kullandığında, zalimlerin zulmü durdurmaktan ve masaya oturmaktan başka çareleri kalmaz. İnşallah Türkiye'nin öncülüğünde bunu gerçekleştireceğiz." Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Yakup Demir yeniden il başkanlığına seçildi.
Siyaset, 15 Haziran 2025 17:27
Yorumlar (0)
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
Başkan Zeytinoğlu sanayi üretim verilerini değerlendirdi
Bakan Tekin'e sert sözler! Bilimsel bir tarih tabanları yok
Çayırova’da Lavanta Hasadı Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’nde 15 Temmuz programı belli oldu
KOTO üyelerine iyi haber! İndirimli diş tedavisi
TEM Otoyolu’nda 6 ay sürecek çalışma başlıyor
Tek kullanımlık tıbbi malzemeler defalarca kullanılmış
Kocaeli’nde müzik yayın izni olmayan firmaya 1 milyonu aşan ceza
Sepaş uyardı! Evdeki gizli tehlike
İzmit Belediyesi'nden bir açılış daha: Yahya Kaptan Kütüphanesi
EMO yöneticileri sordu, Sedaş’ın üst düzey isimleri yanıt verdi!
ATM'lerde bir devir kapanıyor!
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması
Yüzerken kramp girmesi değil, panik öldürüyor!
Derince’de mahalleler şenlendi!
Sahil kenarında bir tek ağaç yok! Her taraf beton
