Kocaelili binlerce esnafa 4 haftalık eğitim
Gündem, 20 Mayıs 2025 00:01Büyükşehir’in yerel esnafa yönelik başlattığı Esnaf Akademisi’nde ilk ders tamamlandı. Dört hafta sürecek programların sonunda katılımcılara sertifika verilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yerel esnafı desteklemek ve kent ekonomisine katkıyı artırmak amacıyla hayata geçirdiği Esnaf Akademisi projesine start verdi. “Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi” mottosuyla yola çıkılan program, İzmit’te bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen ilk dersle başladı.
KOCAELİ’NDEKİ 44 BİN ESNAFI KAPSIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi esnafa olan desteğini her alanda sürdürüyor. Kocaeli’nde bulunan yaklaşık 44 bin kayıtlı esnaf ve 51 farklı esnaf odasına Büyükşehir tarafından katkı sürekli devam ediyor. Kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dokusunun temel taşlarından biri olan esnaf ve sanatkârlar, yerel üretimin sürdürülmesi, istihdamın sağlanması ve ekonomik hareketliliğin korunmasında önemli rol üstleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu dinamik yapıyı daha da güçlendirmek amacıyla başlattığı Esnaf Akademisi ile esnafın iş yaşamında daha rekabetçi, donanımlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını hedefliyor.
.jpg)
KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLECEK
İzmit’te bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde dört hafta sürecek olan eğitim programı, tamamen Kocaeli esnafına özel olarak hazırlandı. Eğitimler, yüz yüze ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, program sonunda Kocaeli Üniversitesi onaylı katılım sertifikası ile “Esnaf Akademisi” etiketi almaya hak kazanacak. Böylece hem mesleki gelişim belgelenmiş olacak hem de esnafın kurumsal güvenilirliği artırılacak.
ESNAFIN İHTİYACINA GÖRE
Eğitim içeriği, esnafın güncel ihtiyaçlarına göre şekillendirildi. Program kapsamında katılımcıların işlerini geliştirmeleri, yeni nesil müşteri ilişkileri kurmaları ve temel ekonomi, muhasebe, insan kaynakları yönetimi, hukuk, e-ticaret ve yatırım gibi alanlarda yetkinlik kazanmaları amaçlanıyor. Ayrıca gıda güvenliği ve davranış eğitimi gibi alanlarla da esnafın hem mesleki hem de kişisel gelişimine katkı sağlanıyor.
ALANINDA YETKİN AKADEMİSYENLER
Eğitimlerde, Prof. Dr. Selçuk Koç, Prof. Dr. Ayşe Günsel, Prof. Dr. Ferah Yıldız, Prof. Dr. Levent Biçer, Doç. Dr. Çağlar Ozan Gönüllü, Doç. Dr. Dilek Dülger Altıner, Dr. Kerem Çolak ve Sıla Özlem Önemli gibi alanında yetkin akademisyenler görev alıyor. Başvurular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/SivilToplum/EsnafBasvuruFormu resmi internet sitesi üzerinden alınırken, kontenjan dışı kalan başvurular ilerleyen dönemlerde açılacak programlar için değerlendirilecek.
Gündem, 20 Mayıs 2025 00:01
Yorumlar (0)
Öpüşmek toplumu bozuyor da yüzlerce kişinin öldürülmesi bozmuyor mu?
İzmit Belediyesi çocuklara bayram coşkusu yaşatacak
Vatandaşa haciz, yandaşa milyarlık af
MHP Dilovası yöneticileri TBMM’de vekillerle görüştü
Gölcük’te bir kez daha Satranç Turnuvası heyecanı yaşanacak
Körfez’de oğul Musab Çelik ölen babası için lokma dağıttı
Başiskele sahili yaza hazırlanıyor
Özgür Özel'den Gebze'de bir alenin yok olduğu facia ile ilgili dikkat çeken sözler
Kocaeli Şehir Tiyatroları, Bursa’da ayakta alkışlandı
Sel, su baskını uyarısı
Albayrak, Şimşek’in yerine mi hazırlanıyor?
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatında inceleme
Mülakat kalkacak sözü lafta kaldı
Alikahya TEM Bağlantı Yolu’nda tempo yüksek
Ara seçim küçük akılların basiretsiz ayak oyunlarıdır
İYİ Partililer Karamürsel’in nabzını tuttu!
İş insanı Yıldırım, şampiyon Dilovası Spor’u unutmadı
Körfez’de ilk hacı kafilesi yola çıktı
Yıldız Entegre, o koleksiyonu 12 şehirde görücüye çıkardı
Zeytinoğlu: İlk kez Kocaeli Sanayi Endeksi oluşturduk
Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu seçme sınavı başvuruları başladı
Altın ve dolarda yükseliş bekleniyor
İzmit’te intihar: Önce not yazdı, sonra canına kıydı
Büyükakın’ın toplantısı her kesimi bir araya getirdi
Bir an önce parlamenter sisteme dönülmeli
Kocaeli Valiliği uyardı: Kuvvetli yağış geliyor
İzmit Alikahya’da o cadde trafiğe kapatılacak
Çayırovalı karateciler madalyaları topladı
Büyükakın: Spor adına yok yok
Kandıra’da plansız yapılaşma denetimi
Sarıdoğan’dan iktidara okullarla ilgili önlem alın çağrısı
Çirkin iftiralara maruz kaldım
Büyükakın: Alın size vizyon!
Mutlak butlan kararı çıkarsa CHP yönetimi İmamoğlu'na verilmeli
Büyükakın: 2040 yılına kadar su sorunumuz olmayacak
Vali Aktaş, güne o okulu ziyaret ederek başladı
Büyükakın’dan metro projesi ile ilgili dikkat çeken sözler!
Dilovası’nda MHP’liler şampiyonluk coşkusuna ortak oldu
Körfezin futbolcu kızları sahadan galip ayrıldı
