Fatih Erbakan: İsrail'e karşı ortak hareket edilmeli
Siyaset, 15 Haziran 2025 17:47Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail-İran gerilimine ilişkin, "İnsanlığın çektiği maddi ve manevi sıkıntıların sebebi siyonist rejim azgınlaştı, şımardı ve haddi fazlasıyla aştı." dedi.
Van'da bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 2. Olağan İl Kongresi'ne katılan Erbakan, Gazze'de insanlık dramının yaşandığını söyledi.
Vahşette, soykırımda, katliamda sınır tanımayan İsrail'in son olarak dost ve kardeş ülke İran'a alçak bir saldırı düzenlediğini belirten Erbakan, şöyle konuştu:
"İsrail, bu saldırısıyla anladığı dilden cevap verilmezse dur durak bilmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. İnsanlığın çektiği maddi ve manevi sıkıntıların sebebi siyonist rejim azgınlaştı, şımardı ve haddi fazlasıyla aştı. Bugün İran'ı vuran siyonist rejimin asıl hedefi, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın 40 sene önce ifade ettiği gibi Suriye ve İran'dan sonra Türkiye'dir. Türkiye'nin bölünüp parçalanması, kolay yutulacak lokmalar haline getirilmesi ve İsrail'e vilayet yapılması planını yıllardan beri sürdürüyorlar. Cenabıallah, Gazze'deki kardeşlerimizi, oradaki günahsız yavruların yüzü suyu hürmetine bir an evvel selamete çıkarsın, insanlığın baş belası olan bu siyonistleri 'Kahhar' ismiyle perişan eylesin."
"TÜRKİYE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Erbakan, Müslüman ülkelerin bünyelerinde barındırdıkları doğal zenginliklere değinerek, "İşte Gazze'yi görüyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Yemek yerken, çoluğumuzun, çocuğumuzun başını okşarken utanıyoruz. Doğu Türkistan, Keşmir, Arakan, Myanmar bunların hepsi aynı durumda. Tüm bunların kurtuluşu için Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu D-60 hedefinin hayata geçirilmesi, Türkiye'nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya gelerek ortak hareket etmesi, karar alması, adım atması gerekiyor." diye konuştu.
Müslüman ülkelerin yer altı kaynakları bakımından zengin olduğunu ifade eden Erbakan, şunları kaydetti:
"Allah, Müslüman ülkelerine dünya petrolünün üçte ikisini, doğal gazın yüzde 55'ini, su kaynaklarının yarısını, uranyumun yüzde 40'ını vermiş. Uranyum olmadan nükleer enerji diye bir şey olmaz. Allah dünyadaki lityum yataklarını Afganistan'a vermiş. Lityum olmadan elektrikli otomobil, cep telefonu, tablet, taşınabilir bilgisayar üretilemez. Bu kadar önemli stratejik madenler Müslüman ülkelerin elinde. İşte Müslüman ülkeler beraber hareket edip ortak karar aldığı zaman, bu madenleri, kaynakları zulme, sömürüye karşı bir yaptırım gücü olarak kullandığında, zalimlerin zulmü durdurmaktan ve masaya oturmaktan başka çareleri kalmaz. İnşallah Türkiye'nin öncülüğünde bunu gerçekleştireceğiz." Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Yakup Demir yeniden il başkanlığına seçildi.
Siyaset, 15 Haziran 2025 17:47
Yorumlar (0)
İBB davasında o itirafçı baskı gördüm dedi, ifadesini geri çekti
Kağıtspor’un milli gururu Tuğçe Beder Gürcistan’daki turnuvada tarih yazdı!
İlaçlanacak tren yolundan uzak durum uyarısı!
Kocaeli'de minibüsçülerin zam talebine sert tepki!
Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi
Çayırova’da nefes kesen mücadele! Son saniye basketi ile gelen liderlik
Özgür Özel, Akın Gürlek'e meydan okudu!
Büyükakın: İnsanlığın kurtuluşu O’nun yolunda
Atatürk'ün askerleriyiz denilmesi kimi rahatsız etti?
İşsizlik çığ gibi büyüyor
Nevruz bahanesiyle meydanlarda Türk milliyetçilerine kafa tutulmuştur
Gebze’deki Millet Bahçesi’ne dev cami
Başiskele’de yolcular durakta değil çimde bekliyor!
Darıca’da Nevruz kutlamalarındaki polis şiddeti TBMM gündeminde
SEDAŞ’tan 2. seviye planlı bakım çalışması
O belediyede ot biçme robotları iş başı yaptı!
Boş araziye atık bırakırken kameraya yakalandı
Kuzuyayla kar altında!
Elektrik ve doğalgaza zam yolda!
Vay sen misin tapu bilgilerini sorgulayan!
İmamoğlu'ndan savcılığa tepki: İddialar çöp niteliğindedir
İğneden ipliğe her şeye zam gelecek!
Parası olan altına koştu!
Yan yana saf tuttular
Minikler Ormanya’da doğayı keşfetti
Andımızın okunmasını isteyen kadına iftira mı atıldı?
Başiskele Koridor Kavşağı Projesi’nde durum ne?
Gözümüzün içine baka baka büyük Kürdistan'ın temellerini atıyorlar
Feci ölüm! Ünlü isim 16. kattan yere çakıldı
Ekmeğe büyük zam yolda!
Senaryolar eşliğinde deprem anını deneyimlediler
Kocaeli’de Dünya Tiyatro Haftası böyle kutlanacak
Motorine dev zam
Dilovası yangın faciasındaki tüm sorumlular cezalandırılana kadar mücadele edeceğiz!
Gebzeli yazar Elif Işık’tan duygulara dokunan roman
Bir ayda 262 bin vatandaş icra takibine düştü
Dilovası’nda MHP’li başkan Turhan yangın noktasına koştu
Tarikatçıları çıldırtan Ebru Teğmen'le ilgili karar!
Ekonomik daralma can yakıcı hale gelebilir
