Miting yapmak, konuşmak yasak demelerine az kaldı!
Siyaset, 24 Mayıs 2025 05:28CHP’nin 25 Mayıs Pazar günü Bursa Kent Meydanı’nda düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesi yeni bir gelişme yaşandı. CHP’nin billboardlara afiş verme talebi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından reddedildi. Karar büyük tepki toplarken, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer yaptığı açıklamada “Bu açıkça sansürdür, halkın haber alma hakkına darbedir” dedi.
CHP'nin 25 Mayıs Pazar günü Bursa'da gerçekleştireceği miting için billboardlara afiş asma talebi, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden TMSF tarafından reddedildi. CHP’li Canan Taşer, yaşananları yalnızca bir billboard sansürü olarak değil, daha geniş çaplı bir susturma politikasının parçası olarak değerlendirdi.
“YAPILAN DARBEYİ, MİLLETİN GÜCÜYLE PÜSKÜRTECEĞİZ”
CHP’li Taşer, billboardlara afiş asılmasının engellenmesini sadece teknik bir ret değil, doğrudan halkın iradesine müdahale olarak değerlendirdi. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
-25 Mayıs Pazar günü genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz “millet İradesine sahip çıkıyor” mitingimizle alakalı il başkanlığımızın ücretini ödemek üzere billboardlarda reklam verme talebi maalesef ki TMSF eliyle reddedilmiştir. Bu engelleme milli iradeye, demokrasiye, insanların haber alma özgürlüğüne ve demokratik katılımlara vurulan bir darbedir. Biz bu darbelere alışığız.
-19 Mart’ta nasıl ki millet iradesine yapılan darbeyi milletin gücüyle püskürttüysek yine aynı şekilde Pazar günü kent meydanında yüzbinler olarak toplanıp hem genel başkanımızın yanında olacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde adaletin artık a’sından bir bahsedemediğimiz bu ülkede hukuksuz bir şekilde tutuklu olan cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na yoldaş olacağız.
- Bursa’da büyükşehir belediyesi başta olmak üzere Osmangazi, Harmancık, Kemalpaşa belediyeleri 47 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisine oy vererek güvenmeyi tercih etti ve halkçı belediyecilikle tanıştı. Gerek Bursa ve Türkiye’nin birçok ilinde belediye başkanlarımız da halkla iç içe, halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışını şeffaf ve en dürüst şekilde halkımıza da anlatarak hizmetlerine devam ediyorlar. Yapılan anketlerde de son yerel seçimlerde seçilme oranımızın üstüne her ay puan katarak ilerliyoruz. Bu başarı genel iktidarı da getiren başarıdır aynı zamanda. Hem cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu haksız bir şekilde tutuklayarak hem de belediyeleri kendilerinin söylemleriyle silkelemeye çalışarak farklı yöntemlerle belediyelerimizin başarılı çalışmalarının önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar halk gerçeği çok net bir şekilde görüyor” diye konuştu.
“BİLLBOARDLARI YASAKLADILAR, AMA SOKAKLARI YASAKLAYAMAZLAR”
-Biz CHP olarak her gün sahadayız, alanlardayız” diyen Taşer, “Gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, hemşeri dernekleriyle, akademisyenlerle buluşuyoruz. Gerekse çarşıda pazarda esnaflarımızla görüşüyoruz. İnsan her geçen gün artık bu ülkede yaşayamadıklarını söylüyor ekonomik rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Ama herkeste şunun farkında bu ülkede adalet olmadan, gerçek anlamıyla adalet gelmeden ne ekonomi, ne eğitim ne de sağlık düzelebilir. Bu sebeple halk gerçeği görüyor ne yaparlarsa yapsınlar bunu engelleyemeyecekler.
-Ekrem başkanın, Emrah başkanın fotoğraflarını indirmeleri aslında tek adamın ve saray rejiminin ne kadar aciz duruma düştüğünün göstergesidir. İçeride hukuksuz bir şekilde tuttukları cumhurbaşkanı adayımızın fotoğraflarından bile korkar hale gelmiştir cumhurbaşkanı. Bursa’da yapacağımız miting öncesinde billboard engellemesiyle karşılaştık ama örgütümüz sahada. Broşür dağıtmalarını yapıyor aynı şekilde ilçelerimizin araçları sokak sokak, mahalle mahalle gezerek mitingimizin duyurusunu yapıyorlar. Bugün genel merkezimizin otobüsü Bursa’mızın tüm sokaklarını gezerek anons yapacak. Bu otobüse ilk ben geçip anonsu da yapacağım ne olursa olsun bizim yüzbinlerle buluşmamızı engelleyemeyecekler”
Siyaset, 24 Mayıs 2025 05:28
Yorumlar (0)
Diliskelesi Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu
MHP’de Kamil Akın Kocaeli il Başkanı oldu
Tehdit ve taciz iddiaları gündeme gelen MHP İl Başkanı Batı istifa etti
Başkan Söğüt, 6 Şubat deprem şehitlerini unutmadı
Kocaelispor maçında tribünden düşerek hayatını kaybetmişti, toprağa verildi
Kızılay'da sapık şoku! Telefonundan görüntüler çıktı
KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi
İzmit’te muhtarların talep ve önerileri dinleniyor
Gram altına yoğun talep
Erdoğan'a hakaret davalarında rekor artış!
Memurlar bu pazar seçim olsa bakın kime oy veriyor
İzmit Belediyesi, MHP’li Kazan’ın iddialarını yalanladı
Büyükakın: Asıl sıkıntı, afetlere hazırlık süreci
Türkkan, İSU ihalelerini TBMM gündemine taşıdı
Deprem şehitleri Derince’de anıldı
Kocaeli’nin tüm ilçelerinde entegre gece hatları oluşturulacak
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Depremin yıkıma dönüşmesi kader değil
Emekli maaşları 15 bin TL artacak mı?
Beşiktaş maçında tribünden düşen o taraftar hayatını kaybetti
Fatih Erbakan o parti ile ittifaka yeşil ışık yaktı!
Gebze Ticaret Odası, Gazze’ye insani yardım tırları gönderdi
Kocaeli’de 6 noktaya çarpışma yastıkları monte edildi
Bu ihlali yapan sürücülere 140 bin lira ceza
Kartepe’de asırlık ağaçlar kaderine mi terk edildi?
Asgari ücretli cebine girmeden 1359 TL kaybetti
Elinizi soframızdan, cebimizden çekin
Vali Aktaş, Gebze’deki Sosyal Market’e gitti
Çayırova Kent Meydanı’nda otopark ve kuru havuz tamam
Depremden sonra Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi
Milli sporcu Kahveci, Ahmet Önal'a boks eldiveni hediye etti
İşe giden emekçilere ikram
Sokakta kalan vatandaşlara sıcak yemek
2026 işsizlik maaşı belli oldu
Başkanı Ölmez, şampiyon kulübün yöneticilerini ağırladı
İmamoğlu'nu değil Binali Yıldırım'ı yargılayın!
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler İzmit’te anılacak
Kocaeli’de o işletmeler sahura kadar açık olacak
İzmitli tanınmış esnaf vefat etti
İki bakandan fahiş fiyat denetimi talimatı
