Miting yapmak, konuşmak yasak demelerine az kaldı!
Siyaset, 24 Mayıs 2025 04:32CHP’nin 25 Mayıs Pazar günü Bursa Kent Meydanı’nda düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesi yeni bir gelişme yaşandı. CHP’nin billboardlara afiş verme talebi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından reddedildi. Karar büyük tepki toplarken, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer yaptığı açıklamada “Bu açıkça sansürdür, halkın haber alma hakkına darbedir” dedi.
CHP'nin 25 Mayıs Pazar günü Bursa'da gerçekleştireceği miting için billboardlara afiş asma talebi, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden TMSF tarafından reddedildi. CHP’li Canan Taşer, yaşananları yalnızca bir billboard sansürü olarak değil, daha geniş çaplı bir susturma politikasının parçası olarak değerlendirdi.
“YAPILAN DARBEYİ, MİLLETİN GÜCÜYLE PÜSKÜRTECEĞİZ”
CHP’li Taşer, billboardlara afiş asılmasının engellenmesini sadece teknik bir ret değil, doğrudan halkın iradesine müdahale olarak değerlendirdi. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
-25 Mayıs Pazar günü genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz “millet İradesine sahip çıkıyor” mitingimizle alakalı il başkanlığımızın ücretini ödemek üzere billboardlarda reklam verme talebi maalesef ki TMSF eliyle reddedilmiştir. Bu engelleme milli iradeye, demokrasiye, insanların haber alma özgürlüğüne ve demokratik katılımlara vurulan bir darbedir. Biz bu darbelere alışığız.
-19 Mart’ta nasıl ki millet iradesine yapılan darbeyi milletin gücüyle püskürttüysek yine aynı şekilde Pazar günü kent meydanında yüzbinler olarak toplanıp hem genel başkanımızın yanında olacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde adaletin artık a’sından bir bahsedemediğimiz bu ülkede hukuksuz bir şekilde tutuklu olan cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na yoldaş olacağız.
- Bursa’da büyükşehir belediyesi başta olmak üzere Osmangazi, Harmancık, Kemalpaşa belediyeleri 47 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisine oy vererek güvenmeyi tercih etti ve halkçı belediyecilikle tanıştı. Gerek Bursa ve Türkiye’nin birçok ilinde belediye başkanlarımız da halkla iç içe, halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışını şeffaf ve en dürüst şekilde halkımıza da anlatarak hizmetlerine devam ediyorlar. Yapılan anketlerde de son yerel seçimlerde seçilme oranımızın üstüne her ay puan katarak ilerliyoruz. Bu başarı genel iktidarı da getiren başarıdır aynı zamanda. Hem cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu haksız bir şekilde tutuklayarak hem de belediyeleri kendilerinin söylemleriyle silkelemeye çalışarak farklı yöntemlerle belediyelerimizin başarılı çalışmalarının önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar halk gerçeği çok net bir şekilde görüyor” diye konuştu.
“BİLLBOARDLARI YASAKLADILAR, AMA SOKAKLARI YASAKLAYAMAZLAR”
-Biz CHP olarak her gün sahadayız, alanlardayız” diyen Taşer, “Gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, hemşeri dernekleriyle, akademisyenlerle buluşuyoruz. Gerekse çarşıda pazarda esnaflarımızla görüşüyoruz. İnsan her geçen gün artık bu ülkede yaşayamadıklarını söylüyor ekonomik rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Ama herkeste şunun farkında bu ülkede adalet olmadan, gerçek anlamıyla adalet gelmeden ne ekonomi, ne eğitim ne de sağlık düzelebilir. Bu sebeple halk gerçeği görüyor ne yaparlarsa yapsınlar bunu engelleyemeyecekler.
-Ekrem başkanın, Emrah başkanın fotoğraflarını indirmeleri aslında tek adamın ve saray rejiminin ne kadar aciz duruma düştüğünün göstergesidir. İçeride hukuksuz bir şekilde tuttukları cumhurbaşkanı adayımızın fotoğraflarından bile korkar hale gelmiştir cumhurbaşkanı. Bursa’da yapacağımız miting öncesinde billboard engellemesiyle karşılaştık ama örgütümüz sahada. Broşür dağıtmalarını yapıyor aynı şekilde ilçelerimizin araçları sokak sokak, mahalle mahalle gezerek mitingimizin duyurusunu yapıyorlar. Bugün genel merkezimizin otobüsü Bursa’mızın tüm sokaklarını gezerek anons yapacak. Bu otobüse ilk ben geçip anonsu da yapacağım ne olursa olsun bizim yüzbinlerle buluşmamızı engelleyemeyecekler”
Siyaset, 24 Mayıs 2025 04:32
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
