Her seçimde PKK'ya sövenler, yine ağız değiştirdiler!
Gündem, 11 Mayıs 2025 18:10Eski AKP Milletvekili Metiner canlı yayında, "Dağdan gelen bu ülkenin evlatlarını bağrımıza basacağız" ifadelerinin ardından sosyal medyadan skandal bir açıklamada daha bulundu.
AKP'li Mehmet Metiner katıldığı bir TV programında, "Öcalan'ın çağrı metnindeki paradigma açıktır. Onu övmek için de söylemiyorum. Birileri hemen terörist başını övüyor diyor. Anlamaya çalışıyoruz kardeşim. Çağrı metnini açıp okusun herkes ya. Boş keseden konuşmasın ya. Sıkıldık artık ekranlarda boş keseden konuşanlardan." ifadelerini kullanmıştı.
Metiner canlı yayında yaptığı açıklamalar büyük tepki çekerken, "Dağdan gelen bu ülkenin evlatlarını bağrımıza basacağız" sözlerine yönelik gelen tepkilere sosyal medyadan yanıt verdi.
"KUCAKLAŞMA İÇİN GEREKLİ OLAN AFFETME BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERMEMİZ GEREKTİĞİNİ ANLATTIM"
Metiner açıklamasında şunları kaydetti:
"Dün akşam Ekol TV’de katıldığım bir programda affa dair görüşlerimi gayet net bir biçimde anlattığım halde bazı sözlerimin bağlamından kopartılarak kullanıldığını görmek, en fenası çarpıtılarak kullanıldığını görmek hiç şaşırtmadı beni. Üzücü bile olsa artık alıştığım bir algı operasyonu karşısında elbette şaşırmadım. Değer verdiğim dostlarımın ricası üzerine Türkiye kamuoyu bilsin diye işbu açıklamayı yapıyorum.
O konuşmamda ısrarla sürecin al-ver süreci olmadığını söyledim. “Pazarlık süreci” iddialarının doğru olmadığını vurguladım.
Demokratik inşa sürecinin “Türkiye Yüzyılı” için gerekli olduğunu, terör tehdidi bütünüyle ortadan kalktığında bu inşa sürecinin başlayacağını, bunu silah bırakmanın şartı olarak görmenin veya göstermenin yanlışlığına özellikle vurgu yaptım.
Celal Adan’ın deyimiyle, kan ve kin dönemini sonlandırırken yeni bir kin üretmekten kaçınmamız gerektiğini, düne ait kinlerimizi dünde bırakmamız gerektiğini, bunun için birbirimizi affetmek gerektiğini, büyük bir helalleşme ve kucaklaşma için gerekli olan affetme büyüklüğünü göstermemiz gerektiğini anlattım.
"ONLARI BAĞRIMIZA BASMAK GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM"
Bu çerçevede kanlı bir sorun çözülecekse silahlarını bırakmak isteyen dağdaki insanları yeniden topluma kazandırmak ve onları bağrımıza basmak gerektiğini söyledim. Tıpkı Diyarbakır annelerinin şu veya bu nedenle dağa çıkmış veya çıkartılmış evlatlarını bağrımıza bastığımız gibi.
Terörle mücadelenin önemli bir ayağının da kazanmak olduğuna göndermede bulunarak “devlet ve toplumla bütünleşme süreci”ni başarıyla tamamlamak, yani terörü topyekûn gündemimizden çıkartmak için kazanımcı bir siyasanın öne çıkartılması gerektiğini söyledim. Affetmenin bu bağlamda önemine vurguda bulundum.
Silahı bırakıp teslim olacaklara “Bir de sizi 40 yıl içerde yatıracağız öyle gelecekseniz gelin!” denilirse bunun süreci sabote etmekten öte bir anlam taşımadığını, ama bunun silahların bırakılmasıyla herkesin şartsız-şurtsuz affedileceği bir af süreci veya pazarlık süreci anlamına gelmediğini, hükümetin gündeminde böyle bir pazarlıkçı af gündeminin olmadığını, dahası af meselesini bu çerçevede gündeme taşımanın da, yani al-ver süreci oluşturacak biçimde gündeme taşımanın da sürecin ruhuyla bağdaşmadığını önemle hatırlattım.
Silahların nasıl bırakılacağı ve silahlı unsurların topluma yeniden nasıl kazandırılacağı konusunun teknik bir mesele olduğunu, bunun devletimizin ilgili birimlerince halledilebilecek bir mesele olduğunu, bu konuda süreci başarıyla bu noktaya taşıyan devlet aklının bu meseleyi de başarıyla tamamlayacağına inandığımı, bu konuda devletimize güvenmemiz gerektiğini önemle hatırlattım.
Sorunu kökünden çözmek istiyorsak eski kinleri de toprağa gömmemiz gerektiğini ve gerekirse birbirimizi affetmeyi bu sürecin tamamlayıcı bir adımı olarak görmemiz gerektiğini vurguladım.
Teorik olarak zihnen durmamız gereken bu yerin, kan ve kin dönemini sonlandırmak için gerekli olduğunu söyledim.
Bu mantık çerçevesinde söylediğim sözlerin “Mehmet Metiner teröristleri bağrımıza basmaya hazırız” biçimine dönüştürülüp takdim edilmesini, kan ve kinden beslenen, PKK silah bırakırsa varlık nedenlerini yitirecek olanların algı operasyonu olarak kınamayı bile gerekli görmem. Çünkü onların vazifesi o.
PKK’nın kendini feshedip silahlarını bırakacak olması, o malum odakları ne kadar da rahatsız etmiş olmalı ki, devlet ve toplumla bütünleşme için öngördüğüm kazanımcı bir siyaseti ve iç cephemizi tahkim için gerekli olan affedici anlayışı hangi mecraya taşıyabiliyorlar.
Halbuki ben o konuşmamda siyasetin bir bütün olarak normalleştirilmesini, birbirimizi imha edilmesi gereken düşman olarak görmememiz gerektiğini de iç cepheyi tahkim anlayışımız çerçevesinde ne kadar önemli ve gerekli gördüğümü söylediğim halde, “bağrımıza basarız” sözümün çekildiği yerin nasıl bir çarpıtmadan ibaret olduğunu milletimizin takdirine bırakıyorum.
Bu kanlı sorunu ebediyen çözecek her adımı kendi adıma çok anlamlı ve değerli buluyorum, vesselam.”
Gündem, 11 Mayıs 2025 18:10
Yorumlar (0)
İçişleri Bakanı Çiftçi, Vali Aktaş’tan Kocaeli ile ilgili bilgi aldı
Emekli askerden PKK uyarısı
Kartepe’de o park bakım istiyor
AKP artık hiçbir şeyi kontrol edemiyor
Sağlık raporunda bir devir kapandı!
Akaryakıta büyük zam yolda
İzmitli iş insanı Nazmi Ertuğral, Çanakkale’de hayır lokması dağıttı
Yeni anayasa açıklaması
Kocaeli itfaiyesinden AFAD ekiplerine eğitim
Özdağ'dan Bakan Tekin'e sert sözler
Başiskele’deki o cadde 4 şeritli hale geliyor
İzmit’in mahallelerinde çocukların oyun coşkusu
İftiralar Mansur Yavaş'a yapışmaz
Yazıcıoğlu'nun dağ başında ölmesini bekledik itirafı
Türkiye tutuklu sayısında Avrupa birincisi
Diliskelesi Kültür Merkezi inşaatını yerinde incelediler
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın, Kartepe’deki aşure etkinliğinde
Sucuk ve kıymadan at, eşek, zebra eti çıktı!
İmamoğlu'nun hesabı neden kapatılıyor?
18 ülke ve 34 şehirden 1626 judocu Kocaeli’de tatamiye çıktı
Gölcük’te Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 29’uncusu başladı
İzmit’te binlerce çocuğa yüzme öğreten proje
KOTO yönetiminin Ankara temasları
Körfezim Eğitim Kurumları LGS Türkiye şampiyonu Ecrin Ece Kolay’ı tebrik ettiler
AKP'nin oyu yüzde 27'nin altında mı?
Haziran ayında kapanan şirket sayısı arttı
100 TL'lik banknotlar da ATM'lerden kaldırıldı mı?
Beklenen depremle ilgili çarpıcı sözler!
Telefonlarını çekiçle paramparça ediyorlar
O hastalığa dikkat çekmek için Çanakkale’den Kocaeli’ye pedal çevirerek geldiler
Körfez Ağrılılar Derneği’nden köy okuluna kütüphane
Kartepe’ye devlet hastanesi ne zaman yapılacak?
İzmit Oyuncak Müzesi’nde çocuklar eğlenirken öğreniyor!
Kıbrıs'ta asgari ücret Türkiye'yi ikiye katladı
Büyükakın sert çıktı: Mahkemeye verin
Otoparktaki aydınlatma lambaları patladı!
Solunum yollarını ferahlatan bitki
Kartepe Konakları’nın son hali Zeynep Özal’ı şaşırttı!
Dilovası’ndaki yeni belediye binası inşaatında inceleme
