İzmit Belediyesi’nin geçen yıl çalınan çilekleri hasada hazır hale geldi
Gündem, 12 Haziran 2025 08:29İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Çakır, aronya ve çilek bahçeleriyle ipek böceği üretim alanlarında incelemelerde bulunarak, genç girişimcilere verilen desteği, lavanta hasat şenliği hazırlıklarını ve çilek bahçesindeki çalışmaları kamuoyuyla paylaştı
İzmit Belediyesi tarımsal üretime katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Yardımcısı Neslihan Çakır, kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında aronya ve çilek bahçeleri ile ipek böceği koza evinde incelemelerde bulundu. Programda, Kırsal Hizmetler Müdürü İsmet Kuntaş da Çakır’a eşlik etti.
VERİMLİ HASAT DÖNEMİ
Çilek bahçesinde bu yıl içinde bir ton çilek hasadı gerçekleştirildi. Aronya bahçesinden ise her yıl yaklaşık 2,5 ila 3 ton arasında ürün elde ediliyor. İpek böceği üretiminde, iki kutudan yapılan ilk üretimde 55 kg, ikinci üretimde ise 33 kg koza üretildiği bildirildi.
.gif)
GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK
Başkan Yardımcısı Çakır, ipek böceği üretimiyle ilgili olarak, “İki genç girişimci arkadaşımızın talebi doğrultusunda kendilerine imkan tanıdık. Mayıs ayından bu yana hazırlıklarını sürdürüyorlardı. Tırtıllarını geliştirip şu anda koza üretimini tamamladılar. 2022 yılında eğitim-öğretim alanımızı geliştirdik. İki yıl boyunca Süleymaniye Köyü’ndeki vatandaşlarımızla çalıştık. Bu sene ise girişimci arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda destek sağladık. Bu tür girişimci gençlerimize destek vermeye hazırız” dedi.
LAVANTA BAHÇELERİNDE HASAT ŞENLİĞİ HAZIRLIĞI
Çakır ayrıca, Durhasan Mahallesi’ndeki yaklaşık 5 dönümlük lavanta bahçesini de ziyaret etti. Lavantaların çiçek açmaya başladığını belirten Çakır, “Bu ayın sonunda güzel bir hasat şenliği yapacağız. Geçen yılki ürünlerimizin bir kısmıyla lavanta yağı ürettik ve bu yağlarla kolonya hazırlattık. Bu yıl da etkinliklerimiz devam edecek. Her yıl ürün miktarımızı artırıyoruz” dedi.
ÇİLEKTEN ELDE EDİLEN GELİRLE KIZ ÖĞRENCİLERE BURS
Çilek üretimiyle ilgili bilgiler de paylaşan Çakır, “Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle toplayamadığımız çileklerimiz, bu yıl hasada hazır halde bekliyor. Topladığımız çilekleri Gülümse Kafelerde satışa sunuyoruz. Elde edilen gelirler kız öğrencilerimize burs olarak veriliyor. Şu ana kadar bir ton çilek hasat ettik ve bir ton daha hasat etmeyi planlıyoruz. Çilek temin etmek isteyen herkesi Yahya Kaptan Gülümse Kafe’ye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündem, 12 Haziran 2025 08:29
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
