Başkan Hürriyet: İzmit için tarihi bir adaletsizlik
Gündem, 10 Mayıs 2025 09:29Fatma Başkan, 73 milyon TL bütçe fazlası veren İzmit Belediyesinin kesin hesap raporuna muhalefet tarafından “hayır” oyu verilmesini eleştirerek, kararı “İzmit için tarihi bir adaletsizlik” olarak nitelendirdi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, meclis toplantısında 73 milyon TL bütçe fazlası veren belediyenin kesin hesap raporuna muhalefetin “hayır” oyu vermesine sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Hürriyet, “İzmit bugün tarihi bir gün yaşadı. Bütçe fazlası veren bir belediyenin kesin hesabına hayır oyu verildi” diyerek çifte standarda dikkat çekti.
“NE ÇEKTİN BE İZMİT BELEDİYESİ!”
Fatma Başkan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: Bütçe fazlası veren bir belediyenin kesin hesap raporuna hayır oyu veren bir muhalefet gördü bugün bu şehir. Ne çektin be İzmit Belediyesi. Sen de alıştın artık haksızlığa uğramaya…! 73 milyon bütçe fazlası veren, doğrudan temin sınırını aşmayan, %84 oranında açık ihale yapan, varlıklarını iki katına çıkaran, ciddi yatırımlar ve projeler üreten, en yüksek maaşları veren, 6 yıldır bir gün olsun bile maaşları geciktirmemiş, işçisine tek kuruş borcu olmayan, araç ve fotokopi makinelerine milyonlarca lira ödenen kiralama israfını bitirmiş, öz gücü ile iş yapmayı ilke edinmiş İzmit Belediyesine hayır diyenler bugün tarihi bir gün yaşattı şehre.
.jpg)
“BÜTÇE AÇIĞI VEREN AKP’Lİ BELEDİYELERE ONAY VERECEKLER”
Çekimser kalsalar belki anlayabilirdim ama hayır oyunu anlamak mümkün değil. Neden hayır oyu verdiklerini açıklayamayınca da başka şeyler konuşmaya çalıştılar her zamanki gibi.
Ve bize hayır diyenler haftaya, bütçe açığı 2,5 milyarı bulan AKP’li belediyelerin hepsine el kaldırıp onay verecekler. (Eski parayla 2,5 Katrilyon) Üstelik birçoğu doğrudan temin sınırını kat be kat aşmış, açık ihale yöntemini çok az kullanmış, bir sürü arazi satışları yapmış, borçlanmış, bakanlıklardan milyonlarca yardım almış, SGK ve vergi borçları için arazi takasları yapmış ama ona rağmen bütçesini doğrultamamış, israf üstüne israf harcamaları ve seçim harcamaları yapmış, işçilerini mağdur etmiş belediyeler. Tabiri caizse bir çoğu ölmüş ağlayanı yok…!
“BUGÜNÜN YARINI DA VAR”
AKP’li belediyeler gibi bütçe açığı vermek mi gerekiyor acaba? Tabi ki yandaşlar yine bunları görmeyecek, duymayacak, hatta ballandıra ballandıra aksini anlatıp halkı kandırmaya devam edecek. Eğer biz 5 kuruş bile bütçe açığı versek manşet yapacak olanlar bir süre sessizliğe bürünecek. Ne diyelim, bugünün yarını da var. Allah büyük.
Gündem, 10 Mayıs 2025 09:29
Yorumlar (0)
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
AKP'lilere küskünleri arayın talimatı
Tüpraş'ta korkutan patlama!
Erdoğan'a o iş insanı dolandırıcılıktan ceza aldı denilmedi mi?
Düşmanca bir dili doğru bulmuyorum
Büyükakın Gebze’de de denize daldı!
Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi
Gebze’de bir aile yok oldu, 3 aydır tek bir rapor yok
İzmit’te muhtarları ziyaret ederek talepleri dinlediler
Dilovası’nda Kent Meydanı Projesi için ilk kazma vuruldu
Gölcüklü Demet Akalın o isimleri defterden sildi!
Doğalgaz zammı yolda mı?
Kar altında gerçeği aratmayan tatbikat!
Kağıtspor, voleybolda emin adımlarla ilerliyor
Dolandırıcılık suçundan aranan zanlı Dilovası’nda yakalandı
Kesinlikle bu fiyatlardan altın almayın!
Ocak ayı anketinden hangi parti birinci çıktı?
Düzce Akçakoca Belediyesi’nden İzmit Belediyesi’ne ziyaret
BTP Kocaeli’den iki belediye başkanına ziyaret
